Η ΖαρAτούΣΤΡΑ μας απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις που θα ήθελες κι εσύ να κάνεις σε μία/έναν αστρολόγο. Τι κάνει μία αστρολόγος μέσα σε ένα 8ωρο, πώς εξηγείται να είναι όλοι οι Σκορπιοί εκδικητικοί και οι Παρθένοι ευταξίες, αν οι αστρολόγοι φοράνε πιτζάμες με αστερισμούς κι αν πρέπει να έχεις συγκεκριμένες ικανότητες για να ασχοληθείς με την αστρολογία.

Ως παιδί κοιτούσες τα άστρα;

Εδώ ας αλλάξουμε τον παρελθοντικό χρόνο με παροντικό. Ως παιδί συνεχίζω ακόμα να κοιτάω τα άστρα, αν αγαπάς κάτι πρέπει να το κοιτάς με θαυμασμό και παρατηρητικότητα παιδιού. Αν αρχίσεις να κοιτάς κάτι με ενήλικη ματιά τότε έχει φύγει ανεπιστρεπτί το πάθος της παρατήρησης και η φαντασία.

Ήταν μία συγκεκριμένη στιγμή που είπες ‘’εγώ θέλω να ασχοληθώ ”σοβαρά” με αυτό’’;

Ήταν η στιγμή που αφού πρώτα είχα περάσει τον εαυτό μου από πάμπολλα τεστ γνώσεων σε αντιπαραβολή με γεγονότα κατάλαβα ότι έχω κλίση προς την αστρολογία, κάτι το οποίο το είχε προβλέψει και η αγαπημένη Άση Μπήλιου για μένα το 2005 ενώ εγώ τότε θυμάμαι την κοίταζα κάπως περίεργα γιατί ίσα που γνώριζα τον ωροσκόπο μου.

Και πως μπορεί να το κάνει κάποιος; Πάει σε μία σχολή ή είναι αυτοδίδακτος;

Για αρχή κάποιος για να ασχοληθεί με την αστρολογία πρέπει να έχει όρεξη για έρευνα και διάβασμα και να έχει εκ φύσεως συνδυαστική σκέψη. Όπως είπα και πριν η «παιδική» αχόρταγη όρεξή για γνώση όπως και σε όλους τους τομείς εκπαίδευσης βοηθάει. Μπορεί κάποιος να πάει σε σχολές και μέχρι πριν χρόνια υπήρχε μόνο μια στο εξωτερικό με το σχετικό δίπλωμα αλλά πλέον υπάρχουν πολλές σχολές και στην Ελλάδα.

Φυσικά και ένα δίπλωμα από μόνο του δεν λέει πάντα κάτι, έχω δει περιπτώσεις πτυχιούχων αστρολογίας να έχουν πολλά κενά γνώσεων. Η αστρολογία θέλει και μοναχική έρευνα. Στην περίπτωση μου διάβαζα για πολλά χρόνια ό,τι έβρισκα μπροστά μου από βιβλία, Internet, άρθρα και το βασικότερο εξέταζα τάσεις βάσει γεγονότων. Έτσι έμαθα σε πραγματικές συνθήκες πολλά. Συμπλήρωσα τις γνώσεις μου και με μαθήματα αργότερα αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό γνώσης μου είναι αυτοδίδακτο.

Τι καταλαβαίνει ο κόσμος ακούγοντας την λέξη αστρολογία;

Ακόμα δεν υπάρχει μαζική γνώση για το τι είναι πραγματικά η αστρολογία. Αν ρωτήσεις το 70% του κόσμου θα σου απαντήσει πως αγκαζέ με την αστρολογία πάει και η καφεμαντεία και τα ταρρώ κάτι το οποίο δεν ισχύει, είναι εντελώς διαφορετικά αντικείμενα με άλλη βάση. Ναι μεν η αστρολογία θα σου μιλήσει για γεγονότα που μπορεί να συμβούν στο μέλλον αλλά υπάρχει μια τεράστια διαφορά στη φύση τους.

Η Αστρολογία βασίζεται σε μαθηματικά και σε πανέμορφη τριγωνομετρία. Όλη μας η ζωή είναι μαθηματικά αν τη δούμε από κοντά βλέπε για παράδειγμα τη χρυσή αναλογία και ακολουθία Fibonacci που σου εξηγεί την γεωμετρική αρμονία του κόσμου, κάπως έτσι λειτουργεί και η αστρολογία στην καθαρή της μορφή δεχόμενη κάποιες συνδυαστικές τάσεις πλανητών που υπολογίζονται σε μοίρες. Για να αναλυθεί σωστά ένας χάρτης ο αστρολόγος πρέπει να αφιερώσει ώρα και να ξεκλειδώσει τις προσωπικές πλανητικές εξισώσεις του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.

