Σίγουρα το έχεις κάνει, έστω και μία φορά στη ζωή σου. Ξέρεις, είναι αυτό που είσαι βράδυ έξω με φίλους, περνάς καλά και το ένα ποτό φέρνει το άλλο. Και κάπως ξαφνικά, σου έρχεται η ιδέα να στείλεις μήνυμα σε εκείνον που σε ενδιαφέρει. Κι ενώ σε άλλη περίπτωση μπορεί να μην το έκανες, εκείνη την στιγμή για κάποιο λόγο σου φαντάζει τέλεια, οπότε το στέλνεις. Οι πιθανότητες βέβαια του να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί και να μην έχεις μετανιώσει ένα μεθυσμένο μήνυμα, είναι μηδαμινές.

Τα μεθυσμένα μηνύματα σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φανούν χαριτωμένα. Στις περισσότερες παρόλα αυτά, αυτό που μιλάει πραγματικά εκείνη τη στιγμή δεν είσαι εσύ, αλλά το αλκοόλ. Είτε σου ξυπνήσει θαμμένα συναισθήματα, είτε σου βγάλει προς τα έξω τον πιο κοινωνικό σου εαυτό, το αλκοόλ σπάνια θα σε κάνει να πάρει σωστές αποφάσεις.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν πίνεις επηρεάζεται το κομμάτι εκείνο του εγκεφάλου που σε βοηθάει να αξιολογείς σωστά τις συνέπειες των πράξεων σου. Έτσι, τις περισσότερες φορές που θα αποφασίσεις να κάνεις drunk texting, θα είσαι σε μια ευάλωτη κατάσταση που δεν ξέρεις τι αποτελέσματα θα φέρει.

Το να δείξεις απόγνωση δεν είναι ελκυστικό

Δεν λέμε ότι το να εξωτερικεύεις τα συναισθήματα σου είναι κακό. Λέμε απλά πως η στιγμή και ο τρόπος δεν είναι ο κατάλληλος. Το να αποφασίσεις να στείλεις στον πρώην σου ένα δακρύβρεχτο σεντόνι στις 5 το πρωί, λέγοντας του πόσο άδικο ήταν που σε παράτησε, σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον φέρεις πίσω. Όση δόση αλήθειας κι αν έχουν αυτά που θα πεις, καλό θα ήταν να επιλέξεις μια στιγμή που θα είσαι νηφάλια και ψύχραιμη.

Θα δείξεις ότι δεν έχεις αυτοέλεγχο

Ο αυθορμητισμός δεν είναι αρνητικό στοιχείο. Όταν όμως είσαι έξω και διασκεδάζεις με τους φίλους σου, το τελευταίο πράγμα που θες να δείξεις στον τύπο που σε ενδιαφέρει είναι ότι σκέφτεσαι εκείνον. Οι άντρες έχουν την τάση να χάνουν το ενδιαφέρον τους όταν νιώσουν ότι έχουν την απόλυτη προσοχή σου. Από την άλλη, το παιχνίδι της διεκδίκησης και της αμφιβολίας είναι κάτι που τους εξιτάρει πάντα. Με το να στείλεις πράγματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα έλεγες, θα υποθέσει ότι πέρα από αυτοσυγκράτηση ίσως να μην έχεις και τόσο ισορροπημένο χαρακτήρα. Προτίμησε λοιπόν να περάσεις το βράδυ σου με το να χορέψεις και να διασκεδάσεις πραγματικά. Και άσε τις εκδηλώσεις αγάπης για την επόμενη συνάντησή σας.

Αν κάπου θες να στείλεις μεθυσμένο μύνυμα, στείλε το στην κολλητή σου

Αν παρόλα αυτά έρθει η στιγμή που θες οπωσδήποτε να στείλεις σε κάποιον, στείλε στην κολλητή σου. Είναι η καλύτερη και η πιο safe επιλογή. Είναι η μόνη που πραγματικά θα καταλάβει αυτά που θα της πεις και σίγουρα θα εκτιμήσει πολύ περισσότερο το γεγονός ότι την σκέφτηκες. Μπορείς να στείλεις χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς φόβο ότι θα σε κρίνει για αυτά που αισθάνεσαι. Θα μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και το καλύτερο είναι ότι θα σου απαντήσει ακριβώς έτσι όπως πρέπει.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αμφιταλαντεύεσαι για το αν είναι καλή ιδέα να στείλεις μεθυσμένο μήνυμα ή όχι, σκέψου κατά πόσο θα το έχεις μετανιώσει το επόμενο πρωί. Μπορεί να πιστεύεις ότι εκείνη την στιγμή είσαι ειλικρινής και μιας και η κίνηση σου είναι αυθόρμητη, θα εκτιμηθεί. Πολλές φορές όμως μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ και να παρερμηνευτούν τελείως οι προθέσεις σου. Καλό θα είναι οπότε  να έχεις στο μυαλό σου έναν πολύ απλό κανόνα. Μήνυμα που εστάλη, δεν είναι απαραίτητα μήνυμα που ελήφθη. Όσο λοιπόν δεν είσαι σίγουρη για τις συνέπειες, άσε το κινητό κάτω και συνέχισε να πίνεις το ποτό σου.

Featured photo: Elite Daily