Το "Dating Around" είναι όσα δεν ήταν το "Bachelor"

Το Dating Around του Netflix είναι όλα όσα δεν ήταν το Bachelor

Ενώ με μια πρώτη ματιά φαίνονται ίδια

DISCLAIMER: Δεν ήμουν ούτε θα γίνω ποτέ φαν τέτοιων show, όπως το Dating Around ή το Bachelor. Μια καλή στάση απέναντι τους είναι να τα βλέπεις σαν κοινωνικά πειράματα των οποίων τα υποκείμενα δεν έχουν ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει.

Ας τη βαφτίσουμε λοιπόν "περιέργεια" αυτή την αλλόκοτη επιθυμία μου να δω περί τίνος πρόκειται όλο αυτό. Περίεργος/η πρέπει να είσαι κι εσύ βέβαια που διαβάζεις τώρα αυτά. Και πάρ'το όπως θες. Για κάποιο λόγο το Dating Around με εξέπληξε. Σε τέτοιου είδους show συμμετέχουν κυρίως άνθρωποι που έχουν πολλά κοινά ή είναι σχεδόν ίδιοι μεταξύ τους. Κατάγονται από την ίδια χώρα, δραστηριοποιούνται στα ίδια επαγγέλματα, έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα, πολλούς ακολούθους στο Instagram και ίδιες αντιλήψεις για τη ζωή. Κι εκεί ήρθε το Dating Around για να πει ότι αυτό προφανώς ούτε φυσιολογικό είναι, ούτε ρεαλιστικό.

Στο συγκεκριμένο show, λοιπόν, του Netflix συμμετέχουν "πραγματικοί" άνθρωποι. Και με το "πραγματικοί" εννοώ, έγχρωμοι, με διάφορες σεξουαλικές προτιμήσεις, εργαζόμενοι και μη, με ευχάριστο ή και όχι παρελθόν. Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους και τα μοιράζονται όλα αυτά. Έτσι οι συζητήσεις on camera πάνε λίγο παραπέρα από makeup, συνολάκια και φίλτρα του Instagram. Οι διαγωνιζόμενοι μιλούν για μετανάστευση, για τις διαφορές από κουλτούρα σε κουλτούρα, για ανθρώπινες σχέσεις. Δεν μαθαίνουν μόνο ο ένας για τον άλλον, αλλά μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον.

Ιδιαίτερη εντύπωση και σχόλια προκάλεσε ένα επεισόδιο όπου το ραντεβού της Gurki, μιας Ινδο-Αμερικανής γυναίκας, με τον Justin κόβεται πολύ απότομα. Αιτία γι'αυτό είναι μια έντονη συζήτηση που είχαν οι δυο τους για το θέμα του γάμου, όταν ο Justin μαθαίνει για τον πρώην σύζυγο της Gurki. Εκείνη παντρεύτηκε χωρίς να ξέρει τον άντρα της και όλα κανονίστηκαν από τους γονείς της. Εκείνος όμως ισχυρίζεται ότι και τον άντρα της κορόιδεψε και κατέστρεψε 8 χρόνια από τη ζωή της.

Κι αυτό είναι ένα από τα πολύ απλά παραδείγματα για να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει στο show και το σκεπτικό με το οποίο οι παραγωγοί επέλεξαν τους διαγωνιζόμενους.

Κι όχι δε λέμε ότι έχουν βαλθεί να υποστηρίξουν και να προβάλλουν στο έπακρο την διαφορετικότητα. Γιατί κι αυτό μια μορφή εμπορικότητας είναι. Προσπάθησαν τουλάχιστον να εισάγουν στις οθόνες του κόσμου κάτι που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε καν ως κουβέντα. Και τώρα αντί να είναι άλλο ένα βαρετό dating show, προκάλεσε κάποιο ενδιαφέρον. Βέβαια κάτι τέτοιο προφανώς θα πειράξει τους λάτρεις των dating shows, γιατί βλέπουν κάτι πολύ διαφορετικό και ίσως πιο σοβαρό απ'ό,τι έχουν συνηθίσει.

Και σίγουρα δεν λέμε ότι το Dating Around είναι η τέλεια εκπομπή που πρέπει να δεις οπωσδήποτε. Πάει όμως ένα βήμα παραπέρα. Κάνει αυτό το βήμα που όλοι φοβούνται. Θυσιάζοντας εν μέρει σε κοινό, ίσως, κερδίζοντας όμως σε ποιότητα. Το σίγουρο όμως είναι ότι έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους να διανύσουν και πολλά ταμπού θέματα ακόμη να συζητήσουν.


Featured Image: theatlantic.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.