Αναμφισβήτητα το διαδίκτυο είναι μια από τις πιο βασικές πηγές από όπου αντλούμε skincare tips. Για κάθε καινούρια τάση ή νέα προϊόντα που κυκλοφορούν, πάντα ρίχνουμε και μια ματιά online. Υπάρχει όμως και η πλευρά της παραπληροφόρησης και γι’ αυτό έχει τύχει να ξοδέψουμε τα χρήματα μας σε περιττές αγορές ή να ακολουθήσουμε συμβουλές και πληροφορίες μη έγκυρες.

Ό,τι διαβάζουμε πρέπει να το φιλτράρουμε και για να σε βοηθήσουμε συγκεντρώσαμε παρακάτω τα πιο διαδεδομένα, αλλά λανθασμένα skincare tips.

Το λάδι καρύδας μπορεί να αντικαταστήσει την ενυδατική σου

Το λάδι καρύδας είναι γεγονός πως είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά. Οι ιδιότητες του μάλιστα για την υγεία των μαλλιών αλλά και του δέρματος έχουν υμνηθεί όσο τίποτα άλλο. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι λαδάκι και ο βασικός ρόλος της χρήσης ελαίων στη ρουτίνα περιποίησης μας είναι για να σφραγίζουμε την ενυδάτωση του προσώπου μας. Εάν όμως έχεις λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να αποφύγεις τη χρήση του μιας και φράσσει τους πόρους δημιουργώντας ακμή στο δέρμα. Σαν μια πολύ καλύτερη εναλλακτική είναι η χρήση του argan oil αφού όμως έχεις ενυδατώσει την επιδερμίδα σου. Μπορείς όμως να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς στο σώμα σου αλλά και σαν μάσκα μαλλιών.

The Zoe Report

Η τοπική χρήση οδοντόκρεμας θα σε απαλλάξει από τα σπυράκια

Αυτό που κάνει τόσο δελεαστική την οδοντόκρεμα για να απαλλαγείς από τα επίμονα σπυράκια είναι η περιεκτικότητα της σε hydrogen peroxide και αλκοόλ που συντελούν στο να ξηραίνονται τα σπυράκια πολύ ευκολότερα. Όμως, τα συγκεκριμένα συστατικά λειτουργούν πολύ επιθετικά κυρίως στο ξηρό και ευαίσθητο δέρμα προκαλώντας πολλές φορές δερματοπάθειες και έκζεμα. Γι’ αυτό το λόγο φρόντισε να βρεις spot treatment προϊόντα με συστατικά όπως σαλικιλικό οξύ και benzyl peroxide. Αυτά τα συστατικά καταπολεμούν τα βακτήρια αλλά ταυτόχρονα φροντίζουν και την επιδερμίδα σου.

Ο χυμός λεμονιού θα καθαρίσει το δέρμα σου

Επανάλαβε μετά από εμένα: Δε θα το δοκιμάσω ποτέ στο σπίτι. Ο χυμός λεμονιού είναι όξινος και με την εφαρμογή στο δέρμα επηρεάζει το PH του. Μια τέτοια αλλαγή κάνει την επιδερμίδα πολύ ευαίσθητη και πιο επιρρεπή στους ερεθισμούς. Επίσης τα συστατικά του λεμονιού είναι φωτοευαίσθητα και η μη προσεκτική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε πανάδες. Ακόμη και εγκαύματα. Οπότε θα ήταν καλύτερο να αφήσεις το χυμό λεμονιού στην άκρη και ειδικότερα στην πιο αγνή του μορφή.


featured image: byrdie.com