Εσύ γνώριζες ότι για 5 λεπτά στο ντους ξοδεύεις 40 λίτρα νερού; Ναι, σωστά διαβάζεις. Οι ειδικοί προειδοποιούν για όλο και περισσότερα περιβαλλοντολογικά προβλήματα που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση νερού.

Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους θα κάνουμε το ντους μας πιο γρήγορα, εξοικονομώντας πολύτιμο νερό αλλά και χρόνο για άλλες σημαντικές υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας.

Μην ανοίγεις το ντους αν δεν είσαι έτοιμη

Άνοιξε τη βρύση λίγο πριν μπεις στο ντους και όχι αρκετά λεπτά πριν, ενώ ετοιμάζεσαι μέσα στο μπάνιο. Στην περίπτωση που το νερό κάνει 30 δευτερόλεπτα να ζεσταθεί, εκμεταλλεύσου αυτό το μικρό διάστημα για να βουρτσίσεις τα δόντια σου.

Δοκίμασε ένα cleansing conditioner

Δοκίμασε ένα προϊόν 2 σε 1 για τα μαλλιά, αντί να χρησιμοποιείς ξεχωριστά σαμπουάν και conditioner. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσεις χρόνο και νερό, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν καθαρίζει τα μαλλιά σου, όπως ένα σαμπουάν, με τη διαφορά ότι τους χαρίζει και απαλότητα, λόγω του conditioner.

Γίνε muti-tasker

Προσπάθησε να χρησιμοποιείς προϊόντα που χρησιμεύουν σε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια του ντους. Αν για παράδειγμα θέλεις να ξυρίσεις τα πόδια σου, κάνε το την στιγμή που έχεις τοποθετήσει μάσκα στα μαλλιά σου και περιμένεις να περάσει ο χρόνος που αναγράφεται στις οδηγίες. Επίσης, μπορείς να το κάνεις με την ποσότητα αφρόλουτρου που θα χρησιμοποιούσες ούτως ή άλλως και όχι έξτρα.

Κλείσε το ντους όταν τοποθετείς προϊόντα στο σώμα σου

Έχεις ήδη μπει στο ντους, έχεις βρέξει το σώμα σου και ήρθε πλέον η ώρα να βάλεις το αφρόλουτρο ή να τοποθετήσεις το scrub. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να κλείσεις τη βρύση. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σπαταλάς έτσι άσκοπα τόσο νερό ενώ δεν το χρησιμοποιείς εκείνη τη στιγμή.

Τελείωσε το ντους με λίγο κρύο νερό

Λίγο κρύο νεράκι βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, κλείνει τους πόρους και σε βγάζει εγγυημένα γρήγορα από το ντους!

Δες ακόμα: 7 συχνά beauty καλοκαιρινά προβλήματα και ο τρόπος να τα λύσεις
featured photo: PureWow