Καλό είναι γενικά να μην απορρίπτουμε κάτι πριν το ψάξουμε σε βάθος και δεν ξέρω κανέναν που να έψαξε την αστρολογία σε επαρκές επίπεδο και να είπε πως είναι αβάσιμη. Αντιθέτως όλοι όσοι δεν την δέχονται και την επικρίνουν δεν έχουν αφιερώσει ούτε 5’ να διαπιστώσουν για τι πραγματικά μιλάμε εδώ. Οι αστρολογοπολέμιοι είναι σαν και αυτούς που σιχαίνονται την Μύκονο αλλά δεν έχουν πάει ποτέ στη Μύκονο!

Τι κάνει στην πραγματικότητα μία αστρολόγος μέσα στο ‘’8ωρο’’ της;

Δεν ξέρω για τους άλλους θα σου πω για μένα. Διαβάζω πολύ, μελετάω επερχόμενες όψεις και ανοίγω τα xls μου για να γράψω γενικές προβλέψεις, παίζει να είμαι η μοναδική που χρησιμοποιώ xls αρχεία και Pivots για να βγάλω αστρολογική πρόβλεψη. Επίσης επικοινωνώ πολύ με τον κόσμο και λειτουργεί όμορφα αυτό το ενεργειακό πάρε δώσε. Και λόγω του ζωδίου μου στον Ιχθύ την βρισκω τελικά αρκετά με τον ανθρωποκεντρικό ρόλο.

Το Instagram τι σημαίνει για εσένα;

Αν δεν είχα Instagram δε θα μιλάγαμε τώρα. Είναι τρόπος διασκέδασης, εργαλείο γνώσης, πολλές φορές και μέσο για χάσιμο χρόνου, αλλά το zarathroustra μου έμαθε ότι μέσα από τα καλώδια και τις οπτικές ίνες μπορούν να περάσουν και ανθρώπινες ιστορίες και συναισθήματα. Έναν ολόκληρο χρόνο τώρα που υπάρχει το account έχω έρθει σε επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους έχω γελάσει, έχω ακούσει προβλήματα τους, τους έχω κάνει να ξεχαστούν ευχάριστα από ό,τι μου λένε και έχω κάνει και κάποιους να μάθουν και 2-3 αστρολογικά εγκυκλοπαιδικά πραγματάκια. Σε κάποιους φίλους του account έκανα και πετυχημένο προξενιό αναμεταξύ τους και μάλλον καλά πήγε αυτό…

Ανακάλυψα και εγώ νέες βερσιόν του εαυτού μου αλλά κι ένα αυχενικό σκύβοντας πάνω από το κινητό. Επίσης δεν ένιωσα σε καμία περίπτωση τον κοινωνικό αποκλεισμό της καραντίνας όπως άλλοι, όλο αυτό το διάστημα με κρατούσε ευχάριστα απασχολημένη λες και ήμουν για ποτό με πολλούς φίλους. Μπορώ να πω και ότι το Instagram μου έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια ωραία κοινότητα πολύ ετερόκλιτων αλλά αξιόλογων ανθρώπων από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού που ενίοτε επικοινωνούν και μεταξύ τους με συνδετικό κρίκο το zarathroustra και είμαι λίγο περήφανη για αυτό.

Που κρύβεται πιστεύεις για κάποιους η πεποίθηση ότι οι αστρολόγοι είναι κάτι σαν κομπογιαννίτες; 

Δυστυχώς κάποιοι δήθεν εκπρόσωποι της αστρολογίας έχουν δώσει τέτοια δικαιώματα και πάντα το ανάρμοστο και το κακό το θυμάται κάποιος περισσότερο σε σχέση με το καλό και κάπως έτσι μπαίνει η ρετσινιά. Σίγουρα όμως όσοι ακολουθούν σοβαρούς αστρολόγους αλλά και το zarathroutsra καταλαβαίνουν ότι υπάρχει και η καθαρή πλευρά της αστρολογίας.

Αναφορικά με τη θρησκεία τώρα προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν αναιρείται καμία θρησκεία από την αστρολογία γιατί μιλάμε για άλλο functionαlity. Όσοι πάνε να εμπλέξουν το ένα με το άλλο πάσχουν από τιμωρητικές φοβίες. Στο δικό μου μυαλό ο Θεός είναι ο Admin του όλου λειτουργικού συστήματος και η αστρολογία είναι μια από τις πολλές γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιεί ο Admin. Λογικά μετά από αυτήν τη δήλωση περιμένω αφορισμό από τα headquarters της Μητρόπολης Αθηνών.

Υπάρχουν κάποια αγόρια και κορίτσια που σνομπάρουν την αστρολογία. Αν ρωτήσεις στο ραντεβού τι ζώδιο είναι θα σε κοιτάξουν υποτιμητικά. Τι θα ήθελες να τους πεις;

Δεν είμαι καθόλου της άποψης να πείσουμε κάποιον για κάτι. Δεν είμαστε σε debate με κανέναν, όποιος ψάχνεται μαθαίνει, για όποιους αναρωτιούνται και έχουν ανοιχτό μυαλό και πιστεύουν ότι όσο ζούμε μαθαίνουμε εδώ είμαστε για να αναλύσουμε τα πάντα σε γλώσσα αστρολογίας. Είμαι βέβαια στην ευχάριστη θέση να πω πως έχω ακούσει αρκετές φορές την ατάκα και ιδιαίτερα από το ανδρικό κοινό πως «εγώ δεν πίστευα στην αστρολογία, αλλά από τότε που σε ανακάλυψα αρχίζω να πιστεύω ότι βγαίνει κάποιο νόημα». Οι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό είναι «πολύ φίλοι μου».

