Ξεκινάω κατευθείαν:
  1. Συνειδητοποίησε πως ο,τι κάνεις απαιτεί δημουργική ενέργεια.

Ναι, ξέρω. Εισαι δημιουργική και χρησιμοποείς το δεξί τμήμα του εγκεφάλου σου. Δυσκολεύεσαι κάθε φορά που είσαι στο μανάβικο γιατί υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να διαλέξεις. Δεν είσαι καλή στο να κάνεις λίστες γιατί έχεις πάρα πολλές σκέψεις που τρέχουν στο μυαλό σου. Ίσως νιώθεις πως δεν είσαι ‘καλλιτέχνης’. Έχεις πολλές ιδέες αλλα δεν ξέρεις απο πού να ξεκινήσεις. Αυτό που ίσως να θεωρείς μια βαρετή και πεζή επιλογή στα πλαίσια της καθημερινότητας σου, είναι στην ουσία έκφραση της δημιουργικότητας σου. Οι επιλογές σου στο μανάβικο, ο τρόπος με τον οποίο μιλάς στους άλλους, το στυλ σου κτλ. Όλα αυτά παίζουν ρόλο στο να εκφράσουμε τη δημιουργικοτητα μας. Μην το ξεχνάς!

  1. Να θυμάσαι οτι ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο για να δημιουργήσουμε.

Τη στιγμή που συνειδητοποίησα αυτή τη σκέψη, άρχισα να σκέφτομαι διαφορετικά. Βρισκόμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε και αυτομάτως, χάνεται η τάση μας να συγκριθούμε με τον οποιοδήποτε άλλο. Εφόσον όλοι μας είμαστε ξεχωριστοί και διαφορετικοί, είναι λογικό ο,τι δημιουργούμε να διαφέρει απο του άλλου. Εαν δημιουργούμε με σκοπό αυτό που κάνουμε να μοιάζει με κάποιου άλλου, τότε εμείς οι ίδιοι σαμποτάρουμε τον εαυτό μας καθώς και την ικανότητα μας να κάνουμε κάτι όμορφο. Η δημιουργία απαιτεί υπομονή και επιμονή.

  1. Μην παραμελείς το σώμα σου.

Όταν ασκείς το σώμα σου, τότε και το μυαλό σου αρχίζει να δουλεύει καλύτερα. Αν θέλεις να γινεις πιο δημιουργική, θα σε βοηθούσε πολύ αν ξεκινούσες κάποια άσκηση.

Με την άσκηση θα ξεκαθαρίσει το μυαλό σου απο τις αρνητικές σκέψεις και θα μπορέσει να διαχειρίζεται καλύτερα οποιοδήποτε θέμα. Βρες τί σου αρέσει και βάλ’το στο πρόγραμμα σου.

  1. Δούλεψε σε ένα χώρο που σε εμπνέει.

Ένα μεγάλο μέρος της έμπνευσης μας το αντλούμε απο το περιβαλλον στο οποιο  δουλεύουμε. Εμπιστευτείτε με, ξέρω πώς είναι να είσαι αναβλητική. Έχεις μπροστά σου όλη τη δουλειά που πρέπει να ολοκληρώσεις, αλλα θα προτιμούσες να κάνεις οτιδήποτε άλλο εκτος απο αυτό.

Οπότε, δημιούργησε ένα χώρο στο οποίο θα ήθελες πολύ να δουλέψεις. Άναψε ένα κερί. Άκουσε μουσική ή κάποιο ενδιαφέρον podcast. Ή μπορεί ακόμη απλά να θέλεις απόλυτη ησυχία. Τί είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να δουλέψεις καλύτερα; Είναι ο φωτισμός; Η καρέκλα σου; Μπορεί να φαίνονται χαζά όλα αυτά, η άνεση που νιώθεις όμως εκεί που εργάζεσαι, μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

  1. Μη ξεχνάς οτι μαθαίνουμε να δημιουργούμε μέσα απο την διαδικασία της δημιουργίας.

Προκειμένου να δημιουργήσουμε πρέπει να λάβουμε δράση. Ακόμη και απλα, μικρα βήματα αρκούν. Η δουλειά που κάνεις γίνεται το κλειδί και για τη δική σου προσωπική μεταμορφωση φυσικά! Γίνεται η διαδικασία που σε βοηθά να βρεις τον αληθινό σου εαυτό. Όταν μετά απο χρόνια κοιτάξεις στα πρώτα έργα σου, σίγουρα θα σου φανούν απαίσια και τρομακτικά. Και όμως, έφτασες στο σημείο που είσαι γιατί είχες ξεκινήσει απο εκεί. Η συνεχής ενασχόληση και σκληρή δουλειά σε βοήθησαν όμως να εξελιχθείς. Όλα τα έργα σου, νέα και παλιότερα, είναι όλα μερός του ταξιδιού σου.

  1. Μη φοβάσαι την αλλαγή και αγάπησε τη δημιουργική πλευρά σου.

Πρέπει να αγαπάς κάτι προκειμένου να το κάνεις με χαρά. Όταν φυτεύεις ένα σπόρο, το ποτίζεις και το φροντίζεις ώστε να μεγαλώσει. Κάνε το ίδιο και με τον εαυτό σου. Είσαι όμορφη, μοναδική και κανείς αλλος στον κόσμο δεν σου μοιάζει. Μείνε αληθινή στον εαυτό σου και αγάπησε τον όπως ακριβώς είναι.