Δεν μπορεις να μην εχεις τα παρακατω μεσα στο νεσεσερ σου

Όλες μας κάπως ξεκινήσαμε τη συλλογή με τα καλλυντικά μας. Ξεκινήσαμε να αγοράζουμε δειλά-δειλά τα πρώτα μας προϊόντα μέχρι να καταλήξουμε στη συλλογή που μας καλύπτει.

Σίγουρα έχουμε κάνει λάθος (εχμ, άχρηστες, βασικά) αγορές λόγω της άγνοιας που είχαμε στα πρώτα μας βήματα στον κόσμο της ομορφιάς.

Παρακάτω ακολουθούν τα προϊόντα στα οποία αξίζει να επενδύσουμε ξεκινώντας τη συλλογή των καλλυντικών μας:

  1. Ένα προϊόν βάσης: λέγοντας για προϊόν βάσης δεν εννοούμε απαραιτήτως κάποιο foundation. Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και την κάλυψη που θέλουμε να πετύχουμε, μπορούμε να επενδύσουμε σε κάποια κρέμα με χρώμα (tinted moisturizer), σε κάποια κρέμα bb ή σε κάποια cc ή dd κρέμα.
  2. Ρουζ: ανεξάρτητα από την απόχρωση που κολακεύει τον τόνο της επιδερμίδας μας, ένα καθημερινό, ευκολοφόρετο ρουζ είναι το προϊόν εκείνο που θα δώσει στην εμφάνισή μας την φρεσκάδα και λάμψη που είναι και το ζητούμενο. Μη φοβηθείτε να επενδύσετε σε κάποιο απαλό ροζ ή φυσικό καφέ ρουζ και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
  3. Μάσκαρα: ακόμα και αν φεύγοντας το πρωί από το σπίτι δεν έχεις την παραμικρή διάθεση να βαφτείς, η μάσκαρα είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να αποκτήσεις ένα διακριτικά τονισμένο, πιο «ανοιχτό» βλέμμα. Οι πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, καλό είναι να προτιμήσουν μια μάσκαρα σε καφέ χρώμα, για ένα πιο διακριτικό, πρωινό αποτέλεσμα.

Extra tip: πολλοί makeup artists προτείνουν να μη χρησιμοποιούμε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, καθώς δείχνει το βλέμμα πιο «βαρύ».

  1. Κραγιόν (ή lip gloss): ένα απαλό ροδακινί ή φυσικό nude κραγιόν θα φωτίσει αυτόματα το πρόσωπό μας και θα κάνει το χαμόγελό μας ακαταμάχητο. Επιπλέον το κραγιόν μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και σαν κρεμώδες ρουζ.
  2. Σκιές: καθώς ακόμα πειραματιζόμαστε στο μακιγιάζ που μας ταιριάζει περισσότερο, μια ασφαλής και κολακευτική επιλογή για να τονίσουμε τα μάτια μας είναι μια παλέτα σε ουδέτερες-καφέ αποχρώσεις. Με τις πιο σκούρες μάλιστα αποχρώσεις της μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα τύπου eyeliner, τονίζοντας τη γραμμή σύριζα στις βλεφαρίδες μας.