Ταιριάζει Υδροχόος με Υδροχόο; Πρέπει να μένουμε μόνο στο ζώδιο; 

Πολύ γενική ερώτηση που αναλογεί στο 1-5% της αλήθειας. Σκέψου τον ήλιο και άλλες εννέα θέσεις πλανητών του Χ να κάνουν όψεις με τον ήλιο και άλλες 9 θέσεις πλανητών του Ψ. Στη συν άστρια αυτό μας δίνει εν δυνάμει σύνολο 100 όψεις με πλήθος συμπερασμάτων. Κι εμείς καλούμαστε στη γενική αυτή ερώτηση να μιλήσουμε μόνο για μια όψη, αυτή του Ηλιού του ενός με τον Ήλιο του άλλου. Οπότε για πλήρες συμπέρασμα πρέπει να βλέπουμε αναλυτικά τους χάρτες και των δύο ατόμων.

Υπάρχουν φορές που μπορεί να αποτύχει η αστρολογία όσο αφορά τις προβλέψεις. Το έχουμε δει σε συγκεκριμένες προβλέψεις αστρολόγων για σημαντικά γεγονότα. Υπάρχουν φορές που την αμφισβητείς κι εσύ η ίδια;

Εκ μερους των άλλων αστρολόγων δεν μπορώ να μιλήσω, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως πριν πουν κάτι βαρύγδουπο καλό είναι να το έχουν εξετάσει πολύ καλά πρώτα. Δεν αμφισβητώ την αστρολογία γιατί γνωρίζω τι είναι και μέχρι που φτάνει. Τεστάρω πολλές φορές την αστρολογία με τα γεγονότα (το λες και αγαπημένη νεύρωση αυτό) και διαπιστώνω πως οι τάσεις είναι εύκαιρες με ποσοστά δυναμικής κάθε φορά ώστε να συμβούν γεγονότα.

Κάποιες φορές δε συμβαίνουν γιατί πέραν του ότι μια αστρολογική όψη μπορεί να έχει και τρεις διαφορετικές αναγνώσεις και εσύ να έχεις μείνει στη μια ανάγνωση, ο παράγοντας ανθρώπινη βούληση είναι τεράστιος για αυτό και βρίσκω πολύ χρήσιμη την αστρολογία μόνο ως συμβουλευτικό εργαλείο. Στην Ινδία για παράδειγμα υπάρχει ο οικογενειακός γιατρός και ο οικογενειακός αστρολόγος για αυτόν τον σκοπό.

Αν εσύ πας κόντρα στην τάση τότε ναι η αστρολογία θα φανεί «ανεπαρκής» αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα, γιατί απλώς πολλοί της δίνουν εξ αρχής λανθασμένο ορισμό. Μπορείς να έχεις τη γνώση για καλές τάσεις ή λιγότερο βοηθητικές τάσεις ανά εποχές ώστε να εστιάζεις πάντα σε αυτά που σε ευνοούν, ένα go with flow δηλαδή. Και μην ξεχνάμε πως ο σοφός μπορεί να κυβερνήσει τα άστρα του (αφού καλό είναι να τα έχει μελετήσει πρώτα)

Ρε Ζαρατούστρα πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε με μπόλικο σκεπτικισμό πως γίνεται όλοι οι Σκορπιοί να είναι εκδικητικοί και όλοι οι Καρκίνοι ευαίσθητοι;

Είναι θέμα κυβερνήτη ζωδίου, ο Πλούτωνας βαρύς σκοτεινός για τους Σκορπιούς και η Σελήνη με πολύχρωμη συναισθηματική νοημοσύνη για τους Καρκίνους.

Έχεις μπει ποτέ στον πειρασμό να αγοράσεις πυτζάμες με αστερισμούς για να κάνεις τα video calls με τις φίλες σου;

Όχι από πυτζαμάκια μόνο με γάτες φοράω ως γνήσια cat lady, αλλά έχω μπει άπειρες φορές στον πειρασμό με φίλους (και όχι μόνο φίλες γυναίκες, αλλά και άντρες -μύθος ότι ασχολούνται μόνο οι γυναίκες με αστρολογία-) να μιλάμε σε γλώσσα αστρολογική, άκα Σουαχίλι για τους υπόλοιπους στην παρέα, και έχει πολύ σουρεαλισμό αυτή η στιγμή.

Φανταζόμαστε τους αστρολόγους να ζουν μοναχικά, σε σκοτεινά σπίτια, με γυάλινη λάμπα στο τραπεζάκι του σαλονιού και βελούδινες βαριές κουρτίνες. Τι θα γίνει με αυτό το στερεότυπο;

Σπίτι μου έχω πολλές λάμπες πορτατίφ και μόνο βελούδινες βαριές κουρτίνες, δεν ξέρω τι εννοείς… να το κοιτάξω;