Το να βρεις το τέλειο σχήμα για τα φρύδια σου δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Οι τάσεις της μόδας ανά τα χρόνια ήθελαν να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Και εμείς φυσικά δεν διστάζαμε να πειραματιστούμε. Είτε είσαι από εκείνες που χρειαζόταν να χρησιμοποιήσεις το τσιμπιδάκι λίγο παραπάνω, είτε χρειαζόταν να τα “γεμίσεις” με ένα μολύβι, σίγουρα κάποια στιγμή έκανες μια λάθος κίνηση και δεν είχες το αποτέλεσμα που ήθελες.

Ευτυχώς, το να βρεις ποιο είναι το σχήμα εκείνο που θα σου ταιριάξει περισσότερο, δεν χρειάζεται απαραίτητα την βοήθεια ενός επαγγελματία. Εκείνο που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου για να σε βοηθήσει, είναι το σχήμα του προσώπου σου. Με αυτόν τον τρόπο θα βρεις αυτό που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου και δίνει στο πρόσωπό σου την αρμονία και την συμμετρία που χρειάζεται.

Τετράγωνο πρόσωπο

hudabeauty.com   

Μιας και αυτό το σχήμα έχει αρκετά έντονες γωνίες, επέλεξε μια πιο ελαφριά γωνία που θα τις μαλακώσει. Τα επίπεδα φρύδια χωρίς έντονη καμάρα είναι ιδανικά, καθώς θα δώσουν την αίσθηση ότι έχεις ένα πιο μακρύ πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να πετύχεις μια οπτική συμμετρία και να δώσεις την επιμήκυνση και το βάθος που χρειάζεται.

Στρογγυλό πρόσωπο

hudabeauty.com

Τα ψηλά τοξωτά φρύδια είναι το ιδανικό σχήμα για εσένα, καθώς θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός λεπτότερου προσώπου. Χρησιμοποίησε τεχνικές όπως να τα χτενίζεις προς τα πάνω ή να βάζεις λίγο highlighter κάτω από το κέντρο του τόξου. Αυτό θα σε βοηθήσει να σηκώσεις το πρόσωπό σου ακόμα πιο ψηλά. Ιδανικά προτίμησε να δώσεις έμφαση στη γωνία, με ένα μεσαίο πάχος και ένα πιο λεπτό τελείωμα.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

hudabeauty.com

Ένα πιο φυσικό και στρογγυλό φρύδι είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου. Η ανοδική τάση με ένα πιο ομαλό τόξο θα εξισορροπήσει την γωνία που υπάρχει στο κάτω μέρος. Έτσι θα πετύχεις να μαλακώσεις το αποτέλεσμα και να δώσεις περισσότερη έμφαση στα μάτια σου.

Οβάλ πρόσωπο

hudabeauty.com

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία τότε μάλλον είσαι από τις τυχερές. Το οβάλ πρόσωπο έχει το θετικό ότι δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο τύπο φρυδιού. Εμείς θα σου προτείνουμε πιο παχιά φρύδια με λίγο πιο έντονο τόξο. Θα δώσει περισσότερη διάσταση στο πρόσωπό σου και θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα.

Μακρύ πρόσωπο

hudabeauty.com

Ο βασικός σου στόχος  είναι να προσθέσεις πλάτος στο πρόσωπό σου, οπότε αυτό που θα σε βοηθήσει είναι ένα πιο επίπεδο σχήμα. Προτίμησε να επιμηκύνεις το μάκρος των φρυδιών σου προς τους κροτάφους σου. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί το ύψος του προσώπου σου και θα δώσεις περισσότερη ένταση στο κέντρο.

Feature image: youmeandtrends.com