Και στα 20 και στα 30 και στα 40 και σε όποια άλλη δεκαετία θες. Η ταινία αυτή είναι ένα ακόμη μάθημα -γυναικείας- φιλίας.

Και βάζουμε το “γυναικεία” μέσα σε εισαγωγικά γιατί η φιλία είναι κάτι που στηρίζεται σε κάθε άνθρωπο κι όχι σε φύλα. Απλά εδώ έχουμε 6 φίλες οπότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στο Wine Country βλέπουμε τη μακροχρόνια σχέση που συνδέει 6 γυναίκες. Εκείνες έχουν υποσχεθεί ότι στα 5οστα γενέθλια της μιας θα πάνε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας κρασιού. Και κάπως έτσι βρισκόμαστε στην Νάπα της Καλιφόρνιας.

Οι 6 αυτές φίλες στα χρόνια που πέρασαν από τότε που γνωρίστηκαν έκαναν διαφορετικές επιλογές στις ζωές τους, μεγάλωσαν και βρέθηκαν σε διαφορετικά στάδια η καθεμιά. Σε μια τέτοια φάση τους βρίσκει και αυτό το ταξίδι. Όπως όλες οι ανθρώπινες σχέσεις, έτσι κι αυτή δεν είναι μια εξιδανικευμένη. Έχει τα προβλήματα της, τα παράπονα που υπάρχουν αλλά δεν εκφράζονται, τα μυστικά κ.λπ. Όμως αυτό που σε κερδίζει είναι ό,τι ακόμη κι έτσι σου φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Έτσι δεν συμβαίνει και στην πραγματικότητα;

Το ταξίδι γευσιγνωσίας θα έπρεπε δικαιωματικά να βρίσκεται σε κάθε bucketlist φίλων

Ανεξαρτήτως ηλικίας. Δεν είσαι ποτέ σε μικρή ή μεγάλη ηλικία για κάτι τέτοιο. Πέρα από τη βασική ιστορία που παρακολουθούμε με επίκεντρο τις έξι φίλες, τα πανοραμικά πλάνα από την Κοιλάδα της Νάπας είναι μαγικά, όπως και τα καταλύματα στα οποία μένουν οι πρωταγωνίστριες. Κι αν και διαρκεί μόνο ένα Σαββατοκύριακό, είναι αρκετό για να ζηλέψουμε αρκετά την συγκεκριμένη εξόρμηση. Αλλά και για να γκρινιάξουμε στην κολλητή που ακόμα δεν μας έχει κάνει μια τέτοια έκπληξη.

Το σκηνικό συμπληρώνουν οι έξι αυτές παρουσίες: Amy Poehler, Maya Rudolph, Ana Gasteyer, Rachel Dratch, Emily Spivey και Paula Pell. Δώρο έκπληξη η Tina Fey που εμφανίζεται ως η ντόπια οικοδέσποινα. Η ταινία είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Amy Poehler σε μια μεγάλου μήκους ταινία κι είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε από εκείνη. Μαζί με αυτές τις οποίες το περιμέναμε εννοείται. Οι γυναίκες αυτές έχουν μια χημεία μεταξύ τους που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ακόμη κι αν δεν γνωρίζονταν καλά όλες μεταξύ τους πριν την ταινία, πλέον είναι κολλητές.

Κι αν ακόμα δεν έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται, φιλική συμβουλή: οργανώνεις movie night με την παρέα για το Wine Country. Μετά ψάχνετε εισιτήρια. Όχι απαραίτητα για την Νάπα. Έστω για έναν αμπελώνα βρε παιδί μου.


Featured Image: time.com