Είναι ζωτικής σημασίας, για όποιον θέλει να βοηθήσει, να περιμένει να πάψουν να είναι ενεργά τα μέτωπα. Πρέπει όλοι να είμαστε ψύχραιμοι και να συνδράμουμε στην αποσυμπίεση του οδικού δικτύου, καθώς αν μαζευτεί κόσμος εμποδίζεται η κυκλοφορία των μονάδων πυρόσβεσης και αρωγής.

Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τις σελίδες που μπορείς να ακολουθήσεις ή να απευθυνθείς τόσο για την Εύβοια και την Πελοπόννησο όσο για τη Βαρυμπόμπη. Σιγά-σιγά θα μαζευτούν οι απαραίτητες πληροφορίες για τις ανάγκες κάθε περιοχής, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συνεισφέρουμε. Μέχρι τότε, καλό είναι να ενημερωνόμαστε σωστά και μην πανικοβαλλόμαστε.

Πελοπόννησος 

act4peloponnese

Από τον συγκεκριμένο λογαριασμό μπορείς να ενημερώνεσαι για τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Ακόμη, οτιδήποτε αφορά τις προμήθειες, χρήσιμες πληροφορίες και τρόπους που μπορείς να βοηθήσεις, θα τα βρείς στο act4peloponnese

Βαρυμπόμπη 

Act4varimpompi

Εδώ μπορείς να βρεις οτιδήποτε αφορά την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, όσα δημοσιεύουν άλλες σελίδες και γενικότερα να πάρεις μια κατεύθυνση για τον τρόπο που μπορείς να βοηθήσεις.

O Allos Anthropos

Ακόμη μια σελίδα από την οποία μπορείς να ενημερώνεσαι. Εδώ μπορείς να βρεις τα σημεία συνάντησης των εθελοντών, αλλά και όλα τα απαραίτητα υλικά, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης ή οτιδήποτε χρειάζονται στην ομάδα.

SOS! Η ομάδα δεν κινητοποιείται για μόνο για τη Βαρυμπόμπη, αλλά και για την Εύβοια και την Ηλεία. 
 
View this post on Instagram
 

A post shared by O Allos Anthropos (@oallosanthropos)

Humanity Greece 

Η ομάδα του Humanity Greece έχει κινητοποιηθεί για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την πυρκαγιά. Εδώ θα βρεις τον αριθμό ενημέρωσης 1135 για την άμεση παροχή διαμονής στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, τις γύρω περιοχές και την Εύβοια.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by #Humanity Greece (@humanitygr)

Α little Shelter 

Στο A Little Shelter θα απευθυνθείς για τα πυρόπληκτα ζώα. Το συγκεκριμένο καταφύγιο, όπως και άλλα παρακάτω, έχει κινητοποιηθεί για τη φροντίδα και τη φιλοξενία των μικρών μας φίλων. Από εκεί μπορείς να βρεις τις απαραίτητες πληροφορίες  για τα κτηνιατρεία που θα εξυπηρετήσουν τις επόμενες ημέρες την παροχή πρώτων βοηθειών για τα πυρόπληκτα ζώα σε Βαρυμπόμπη/ Θρακομακεδόνες/ Αδάμες, αλλά και φόρμες φιλοξενίας τις οποίες μπορείς να συμπληρώσεις αν μένεις στην Αττική και έχεις τη δυνατότητα να φιλοξενήσεις ένα πυρόπληκτο ζώο.

Που μπορείς να απευθυνθείς αν θέλεις να βοηθήσεις για τις πυρκαγιές στη Βαρυμπόμπη και στην Εύβοια  

Save a Greek Stray 

Ακόμη ένα καταφύγιο στο οποίο μπορείς να απευθυνθείς και να ενημερώνεσαι συνεχώς.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Save a Greek Stray (@saveagreekstray)

Dogs’ Voice 

Κάθε ενημέρωση που χρειάζεσαι για τα πυρόπληκτα ζώα θα τη βρεις εδώ. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Dogs’ Voice, στήνει μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων για ζώα συντροφιάς με την ίδια μεθοδολογία που ακολούθησε στο Μάτι το 2018.

Πιο αναλυτικά, ομάδες εθελοντών κάνουν περισυλλογή τραυματισμένων ζώων, τα μεταφέρουν σε κτηνιατρικούς σταθμούς, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, και αφού τα καταγράψουν και περάσουν από κτηνιατρικό έλεγχο, τότε τα μεταφέρουν σε ασφαλείς φιλοξενίες στην Αττική.

Η πλατφόρμα φιλοξενίας έχει ανοίξει από χθες και θα τη βρεις στον ακόλουθο σύνδεσμο: docs.google.com/forms

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Dogs’ Voice (@dogsvoice)

Χάθηκε-Βρέθηκε-Χρειάζεται βοήθεια-Χρειάζεται φιλοξενία (Βαρυμπόμπη) 

Η συγκεκριμένη ομάδα στο Facebook, δημιουργήθηκε για να βοηθήσουμε όλα τα πυρόπληκτα ζώα. Αν ψάχνεις ή αν βρεις κάποιο ζωάκι, ανέβασε τη δημοσίευση εκεί προκειμένου να βρεθούν πιο εύκολα οι ιδιοκτήτες ή τα ζωάκια.

Εύβοια

Act4evoia 

Στη σελίδα act4evoia, μπορείς να ενημερώνεσαι για τις πυρκαγιές στην Εύβοια. Απαραίτητα τηλέφωνα, συμβουλές, χώροι φιλοξενίας, σημεία όπου συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης, είναι όλα δημοσιευμένα στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Evoia Emergency Account (@act4evoia)