Τα tramezzini έχουν πάρει την ονομασία τους από την ιταλική λέξη tra mezzo που στα ελληνικά σημαίνει ενδιάμεσο, και πράγματι ενδιάμεσα στα γεύματα τους οι Ιταλοί επιλέγουν αυτά τα σάντουιτς.

“Θέλαμε να δώσουμε έμφαση στη γέμιση, δηλαδή στην πρώτη ύλη, έτσι χρησιμοποιήσαμε το όνομα tra me εννοώντας τη γέμιση μεταξύ των αφράτων αυτών ψωμιών.” εξηγεί ο Κώστας Χατζής, ιδιοκτήτης του ομώνυμου χώρου στο κέντρο.

“Η ιδέα γεννήθηκε μέσα στην πανδημία και στην αλλαγή των συνηθειών που έγιναν μέσα σε αυτήν, περίπατοι, παγκάκια, ανοιχτοί χώροι, ποτό-φαΐ-καφέ στο χέρι. Η ενασχόληση μας με τον χώρο της εστίασης εδώ και 14 χρόνια και οι Ιταλικές καταβολές (ελληνοιταλική σχολή από το νηπιαγωγείο, συγγενείς Ιταλούς και πάνω από όλα μία μητέρα που σπούδασε στην Βενετία και ακούγαμε τη μουρμούρα της, «μα γιατί δεν υπάρχουν αυτά τα tramezzini και στην Ελλάδα;») μας έκαναν να επιλέξουμε τρία top ιταλικά προϊόντα- καφέ, κρύο σάντουιτς, κρασί – και να τα παρουσιάσουμε με έναν street τρόπο.”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη trame (@tra_me_)

Τι θα βρούμε στο tra me;

Αλμυρά και γλυκά tramezzini veneziani. Τις γεύσεις έχει επιμεληθεί ο σεφ Νικόλαος Κωνσταντόπουλος με βασικό του μέλημα τα premium υλικά και η εποχικότητα τους.

Καφέ δικής μας συνταγής-100% arabica από τέσσερις διαφορετικές περιοχές Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Αιθιοπία- ο οποίος καβουρδίζεται στο χώρο μας. Επίσης καβουρδίζουμε μονοποικιλιακούς –οι οποίοι αλλάζουν ανά τακτά διαστήματα δημιουργώντας ένα ταξίδι γεύσεων-, decaffeinate και φίλτρου. Αναψυκτικά της San Pellegrino σε πέντε ιδιαίτερες γεύσεις πορτοκάλι, σαγκουίνι, λεμόνι, νεράντζι και grapefruit.

Spritz σε τρεις γεύσεις, και σε αυτά αναζητήσαμε ποιο premium επιλογές χρησιμοποιώντας τα spirits της Gamondi.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη trame (@tra_me_)

Με τι συνδυάζονται τα trammezini; 

Ο Κώστας μας εξηγεί ότι μπορείς να συνδυάσεις το ιταλικό sandwich με καφέ, αναψυκτικό και spritz.

“Τα γλυκά και οι ανάλαφρες αλμυρές γεύσεις όπως η coleslaw συνδυάζονται ιδανικά με τον καφέ μας. Τις έντονες γεύσεις όπως το απάκι κοτόπουλο με μαγιονέζα τρούφας θα μπορούσε να τις ισορροπήσει ένα γευστικό αναψυκτικό της San Pellegrino. Ενώ μια γεύση όπως ο καπνιστός σολομός θα συνοδευόταν τέλεια με ένα από τα spritz μας.”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη trame (@tra_me_)

Τι προτιμούν οι Αθηναίοι; Γλυκό ή αλμυρό;

“Αλμυρό και ειδικότερα απάκι κοτόπουλο, γραβιέρα Κρήτης, γαλλική σαλάτα και μαγιονέζα τρούφας ανάμεσα σε μαύρο ψωμάκι”, λέει ο Κώστας

Η εποχικότητα στις πρώτες ύλες μας με έμφαση στα λαχανικά είναι προτεραιότητα για το tra me. “Oι γεύσεις μας αλλάζουν αρκετά συχνά. Για παράδειγμα τον χειμώνα υπερισχύουν τα λάχανα, οι κολοκύθες, αχλάδια. Από την άλλη το καλοκαίρι μελιτζάνες, ντομάτες, σύκα.”

Περισσότερα: TraMe, Ευριπίδου 9, Αθήνα,  Instagram