Εξήντα δευτερόλεπτα την ημέρα μπορεί να αλλάξουν εντελώς το δέρμα σου. Αυτό το κόλπο θα σου δώσει την πιο απαλή, λαμπερή επιδερμίδα σε μόλις ένα λεπτό. Θέλαμε να μάθουμε αν ήταν απλώς μια άλλη τάση στο διαδίκτυο, αλλά δοκιμάζοντάς το μείναμε έκπληκτοι.

Μπορούν 60 δευτερόλεπτα να κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά;

Πρέπει να καθαρίζω το πρόσωπό μου μόνο για 60 δευτερόλεπτα την ημέρα; Η σύντομη απάντηση είναι: ΝΑΙ. Αυτό το μικρό κόλπο υποτίθεται ότι καθιστά τον καθαρισμό πιο αποτελεσματικό. Τα ενεργά συστατικά του προϊόντος καθαρισμού απορροφούν καλύτερα και αφαιρούν τους ρύπους και το make up.

Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να αρχίσεις να παρατηρείς ότι το δέρμα σου γίνεται πιο λείο και ελαστικό.

Ακόμα κι αν το λεπτό καθαρισμού μοιάζει με αιωνιότητα, άρχισε να εστιάζεις περισσότερο στην ρουτίνα καθαρισμού και να κάνεις μασάζ πιο προσεκτικά. Ακόμα και σε μέρη που συχνά περνάς γρήγορα, όπως τα ρουθούνια, κάτω από το πηγούνι ή τους κροτάφους, θα βρεθείς να αφιερώνεις χρόνο και να τους δίνεις εξίσου μεγάλη προσοχή.

Αλλά γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό;

Το μασάζ 60 δευτερολέπτων διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο με τη σειρά του δίνει μια υγιή, εκθαμβωτική λάμψη. Τι γίνεται όμως με τις ακαθαρσίες όπως τα σπυράκια; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κόλπο των 60 δευτερολέπτων δεν πρέπει να έχει θαυματουργό αποτέλεσμα στο ακάθαρτο δέρμα. Αν και η εκτεταμένη ρουτίνα αφαιρεί ρύπους και σμήγμα, οι ορμόνες δεν μπορούν να «ξεπλυθούν». Και δεδομένου ότι οι ορμόνες είναι συνήθως η κύρια αιτία του προβληματικού δέρματος, δεν θα έχεις ξαφνικά το πιο καθαρό δέρμα ποτέ.

Το κόλπο των 60 δευτερολέπτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να είσαι πιο προσεκτική στην περιποίηση και τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου. Το πρόσωπό σου θα πλυθεί πιο καλά και θα έχεις λιγότερες πιθανότητες φραγμένων πόρων.

Editor’s note: Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς ένα ήπιο καθαριστικό. Οτιδήποτε «σκληρό» θα ξηράνει το δέρμα σου γρήγορα. Επίσης μπορείς να προσθέσεις στη ρουτίνα σου κάποια συσκευή καθαρισμού, για καλύτερα αποτελέσματα.

featured photo: Τwenty20.com/elenavolf