Κρυμμένο καλά σε μια στοά στην Καλλιθέα, για να το βρίσκουν λίγοι ..και ιδιαίτεροι!

Ιδιαίτεροι όπως ο ιδιοκτήτης του. Ή η διακόσμησή του.

 mitseas 2

Και μιας και είπαμε διακόσμηση. Στο Μητσέα εκτός από το κούρεμά σου θα κάνεις και ..οφθαλμόλουτρο! Ρετρο βιντατζ πινελιές παλιων δεκαετίων, έντονα χρώματα στους τοίχους, βέσπες, ποδήλατα και ένα τζουκ μποξ για να επιλέξεις το κομμάτι σου. Όλα διαλεγμένα και επιλεγμένα από τον ίδιο και το ιδιαίτερο γούστο του. Φαντάσου δηλαδή  τι μπορεί να κάνει με τα μαλλιά σου!

Τον βρήκαμε και τον στριμώξαμε και τα μάθαμε όλα!

Εμπνευσμένος από τη δεκαετία του ’30 και του ’40 και τη τζαζ μουσική, χρόνιος συλλέκτης, συλλέγει παλιά αντικείμενα από παζάρια από σπίτια από παππούδες και τα επαναχρησιμοποιεί. Όταν χρειάστηκε λοιπόν να φτιάξει το δικό του χώρο, η δουλειά του ήταν πανεύκολη. Στόλισε το μαγαζί του με την προσωπική του συλλογή.

mitseas

mitseas 3

mitseas 5

mitseas 6

mitseas 7

῾῾Το ιδιαίτερό μας είναι το ντεκόρ. Προκαλεί σύγχυση!῾῾ λέει και γελάει. ῾῾Το δημιούργησα όλο μόνος μου χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, χωρίς να προσπαθήσω να τα ταιριάξω μεταξύ τους, συνδυάζοντας απλά το ξύλο με το μέταλλο και το χαλκό. Είμαι συναιθηματικά δεμένος με τα περισσότερα, το καθένα είναι ξεχωριστό. Χαρακτηρίζομαι άλλωστε από τη ῾μίνιμαλ῾ αισθητική μου, λέει και ξαναγελάει. ῾῾Ναι ναι σε λίγο θα κουρεύουμε έξω από το μαγαζί γιατί δε θα χωράμε!!

mitseas 4

Το αγαπημένο του σημείο  είναι ο νιπτήρας του μπάνιου και είναι ..βαλίτσα!

῾῾Παροτρύνω τους πελάτες  να ανοίξουν την πόρτα να το δούν γιατι δε φαίνεται.

Το κουτί της πανδώρας το λέμε.” Γέλια.

Και πάμε τώρα στα κομμωτικά.

Απο τι εμπνέεσαι;

Από παλιές δεκαετίες, από τη τζαζ, από παλιά αντικείμενα από όλη αυτή την αισθητική. Στα κουρέματα από το μεγάλο μας δάσκαλο, το Vidal Sassoon βεβαίως και σίγουρα από τη γεωμετρία! Η γεωμετρία είναι ένα από τα αγαπημένα μου σημεία. Αυτό το αφήνω να φανεί  στα κοντά γυναικεία κουρέματα τύπου αντρικό και στο αγαπημένο μας καρέ. Αυστηρές γραμμές, γεωμετρικές γραμμές, καθαρή περίμετρος, σβέρκος αυχένας πεντακάθαρος.

mitseas 8

Τι προστάζει η εποχή;

Ευκολία. Ο κόσμος είναι πανικοβλημένος. Αυτό που έχει μείνει στους περισσότερους από εμάς για να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας είναι ο καλλωπισμός μας. Ο κόσμος θέλει πλέον εύκολα πράγματα, πρακτικά, γρήγορα και σε καλές τιμές βέβαια. Ξανθά για τις γυναίκες. Επίκαιρα πάντα. Το όμπρε συνεχίζει να μας απασχολεί, φυσικές αποχρώσεις στις ρίζες έντονα ξανοίγματα ή ακόμα και πιο φυσικοί τόνοι. Το ζητάνε πάρα πολύ αυτό το φυσικό αποτέλεσμα. Στους άντρες πάλι, έχουν φύγει λίγο τα μουστάκια από τη μόδα, και τα γένια έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν. Έντονες αντιθέσεις στα πλαινά τμήματα, πολύ έντονα ξυρίσματα, ασύνδετες λεπτομέρειες έντονε φράντζες και υφή! Έντονες υφές. Μητσέας δηλαδή. Χαχα

mitseas 9

Η τέλεια πάσα για να ρωτήσω.. Γιατί Μητσέας;

