31 χρόνια σε αυτή τη ζωή και δεν ξέρω αν θα βρω ποτέ κάτι καλύτερο από το να κλαις από χαρά. Κάτι πιο δυνατό από το να σε ξεπερνούν τα ίδια σου τα συναισθήματα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι πιο αληθινό από αυτό. Επίσης, 31 χρόνια σε αυτή τη ζωή και δεν θα σταματήσω ποτέ να συγκινούμαι όταν απέναντί μου έχω ηλικιωμένους ανθρώπους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ζεστό και ασφαλές από το χέρι μιας γιαγιάς ή ενός παππού, τίποτα πιο συγκινητικό και άξιο σεβασμού από το βλέμμα των ηλικιωμένων ανθρώπων.

atletico-fansΕίναι ίσως το πιο γλυκό βίντεο που θα δεις αυτή την εβδομάδα. Μπορεί και για ολόκληρο τον μήνα. Έχει ποδόσφαιρο αλλά από εκείνο το ποδόσφαιρο που θέλουμε όλοι. Το ρομαντικό, το ανθρώπινο. Έχει αγάπη. Και πολλή χαρά. Έχει ανθρώπους που τιμούν. Έχει ανθρώπους που ξαναγίνονται παιδιά. Έχει Ανθρώπους. 

Η διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης, θέλοντας να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της, με μία συμβολική κίνηση, τίμησε τους 11 πιο ηλικιωμένους κατόχους καρτών διάρκειας για την προσφορά τους στον σύλλογο. Αρχικά τους συγκέντρωσαν στα γραφεία του γηπέδου λέγοντας τους απλά ότι θέλουν να τους ευχαριστήσουν, για αυτό τον λόγο θα τους βάλουν να παρακολουθησουν τον αγώνα από αίθουσες VIP, τους έπεισαν μάλιστα να κλείσουν τα μάτια τους ώστε να ολοκληρωθεί καλύτερα η έκπληξη. Και αυτό έγινε. Έδεσαν τα μάτια τους και οι άνθρωποι του γηπέδου τους οδήγησαν…στον αγωνιστικό χώρο, όπου όπως ήταν φυσικό αποθεώθηκαν από όλο το γήπεδο. Ένας ένας οι παίκτες της Ατλέτικο βγαίνοντας από την φυσούνα τους έπαιρναν από το χέρι για να μπουν μαζί στο γήπεδο, σαν παιδιά-μασκότ. Οι ίδιοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Κάποιοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους , ενώ τα τεράστια χαμόγελα που σχηματίζονται στα πρόσωπά τους αρκούν για να καταλάβουμε την χαρά τους και την αγνή αγάπη για τον σύλλογο. Ο κύριος μάλιστα, στο τέλος του βίντεο ευχαριστεί τον προπονητή της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, λέγοντάς του “αυτό που βλέπω τώρα εδώ, δεν θα το ξεχάσω σε όλη μου τη ζωή. “

Τέτοιες στιγμές δεν γίνεται και δεν πρέπει να ξεχαστούν. Τέτοιες κινήσεις τις έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο αλλά και το ανθρώπινο είδος γενικότερα. Τέτοιες στιγμές είναι που γεμίζουν τα μάτια σου με δάκρυα και την ψυχή σου, φως.