Ας ξεκινήσουμε πάλι από την “εθνική υπερηφάνια” που κατέκλυσε τους περισσότερους ακούγοντας τα νέα. Και τώρα ας την ξεχάσουμε και ας χειροκροτήσουμε απλά όρθιοι το ταλέντο που ακούει στο όνομα Γιώργος Λάνθιμος. Ανεξαρτήτως καταγωγής, ο δημιουργός έχει αποδείξει πολλές φορές τι είναι ικανός να κάνει. Μερικά βραβεία και Όσκαρ μετά, έρχεται και στη μικρή -αμερικανική- οθόνη.

The Man in the Rockefeller Suit

Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία, η οποία μάλιστα μεταφέρθηκε σε βιβλίο από τον Mark Seal με τίτλο: The Man in the Rockefeller Suit: The Astonishing Rise and Spectacular Fall of a Serial Imposter. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Christian Karl Gerhartsreiter ο οποίος κατάφερε για αρκετά χρόνια να ξεγελά τους γύρω του και να θεωρείται από όλους μέλος της οικογένειας Rockefeller. Με καταγωγή από τη Γερμανία, έφτασε στην Αμερική και έκτοτε άλλαξε πολλές ταυτότητες. Αυτή του Rockefeller θα ήταν και η τελευταία.

Έτσι γνώρισε και παντρεύτηκε την γυναίκα και μαζί έχουν μια κόρη. Όλα όμως άρχισαν όταν η γυναίκα του δεν άντεχε πια αυτή τη μυστικοπάθεια του και ζήτησε διαζύγιο. Και όλα σχεδόν αποκαλύφθηκαν όταν εκείνος απήγαγε την κόρη του, το 2008. Σε συνεργασία με το FBI, η οικογένεια του από τη Γερμανία και η σύζυγος του κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Λίγα χρόνια αργότερα, καταδικάστηκε όχι μόνο για την απαγωγή αλλά και για μια δολοφονία του γιου της σπιτονοικυράς του στην Καλιφόρνια. Σήμερα βρίσκεται στις φυλακές της Καλιφόρνια και εκτίει την ποινή των 27 ετών.

Από το βιβλίο στην οθόνη

Αρχικά το κανάλι Fox Searchlight είχε κατά νου τη δημιουργία μιας ταινίας όπου θα βλέπαμε την ιστορία αυτού του ανθρώπου. Πιθανός πρωταγωνιστής τότε ήταν ο Benedict Cumberbatch. Βέβαια, μετά τα σχέδια άλλαξαν και φτάσαμε στο όνομα του Γιώργου Λάνθιμου. Ο ίδιος, λοιπόν, θα είναι σκηνοθέτης και παραγωγός μια μίνι σειράς για το ίδιο αμερικανικό κανάλι. Ο Λάνθιμος έχει ξανασυνεργαστεί με τη συγκεκριμένη εταιρεία για την παραγωγή της Ευνοούμενης, οπότε ήταν φυσικό κι επόμενο. Εμείς απλά ανυπομονούμε να δούμε την αληθινή αυτή ιστορία εγκλήματος στην μικρή οθόνη μέσα από τη ματιά του Γιώργου Λάνθιμου.

Featured Image: collider.com