Τα ρούχα γυμναστηρίου, επειδή τα ταλαιπωρείς λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπά σου ρούχα, πρέπει αφενός να είναι καλής ποιότητας και αφετέρου να ξοδεύεις λίγο περισσότερο χρόνο και κόπο στην περιποίησή τους ώστε να διαρκέσουν όσο το δυνατό περισσότερο.

Για να αποφύγεις τις ενοχλητικές μυρωδιές ακόμη και μετά το πλύσιμο, υιοθέτησε τις ακόλουθες συμβουλές.

Μην τα αφήνεις άπλυτα για πολλές ημέρες

Όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα που μένουν άπλυτα τα ρούχα σου, τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθούν οι οσμές, ειδικά αν τα αποθηκεύεις σε κλειστή πλαστική σακούλα ή αν τα πετάς κατευθείαν στα άπλυτα. Οι οσμές είναι πιθανό να μεταδοθούν και στα υπόλοιπα ρούχα. Το καλό είναι να τα πλένεις αμέσως μετά την προπόνησή σου ή έστω να τα αφήνεις να στεγνώνουν στον αέρα μέχρι να βάλεις πλυντήριο.

Βύθισέ τα σε μείγμα νερού-λευκού ξυδιού

Πριν τα πλύνεις, άφησε τα για 15 λεπτά σε μείγμα κρύου νερού με λευκό ξύδι πράγμα που θα σκοτώσει τα βακτήρια και θα μειώσει τις οσμές.

Χρησιμοποίησε την κατάλληλη ποσότητα απορρυπαντικού

Και μην σκεφτείς το προφανές “όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο” γιατί κάνεις λάθος. Χρησιμοποίησε το απορρυπαντικό με βάση τις οδηγίες και για καλύτερα αποτελέσματα πρόσθεσε στην πλύση μισό φλιτζάνι σόδα που εξουδετερώνει άσχημες μυρωδιές.

Πλύνε τα ρούχα ανάποδα

Το πιο βρώμικο κομμάτι των ρούχων του γυμναστηρίου είναι αυτό που έρχεται σε επαφή με το σώμα. Άρα για να βελτιστοποιήσεις τα αποτελέσματα πλύνε τα ρούχα σου ανάποδα (το μέσα-έξω).

Απόφυγε το στεγνωτήριο

Πέρα από το σωστό πλύσιμο σημασία έχει και το στέγνωμα. Το τεχνητό στέγνωμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα υφάσματα του κολάν ή του αθλητικού σουτιέν σου και να ενισχύσει όποιες εναπομείνασες μυρωδιές που δεν έφυγαν κατά τη διάρκεια της πλύσης. Οπότε το στέγνωμα στον αέρα είναι το ιδανικό.

Δες ακόμα: 6 beauty προϊόντα που πρέπει να έχει η τσάντα σου για το γυμναστήριο
featured photo: stylecaster.com