Στις 16 Αυγούστου έκανε πρεμιέρα στο HBO η σειρά «Lovecraft Country». Πρόκειται για μία -κατά βάση- σειρά φαντασίας που αναμειγνύεται περίτεχνα με φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα.

Ο Atticus (Jonathan Majors), ένας νεαρός έγχρωμος άνδρας, θα διασχίσει τη γεμάτη φυλετικές ανισότητες Αμερική της δεκαετίας του 1950 ώστε να βρει τον πατέρα του. Μαζί με την παιδική του φίλη, Letitia, και τον θείο του, George, θα γίνουν αποδέκτες ρατσιστικών σχολίων και φυλετικών διακρίσεων.

Όμως, εκτός από τα περιστατικά ρατσιστικής φύσεως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και γιγαντιαία τέρατα που φαίνεται να ξεπήδησαν κατευθείαν από τις σελίδες του sci-fi βιβλίου που διαβάζει ο Atticus.

Φυσικά, το timing για την προβολή της σειράς, δε μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο.

Σε μία Αμερική που επικρατεί ένας συνεχής κοινωνικός αναβρασμός για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών και τα περιστατικά αστυνομίας βίας, η σειρά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.  Υπενθυμίζει στο κοινό την πολιτισμική αλλά και γεμάτη ρατσιστικά περιστατικά ιστορία της και έρχεται σε άμεση σύγκριση με το τώρα.

Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Matt Ruff που κυκλοφόρησε το 2016 και είχε έντονη επιρροή από τον Αμερικανό συγγραφέα φανταστικής λογοτεχνίας, H.P. Lovecraft.

Ο συναισθηματικός πυρήνας της σειράς μπορεί να συγκλονίσει και σε συνδυασμό με την πρωτότυπη ιστορία του, δίνει ένα μικρό τηλεοπτικό διαμάντι.

Η ιστορία ξεκινά σαν ένα κοινωνικό δράμα εποχής και μετουσιώνεται σε ένα μεταφυσικό θρίλερ. Η αριστοτεχνική μαεστρία με την οποία ισορροπεί αλλά και η άψογη ηθοποιία είναι οι λόγοι να το δεις.

http://youtu.be/dvamPJp17Ds
featured photo: ΗΒΟ/ Εlizabeth Morris