Το παρακάτω textured low ponytail (σε άπταιστα ελληνικά) είναι το νούμερο ένα χτένισμα που θα σε σώσει σε αρκετές περιπτώσεις. Είτε τα μαλλιά σου είναι ίσια, σπαστά ή σγουρά, δουλεύει με όλες τις υφές, τα χρώματα και τα μήκη. Ιδανικό για μέρες με βροχή, bad hair days αλλά και επίσημα καλέσματα με λίγο χρόνο προετοιμασίας, είναι απλό αλλά αποτελεσματικό!

Δες πώς θα το καταφέρεις και εμπνεύσου από μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές του.

Βρήκαμε το ένα χτένισμα που θα θες να κάνεις συνέχεια φέτος τις γιορτές
glamourmagazine.co.uk

Προετοιμασία

Το συγκεκριμένο ponytail χτένισμα αποδίδει καλύτερα εφόσον τα μαλλιά σου είναι υγιή και ενυδατωμένα. Μην φοβηθείς να επισκεφτείς το κομμωτήριο σου για ένα φρεσκάρισμα στις άκρες, και πάρε στα σοβαρά τη διατήρηση της υγείας της τρίχας, εφαρμόζοντας μάσκες μια με δυο φορές την εβδομάδα.

The Fascinating Hair Masks, Sephora

Βρήκαμε το ένα χτένισμα που θα θες να κάνεις συνέχεια φέτος τις γιορτές
sephora.gr

H βάση

Αρχικά, χτένισε και ξέμπλεξε τα μαλλιά σου. Με ένα προϊόν για styling, ψέκασε τις ρίζες στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και άπλωσε καλά, ώστε να δώσεις λίγο όγκο και να μην δημιουργήσεις ένα κολλημένο και πολύ αυστηρό αποτέλεσμα. Πιάσε έπειτα τα μαλλιά σου σε έναν χαμηλό κότσο. Για να βρεις το ιδανικό ύψος, υπολόγισε πως η βάση του κότσου πρέπει να βρίσκεται στη μέση του κεφαλιού και ακριβώς πάνω από το σημείο που βρίσκονται τα αυτιά σου. Αυτό δίνει επίσης μακρύτερο και λεπτότερο σχήμα στο πρόσωπό σου, ανασηκώνοντας ελαφρά τα φρύδια σου και αναδεικνύοντας τα ζυγωματικά.

Βρήκαμε το ένα χτένισμα που θα θες να κάνεις συνέχεια φέτος τις γιορτές
thezoereport.com

To styling

Στερέωσε τον κότσο σου με ένα λαστιχάκι και τσιμπιδάκια που θα κρύψεις ανάλογα. Από την κάτω μεριά του κότσου, πάρε μια μικρή τούφα και στριφογύρισέ τη γύρω από το λαστιχάκι, στερεώνοντας με ένα τσιμπιδάκι, για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Ο κότσος σου είναι σχεδόν έτοιμος, και εξαρτάται από σένα πως θα ήθελες να κάνεις το υπόλοιπο styling. Μαζί με την υπόλοιπη ‘textured’ αίσθηση θα ταίριαζε να κάνεις απαλές, ατημέλητες και χαλαρές μπούκλες, κάτι σαν beach waves με ένα ραβδί για μπούκλες. Μπορείς να τα αφήσεις και ως έχουν, ή ακόμα και να τα ισιώσεις ελαφρά, αν ο όγκος και το μήκος τους σε προβληματίζουν. Voila!

Βρήκαμε το ένα χτένισμα που θα θες να κάνεις συνέχεια φέτος τις γιορτές
shopstyle.com

featured image: harpersbazaar.com