Η Absolut συνεχίζει τη μακρά και επιτυχημένη παράδοσή της στις δημιουργικές συνεργασίες με τον κόσμο της τέχνης, και παρουσιάζει τη νέα της συνεργασία με τέσσερις πρωτοπόρους καλλιτέχνες, που σπάνε τα στεγανά και τολμούν να μεταμορφώνουν διαρκώς τον εαυτό τους και το έργο τους.

Grampa screen capture

Η συνεργασία αυτή είναι μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας της Absolut, με τίτλο “Transform Today”: ένα κάλεσμα στη δημιουργικότητα που κρύβει ο καθένας μας μέσα του, που στοχεύει να εμπνεύσει την καλλιτεχνική μεταμόρφωση γύρω μας.

Για να ενσωματώσει τις αξίες του “Transform Today”, υπενθυμίζοντας πάντα το πολιτιστικό αποτύπωμα που το brand έχει αφήσει στη μοντέρνα τέχνη, η Absolut ανακοινώνει την συνεργασία της με καλλιτέχνες που χαρακτηρίζονται από το τολμηρό τους πνεύμα, και από το πόσο αφιερωμένοι είναι στη διαρκή μεταμόρφωση του εαυτού τους και του έργου τους. Καλλιτέχνες που είναι έτοιμοι να προκαλέσουν, να ανατρέψουν και να μεταλλάσσονται συνεχώς, για να γίνονται ολοένα και καλύτεροι.

• Ο Rafael Grampá, Βραζιλιάνος εικονογράφος που μεταμορφώνει το παραδοσιακό graphic design, αντιμετωπίζοντας την κάθε σελίδα που δημιουργεί ως χορογραφία, και όχι ως μια ακόμα αφήγηση.

Grampa portrait

«Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την εικονογράφηση εργαζόμουν ως director of animation σε ένα πραγματικά ενδιαφέρον animation studio. Ήταν ένα περιβάλλον που μου προσέφερε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά εργαζόμουν για το όραμα κάποιου άλλου, όχι για το δικό μου. Έτσι, αποφάσισα να αποχωρήσω και να γίνω αυτό που πάντα ήθελα», είπε ο Rafael Grampá. «Συχνά αναρωτιέμαι τί ακριβώς είναι η ομορφιά και τί θεωρείται άσχημο. Γι’ αυτό είμαι καλλιτέχνης. Για να προκαλώ τους ανθρώπους να αμφισβητούν καθιερωμένες αλήθειες και εν τέλει, τον ίδιο τους τον εαυτό και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο». Δείτε την ιστορία του Rafael Grampá εδώ:

• Ο Woodkid, γνωστός και ως Yoann Lemoine, είναι ένας πολυτάλαντος Γάλλος καλλιτέχνης: illustrator και σχεδιαστής, σκηνοθέτης αλλά και μουσικός.

Woodkid portrait

«Είμαι ένας άνθρωπος που βαριέται εύκολα και επιδιώκει διαρκώς την εξέλιξη. Μεταμόρφωση για μένα δεν είναι το να αρνείσαι αυτό που ήσουν κάποτε –είναι η ανάγκη να γίνεις κάτι περισσότερο, κάτι καινούριο, κάτι καλύτερο», είπε ο Woodkid. «Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει και θα ήθελα τόσο πολύ να ανακαλύψω. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το επόμενό μου βήμα». Δείτε την ιστορία του Woodkid εδώ:

Woodkid screen capture

• Ο Aaron Koblin, Αμερικανός digital media artist που ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη και την τεχνολογία και είναι γνωστός για την ανατρεπτική του ματιά στην απεικόνιση των οπτικών δεδομένων. Δείτε την ιστορία του Aaron Koblin εδώ:

• Η Yiqing Yin, ανερχόμενη σχεδιάστρια μόδας από τη Γαλλία που έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στον παραδοσιακό κόσμο της υψηλής ραπτικής. Δείτε την ιστορία της Yiqing Yin εδώ:

Εδώ μπορείτε να δείτε το τηλεοπτικό film του Transform Today