Τα τρία ζώδια του αέρα είναι οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος και είναι οι στοχαστές, οι επικοινωνιολόγοι και οι ”doers” του ζωδιακού κύκλου. Αναλύουν και διερευνούν. Διασχίζουν τη ζωή, χωρίς να σταματούν να πάρουν ανάσα. Τους οδηγεί ο εγκέφαλός τους σε αντίθεση, ας πούμε, με τα ζώδια του νερού, που οδηγούνται από την καρδιά τους.

Είναι επίσης εξαιρετικά κοινωνικοί. Τα ζώδια του αέρα ξέρουν πώς να ξεκινήσουν ένα πάρτι! Μπορούν να τα πάνε καλά με όλους, είναι μάστορες τόσο στις απλές συζητήσεις όσο και στις πιο βαθιές συζητήσεις και ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να βγουν από μία άβολη στιγμή.

Δίδυμοι

Αυτό το φλύαρο ζώδιο έχει την ικανότητα να κατανοεί καταστάσεις από ένα μίλι μακριά, κάτι που τον βοηθά να λαμβάνει εύκολα αποφάσεις. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να σκέφτεσαι ή να ενεργείς, σύμφωνα με τους Διδύμους.

Ως ζώδιο που συμβολίζεται από τα δίδυμα, οι Δίδυμοι αγκαλιάζουν τη ρευστότητα στη ζωή και προσπαθούν να κατανοήσουν όλες τις πλευρές μιας κατάστασης, χάρη στη δυαδική φύση τους. Είναι αυτοί που μοιράζονται σημαντικές ειδήσεις, αλήθειες αλλά και κουτσομπολιά. Οι haters λένε ότι είναι διπρόσωποι, αλλά στην πραγματικότητα είναι πραγματικά κοινωνικά ευέλικτοι και ξέρουν πώς να μετακινούνται από κοινωνική ομάδα σε κοινωνική ομάδα. Επίσης, δεν παίρνουν τα πράγματα πολύ στα σοβαρά, γι’ αυτό σκέψου καλύτερα πριν θυμώσεις για κάτι που είπε ένας Δίδυμος – μπορεί να μην το εννοούσε καν!

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι ηγέτης. Οι διανοούμενοι Ζυγοί ασκούν κριτική στην τέχνη και την κοινωνία καθώς βοηθούν στη διαμόρφωση του κόσμου. Είναι επίσης το ζώδιο των σχέσεων, εναρμονισμένοι με όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ομορφιά και την ευχαρίστηση.

Ως ζώδιο της ζυγαριάς, οι Ζυγοί έχουν να κάνουν με την ισορροπία. Είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να παίρνουν δίκαιες αποφάσεις, αλλά συχνά τους παίρνει πολύ χρόνο για να κάνουν μια επιλογή επειδή μπορούν να τους ταιριάζουν κι οι δύο πλευρές – γι’ αυτό μπορεί να είναι αναποφάσιστοι συχνά πηγαίνουν σε άλλους για συμβουλές. Θέλουν απλώς να είναι πολύ σίγουροι ότι παίρνουν τη σωστή απόφαση!

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι γνωστό ότι είναι πεισματάρης. Σύμβολό του είναι ο κουβαλητής γιατί μεταφέρει γνώση στον κόσμο εκεί έξω. Οι Υδροχόοι είναι οι ανθρωπιστές του ζωδιακού κύκλου και μιλούν προς και για τη συλλογικότητα. Επεξεργάζονται καταστάσεις, σχέσεις και ειδήσεις με βαθύτερο και πιο αργό ρυθμό από τα άλλα ζώδια του αέρα επειδή επικεντρώνονται στη μεγάλη εικόνα – προσπαθούν να δουν πώς οι πληροφορίες που μαθαίνουν μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία να εξελιχθεί.

Ο Υδροχόος αποκαλείται μερικές φορές ο «παράξενος» ή ο «εξωγήινος» του ζωδιακού κύκλου επειδή βαδίζει στο δικό του ρυθμό. Καινοτόμος, μοναδικός στοχαστής που βρίσκει ασυνήθιστες ιδέες που είναι στην πραγματικότητα αρκετά ιδιοφυείς. Ζει πάντα στο μέλλον κι έτσι σπάνια οι άλλοι μπορούν να τον καταλάβουν.