Γνώρισε τα Veja sneakers

Ακούμε συχνά τον τελευταίο καιρό στο χώρο της μόδας για μία φιλοσοφία, την οποία όλο και περισσότερα πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα, fashion brands και οργανισμοί ενστερνίζονται και αποφασίζουν να γίνουν μέρος της. Πρόκειται για μία τάση που επιδιώκει τη δημιουργία ενός αειφόρου και βιώσιμου συστήματος βασισμένο στον ανθρώπινο παράγοντα και στην ευθύνη της μόδας σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, το brand της Veja συνεισφέρει με την παραγωγή «βιώσιμων» sneakers. Καταρχάς, χρησιμοποιεί οργανικά και οικολογικά υλικά. Οι σόλες φτιάχνονται από καουτσούκ από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Τα δέρματα είναι φυτικά επεξεργασμένα, απαλλαγμένα από χρώμιο και επεξεργασμένα αποκλειστικά με οργανικές συνθέσεις. Το brand σέβεται τόσο το περιβάλλον όσο και τον άνθρωπο. Τα Veja sneakers κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο στη Νότια Βραζιλία όπου οι συνθήκες εργασίας σέβονται πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Οι Sébastien Kopp και François Morillion, οι Γάλλοι δημιουργοί του brand θέλησαν να δώσουν το παράδειγμα δίνοντας βάση στη δεοντολογία και τη βιωσιμότητα. Έτσι, λανσάρουν από το 2004 τα οικολογικά κυρίως αλλά και άνετα και μοδάτα Veja sneakers, τα οποία ήρθαν για να γοητεύσουν όλους τους λάτρεις των sneakers.

Veja V-10 Leather Multico Nude

veja_v10_leather_multico_nude_the_project_garments_a

Veja Esplar | Leather | Black Pierre

veja-shoes-esplar-black_pierre-the_project_garments-a

Veja V-10 | B-Mesh | White Natural Marsala

veja_shoes-v-10_marsala_the_project_garments_-_a

Veja V-10 Leather Extra White Nautico Pekin Pierre

veja_v10_leather_extra_white_nautico_pekin_pierre_the_project_garments_a

Το e-shop του projectgarments αποφάσισε να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια. Γι’ αυτό και συνεργάζεται με το brand και το προωθεί δυναμικά.

Ανακαλύψτε τα “βιώσιμα” sneakers εδώ: www.theprojectgarments.com/collections/veja

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.