Κοίτα να δεις καλοί κομμωτές εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλόι. Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι το ευχάριστο περιβάλλον, το καλό σέρβις, η εξυπηρέτηση, η άνεση. Αυτά θεωρούμε βασικά, σε αυτά δίνουμε μεγάλη βάση. Η επικοινωνία ακόμη. Ακούμε, συζητάμε, καταλαβαίνουμε τι θέλει ο πελάτης, τι ζητάει, συνεννοούμαστε και απο εκεί και πέρα ο σκοπός μας είναι ένας: όμορφα κεφάλια. Και άρα χαρούμενοι πελάτες. Μητσέας λοιπόν για το συνδυασμό χώρου, αισθητικής, κόστους, υψηλής ποιότητας και καλής εξυπηρέτησης.

 Πες μας για τις βέσπες και  τα ποδήλατα που υπάρχουν παντού στο μαγαζί σου.

Τεράστιο κεφάλαιο. Φαίνεταi στο χώρο μας άλλωστε.

mitseas 10

Και μεσα και έξω. Τα έξω δε είναι η αιτία που σταματάνε πολλοι περαστικοί και προσέχουν το χώρο μας.

Τα ποδήλατα είναι ένα παιδικό απωθημένο. Μεγάλωσα σε μία πόλη, την Καρδίτσα, τη νούμερο ένα ποδηλατούπολη, και δεν το έζησα ποτέ διότι από μικρή ηλικία είχα μηχανάκι. Έτσι βγήκε αυτό το απωθημένο και άρχισα να συλλέγω ποδήλατα, παιδικά αρχικά, έχω μια συλλογή 20 ποδηλάτων. Εδώ στο μαγαζί έχω 12.  όλα λειτουργικά. Όλα τα αντικείμενα μου άλλωστε λειτουργούν χωρίς να έχουν αναπαλαιωθεί. Παρά μόνο συντηρούνται. Τα συντηρώ. Παλιά ποδήλατα, παλιά παιδικά παιχνίδια, παλιές κουρευτικές μηχανές, τζουκ μποξ, παλιά φωτιστικά, παλιά τηλέφωνα. Και το τηλέφωνο που κλείνουμε ραντεβού είναι παλιάς εποχής. Βέσπα. Λατρεία μεγάλη. Καμπύλες! Στρογγυλές γραμμές! Η βέσπα είναι το μηχανάκι με τις περισσότερες καμπύλες. Έχω συλλογή από βέσπες, λειτουργούν όλες, είναι παλιά κομμάτια σε πολύ καλή κατάσταση βέβαια, είναι το μεταφορικό μου μέσο, το πάθος μου. 5 μόνο, αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε λόγω κρίσης.

Και κάπου εδώ φτάσαμε στο καλύτερο σημείο. Ο Μητσέας και το ῾παλατάκι῾του κληρώνουν μια βέσπα!

Αρκεί ένα ραντεβού, ένα ευφάνταστο κούρεμα και μπαίνεις και εσύ στην κλήρωση!

Το ξέρω έχεις πάρει ήδη τηλέφωνο για ραντεβού.. Και εμείς!

 mitseas 11

Extra1: Ένα ακόμη συν στο μαγαζί είναι και η γλυκύτατη Κατερίνα με τα funky κορδελάκια της. Αφέσου στα χέρια της για το πιο ωραίο λούσιμο της Αθήνας!

Extra2: Ακολούθησε το Mitseas Barber Shop στο Facebook και στο Instagram για να ενημερωθείς και για το μεγάλο πάρτυ που έρχεται…

http://streetbarber.gr

Αραπάκη 69, Εντός Στοάς Καραντίνου, Καλλιθέα

2109532020