Η νέα σειρά του Νetflix, The Umbrella Academy, μας έχει απασχολήσει με την πλοκή της και τους πρωταγωνιστές της. Αναμφισβήτητα, έχουμε να κάνουμε με δυσλειτουργικούς υπερήρωες, με δολοφόνους που ταξιδεύουν στο χρόνο. Με μια γυναίκα-ρομπότ που μας παραπέμπει σε Stepford Wife. Με έναν 58χρονο ψυχοπαθή παγιδευμένο σε σώμα εφήβου. Με έναν χιμπατζή που μιλάει και άλλα πολλά αξιοπερίεργα! Με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη τηλεοπτική παραγωγή τα έχει όλα!

Ένας από τους πρωταγωνιστές του The Umbrella Academy, ο Cameron Britton, υποστηρίζει ότι η σειρά “μπλέκει” με πετυχημένο τρόπο τους καλούς και τους κακούς χαρακτήρες.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι πολλοί ρόλοι δεν είναι αυτό που δείχνουν. Και αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε όταν παρατηρούμε τους κωμικούς χαρακτήρες να αλλάζουν άρδην και να μετατρέπονται σε πιο σοβαρούς και δραματικούς! Έτσι, μπορεί να δούμε έναν κακό τύπο να γίνεται ξαφνικά συμπαθής και κακός. Τέλος, υποστηρίζει ότι είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος τη σειρά με λίγα λόγια. Αφού είναι ιδιαίτερη και μοναδική!

Το γεγονός ότι η σειρά είναι τόσο απρόβλεπτη, σχολιάζουν επίσης άλλοι δύο ηθοποιοί της σειράς, η Emmy Raver-Lampman και ο Tom Hopper. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι σε κάθε σενάριο που τους δίνονταν, δεν ήξεραν τι θα τους ζητούσαν και τι θα αντιμετώπιζαν.Έτσι, θα έπρεπε ξαφνικά να απαντήσουν σε ερωτήσεις, όπως αν ήξεραν να χορεύουν, να τραγουδούν. Μέχρι και το αν ήξεραν καράτε! Και όλο αυτό είχε και την πλάκα του, σύμφωνα με την Raver-Lampman!

Σε γενικές γραμμές, είναι δύσκολο να κατασταλάξει κάποιος ως προς το είδος και την υπόθεση της σειράς. Αλλά αν επιχειρούσαμε να πούμε κάποια πράγματα γι’αυτήν θα ήταν τα εξής: Μια ημέρα του 1989, 43 βρέφη γεννιούνται από άσχετες μεταξύ τους γυναίκες. Στις οποίες δεν είχε σημειωθεί κανένα σύμπτωμα και σημάδι εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια, παρακολουθούμε επτά από τα 43 παιδιά να υιοθετούνται από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο Sir Reginald Hargreeves (Colm Feore). Εκείνος τα εκπαιδεύει και τα προετοιμάζει ώστε να γίνουν υπερήρωες και να σώσουν τον κόσμο.

Η οικογένεια του Hargreeves, ωστόσο, διαλύεται όταν τα παιδιά βιώνουν την εφηβική τους ηλικία και ξανασυναντιούνται μετά τον θάνατό του. Στην ηλικία, πλέον, των 30something! Ο απροσδόκητος χαμός του “πατέρα” τους θα ενώσει τα “αδέρφια”. Θα συνεργαστούν για να επιλύσουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον συγκεκριμένο θάνατο.

Στη σειρά θα συναντήσουμε γνωστούς αγαπημένους ηθοποιούς, όπως την Ellen Page και την Mary J. Blige, τον Tom Hopper, τον Colm Feore και τον Robert Sheenan.  Aποτελείται από 10 επεισόδια και προβάλλεται στο Netflix από τις 15 Φεβρουαρίου.


featured image: Den of Geek