Το αγαπημένο και πάντα διαχρονικό cat eye, είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο γοητευτικές πινελιές που μπορείς να δώσεις είτε στο πρωινό είτε στο βραδινό μακιγιάζ σου. Ωστόσο, όπως τα πάντα στη ζωή αλλάζουν, έτσι και τα trends στον χώρο του makeup συνεχώς διαφοροποιούνται.

Σήμερα, το kitten eyeliner έχει πάρει τα ηνία από το cat eye και χαρίζει έναν ακόμη πιο cool τρόπο για να απογειώνεις κάθε εμφάνισή σου.

Όσον αφορά την τεχνική, δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου. Είναι αρκετά απλή, και ιδιαίτερα αν είσαι fan του eyeliner ή έχεις πειραματιστεί πολλές φορές, τότε θα ανακαλύψεις και μόνη σου ότι δεν απαιτεί και τόση πολλή δεξιοτεχνία.

Ποια είναι η βασική διαφορά τους; 

Η βασική διαφορά ανάμεσα στο cat eye και στο kitten eye, εντοπίζεται στη γραμμή του eyeliner. Στην πρώτη περίπτωση η γραμμή ξεκινάει από την εσωτερική γωνία του ματιού, ενώ στο kitten eye από τη μέση του βλεφάρου. Δεν είναι πολύ πιο εύκολο;

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iris Law 🧼🧊 (@lirisaw)

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shayna Goldberg (@shaynagold)

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Park 박니나 (@ninapark)

«Οι μικρότερες γραμμές eyeliner έχουν αρχίσει να αποτελούν τάση επειδή είναι πιο εύκολο να εκτελεστούν», υποστηρίζει η makeup artist Tarryn Feldman. «Αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι θέλουν ένα καθαρότερο eyeliner look. Επειδή το kitten eye απαιτεί λιγότερη ποσότητα, μπορεί να έχει πιο καθαρό αποτέλεσμα, αλλά να είναι και πιο εύκολο στην εκτέλεση».

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Park 박니나 (@ninapark)

Αν είσαι λάτρης της minimal αισθητικής, τότε το kitten eyeliner είναι η ιδανική επιλογή. Ακόμη, αυτό που αξίζει να γνωρίζεις είναι ότι ενώ γενικότερα κάποια σχήματα ματιών μπορεί να φαίνονται υπερφορτωμένα με το έντονο eyeliner, το kitten eye είναι καθολικά κολακευτικό. Όπως τονίζει και η Feldman, «Το kitten eyeliner φαίνεται ωραίο στον καθένα. Είναι απλά μια μικρή, διαφορετική πινελιά».