Υπάρχουν πάντα δύο στιγμές στη ζωή κάθε γυναίκας το πριν και το μετά. Συνήθως το πρώτο είναι αυτό που ευθύνεται για όσα θα συμβούν ή και για όσα δε θα συμβούν ποτέ. Αυτά που αποφεύγεις γιατί κάτι σε κρατάει πίσω ή για αυτά που δε μπορείς να εξηγήσεις και περνάς λάθος μηνύματα. Ποτέ δεν ξέρεις το πραγματικό “πριν’ κάποιου προτού μπεις στη ζωή του. Και υπάρχουν φορές που αυτό γίνεται αιτία να εξαφανιστείς. Να νομίζει ο άλλος ότι σε κατάπιε η γη, ότι παίζεις μαζί του, ότι είσαι ελαφρόμυαλη, δήθεν και άλλα πολλά. Δεν είναι όλες οι εξαφανίσεις ghosting. Κάποιες κρύβουν προβλήματα που αν τα γνώριζε θα έκανε πατ πατ στην πλάτη ή θα άνοιγε ένα μπουκάλι κρασί να το πιείτε μονορούφι.

Γιατί εξαφανίζεσαι λοιπόν;

Γιατί μπορεί να υπήρξε μια αναπάντεχη επιστροφή

Από αυτές τις άγαρμπες επιστροφές των πρώην που έχουν σαν απώτερο σκοπό να κάνουν την καρδιά σου τραμπολίνο. Να πετάς στον αέρα και να προσγειώνεσαι. Η μισή να θέλεις να δώσεις όλο σου το είναι στο new entry και η άλλη μισή να αρχίζει τις συγκρίσεις με τα μισοτελειωμένα συναισθήματα. Γιατί γύρισε, τι θέλει, με θέλει πίσω; Η επιστροφή των πρώην ο κατά συρροή σαμποτέρ όταν πας να κάνεις μια νέα αρχή.

Γιατί σου συνέβη κάτι άσχημο στη δουλειά

Μπορεί να είναι ένα deadline από το οποίο εσύ ξέφυγες τόσο πολύ και τώρα κινδυνεύει ολόκληρο το πρότζεκτ και η θέση σου μαζί. Τώρα καλείσαι να δεις τι μπορείς να σώσεις την τελευταία στιγμή. Οι κόποι ολόκληρων χρόνων, τα ξενύχτια σου εξαρτώνται από το κατά πόσο σοβαρά θα αφιερωθείς σε αυτό το πρότζεκτ μέχρι το τέλος του μήνα. Φυσικά και εξαφανίζεσαι γιατί ο χρόνος τρέχει. Ο χρόνος είναι εχθρός σου και δε μπορείς να εξηγήσεις ούτε να υποσχεθείς ποτά και βόλτες ως το χάραμα. Αλλά μέσα σου σού αρέσει αυτός ο τύπος και θα ήθελες όταν τελειώσει αυτός ο τυφώνας να είναι εκεί και να σε περιμένει με ένα μαγικό τρόπο.

Γιατί κάποιος χρειάζεται τη βοήθειά σου

Όταν κάποιος δικό σου κινδυνεύει ή τέλος πάντων η υγεία του είναι σε ένα σοβαρό στάδιο. Αυτό θα έχει αντίκτυπο στη ψυχολογία σου. Δε μπορείς πάντα να είσαι ανοιχτό βιβλίο και να μιλάς για όλα. Θα υπάρχουν στιγμές που θα κλείνεσαι σε σένα, θα θέλεις να κλάψεις με λυγμούς και άλλες στιγμές που θα αρπάζεις ότι βρίσκεις πρόχειρο και θα παίρνεις τους δρόμους.

Δε μπορείς να ξεφύγεις απ’ τους φόβους σου όταν τον πρώτο λόγο έχει η υγεία. Αλλά ούτε και να τους μοιραστείς όσο γοητευτικός κι αν είναι αυτός που προσπαθεί να μπει στη ζωή σου

Γιατί μπορεί να φύγεις

Βγήκατε και ξαναβγήκατε και όλα κυλούσαν υπέροχα. Ξέρεις από αυτές τις φορές που αναρωτιέσαι που κρύβεται το ελάττωμα και γιατί δεν το βρήκες ακόμα. Τελικά δε χρειάστηκε να ψάξεις και ίσως μάλλον να μη προλάβεις να το βρεις. Γιατί σου πρότειναν μια θέση με περισσότερα χρήματα σε άλλη πόλη. Τώρα σκέφτεσαι τι νόημα έχει να συνεχίσεις να ποντάρεις σε μια νέα γνωριμία απ το να αρπάξεις την ευκαιρία της ζωής σου και να φύγεις.

Πώς να εξηγήσεις σε κάποιον ότι δεν μπορείς να τον αφήσεις να σε γνωρίσει περισσότερο γιατί δεν κάνει να τον ερωτευτείς. Αλλά πως να βάλεις και όρια στον εαυτό σου; Ναι για αρχή εξαφανίζεσαι. Απλά, λιτά και ανώριμα.

Γιατί μπορεί να περνάς μια ψυχολογική αστάθεια

Δε θέλω να πω κατάθλιψη, θα πω ψυχολογική διαταραχή. Ξέρεις από εκείνες τις περιόδους που μπορεί τη μία μέρα να είσαι οκ και την άλλη να σέρνεσαι από καναπέ σε καναπέ. Δεν έχει σημασία τι είναι αυτό που σε έφερε σ’ αυτή την κατάσταση, αλλά ότι αν δε βγεις πρώτα από αυτήν δεν μπορείς να καλωσορίσεις κανέναν στη ζωή σου.

Μπορεί να τον γνώρισες όταν βγήκες ένα βράδυ με το ζόρι και μετά από τρία κοκτέιλ ήσουν η μελωδία της ευτυχίας. Να περάσετε και μια βδομάδα που τα πουλάκια κελαηδούσαν και κάπως έτσι να ξέχασες τις μαύρες σου. Όμως από τα άλυτα προβλήματα δε ξεφεύγεις εύκολα. Ούτε μπορείς να προσκαλέσεις ένα άγνωστο να τα λύσετε παρέα. Εσύ χρειάζεσαι βοήθεια και χρόνο. Οπότε ναι άλλη μια εξαφάνιση με ερωτηματικά.

Γιατί μπορεί να φοβάσαι ότι τον ερωτεύεσαι

Καμιά φορά και το να νιώθεις πολλά δημιουργεί τάσεις φυγής. Άλλοτε γατί δεν ξέρεις κατά πόσο αυτή τη σχέση θα μπορούσες να τη διαχειριστείς κι άλλοτε γιατί κουβαλάς ήδη αρκετό πόνο από μία προηγούμενη. Όταν η χαρά διαδέχεται τον πόνο με τόσο γρήγορους ρυθμούς ενδέχεται να μην μπορείς να ακολουθήσεις.

Το κακό με το ghosting -το να φεύγεις σιωπηλή- είναι πως φεύγεις παίρνοντας μαζί σου ένα σωρό ΑΝ. Σκέψεις και στιγμές που δεν ξέρεις πως θα κατέληγαν αν είχες μιλήσει. Και οι άνθρωποι σε χάνουν (και σε κρίνουν) για αυτά που δεν τόλμησες να πεις.

Δεν είμαι σίγουρη πως όλα μοιράζονται στον έρωτα. Αλλά αυτό είναι και το τίμημα της επιλογής ή της ευτυχίας.


featured image: Swipe Life – Tinder