Τώρα τελευταία σαν να έχουν παρατηρήσει οι ειδικοί πως μερικοί μερικοί που χρησιμοποιούν dating apps καυχιούνται για το πόσες επιτυχίες έχουν μέσα στο app. Ή μάλλον, δεν είναι απλά ότι καυχιούνται, αλλά ότι γκρινιάζουν κιόλας για όλες τις επιτυχίες που έχουν. Αυτό είναι το λεγόμενο whelming. Και είναι κάτι που δεν μας αρέσει.

Η γκρίνια συνήθως αρχίζει λέγοντας πως δεν προλαβαίνουν να κουμαντάρουν όλες τις γυναίκες με τις οποίες μιλούν ταυτόχρονα. Η γκρίνια συνεχίζεται με το πόσο δύσκολο και δυσβάσταχτο είναι να δέχονται όλη αυτή την προσοχή από όλες αυτές τις γυναίκες και δεν μπορούν να το κουμαντάρουν. Δυσκολίες της ζωής αυτές… καταλαβαίνεις. Σαν να ζητάνε τη συμπαράστασή μας. Σε αυτό το σημείο εγώ θα πω…seriously, chill!

Τι πρέπει να κρατήσουμε από αυτό λοιπόν;

Το whelming είναι ένα κόκκινο σημαιάκι! Αυτή είναι η αρχή του τέλους. Μπορεί στην αρχή να φαίνεται πως δεν είναι καν τόσο ενοχλητικό. Αλλά με την πάροδο του χρόνου σίγουρα θα ενοχλήσει. Έτσι είναι άλλωστε και με το χαρακτήρα του άλλου. Κάτι που μπορεί εκ πρώτης όψεως να σε ενοχλήσει μεν αλλά να μην το θεωρήσεις κρίσιμο μπορεί στην πορεία να σε τρελάνει.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν γνωρίζουμε κάποιον από κοντά και στο πρώτο ραντεβού το μόνο που έχει να συζητήσει πόσο καλά τα κάνει όλα, πόσο φανταστικός είναι στη δουλειά του, πόσες πρώην είχε, και άλλα πολλά. Πάω στοίχημα ότι όταν τα ακούς αυτά όντας σε ραντεβού με κάποιον που δεν γνωρίζεις καλά σκέφτεσαι τι δικαιολογία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φύγεις τρέχοντας.

Δεν λέω πως όλο αυτό δεν έχει ένα appeal. Κάπως μας τραβάει το να ξέρουμε πως ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας είναι επιτυχημένος, περιζήτητος και όλα τα άλλα τα καλά. Αλλά το θέμα είναι να σε αφήσει να τα ανακαλύψεις μόνη σου. Όχι να έρθει με τη λίστα λες και προσπαθήσει να σου πουλήσει τον εαυτό του. Αυτό λέγεται επιθετικό marketing και στις σχέσεις δεν είναι καλή τακτική.

featured image: Daily Mail