Έχουν περάσει 47 χρόνια από την ημέρα που ο David Bowie αποχαιρέτησε το alter ego του, Ziggy Stardust. Όμως, ο Ziggy επιστρέφει σε ένα concept cocktail bar στο West End του Λονδίνου, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 20 Σεπτεμβρίου στο Hotel Café Royal. Και το όνομα αυτού, Ziggy’s φυσικά.

Προς τιμήν του μυστήριου εξωγήινου ροκ σταρ με τις ευέλικτες ερωτικές προτιμήσεις, που μας σύστησε στις αρχές των ‘70s ο κορυφαίος Bowie, το μπαρ θα σερβίρει cocktails εμπνευσμένα από τους στίχους και τα τραγούδια του άλμπουμ The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars.

Ποιος θα πει όχι σε ένα ποτό με το όνομα “Tigers on Vaseline”, ένα ποτό που θυμίζει pina colada και είναι εμπνευσμένο από το “Hang On To Yourself”. Ή ποιος δε θέλει να δοκιμάσει το “Darkness and Disgrace”, ένα espresso martini με ρούμι που πήρε το όνομά του από το τραγούδι “Lady Stardust”.

Σύμφωνα με το New Musical Express, που πρώτο δημοσίευσε την είδηση, το Hotel Café Royal, το οποίο φιλοξενεί το concept bar, είναι το μέρος που ο Bowie είπε «αντίο» στο χαρακτήρα του, Ziggy Stardust, τον Ιούλιο του 1973 κατά τη διάρκεια ενός πάρτι που είχε ονομάσει “Το τελευταίο δείπνο”.

Courtesy of Hotel Café Royal

Ταυτόχρονα στο ίδιο μπαρ θα εκτεθούν φωτογραφίες του γνωστού μουσικού φωτογράφου, Mick Rock, από εκείνο το πάρτι.


featured image: Courtesy of Hotel Café Royal