Όλα τα κορίτσια από την πρώτη τους περίοδο εύχονται να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος ώστε αυτή η δύσκολη βδομάδα του μήνα ήταν τόσο smoothe όσο και οι υπόλοιπες. Η αλήθεια είναι πως αν δε βρεις την κατάλληλη σερβιέτα για εσένα αυτή η πρόταση θα παραμείνει σε επίπεδο ευχής για εσένα. Υπάρχει τρόπος να νιώθεις άνετα με το σώμα σου κατά τη διάρκεια της περιόδου, αρκεί να αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου να ακούσεις καθαρά τις προσωπικές σου ανάγκες.

Απορροφητικότητα

Το θέμα της απορροφητικότητας εξαρτάται σε ένα μεγάλο κομμάτι από τις μέρες του κύκλου σου που διανύεις, καθώς και από την ποιότητα της σερβιέτας. Τις 2-3 πρώτες μέρες της περιόδου το σώμα σου αποβάλλει περισσότερο αίμα και η ροή είναι αρκετά αυξημένη. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με την περίπτωση της κάθε κοπέλας – η κάθε μια από εμάς είναι μοναδική και δεν υπάρχουν κανόνες. Καλό λοιπόν, θα ήταν να προμηθεύεσαι εκείνες τις ημέρες, σερβιέτες με μεγαλύτερη απορροφητικότητα αλλά και κάλυψη για μην έχεις συνεχώς το άγχος “ατυχήματος” με συνέπεια να μη νιώθεις βολικά και να μην είσαι 100% ο εαυτός σου.

Εσώρουχα

Η επιλογή της σωστής σερβιέτας βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τα εσώρουχα τα οποία χρησιμοποιείς. Αν για παράδειγμα, τα αγαπημένα σου εσώρουχα είναι φαρδιά ή high waisted θα πρέπει και η σερβιέτα σου να έχεις ένα ανάλογο σχήμα ώστε να εφαρμόζει σωστά. Όπως και να έχει θα πρέπει να αποφασίσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου αν οι σερβιέτες που σε βολεύουν περισσότερο έχουν φτερά για περισσότερη σταθερότητα και προστασία από διαρροές ή όχι. Πάντως καλό θα είναι η σερβιέτα που επιλέγεις, να σε καλύπτει σε όλα τα επίπεδα και να μη νιώθεις ότι θυσιάζεις κάποιο ζήτημα για ένα άλλο.

Υγιεινή, ευαισθησία και αλλεργίες

Ζητήματα αλλεργιών και ευαισθησίας στην ευαίσθητη περιοχή είναι πολύ κοινά όσον αφορά τις σερβιέτες και την περίοδο γενικότερα. Καλό θα είναι να κάνεις ένα τεστ, πριν αποφασίσεις να επιλέξεις να χρησιμοποιείς σταθερά μια σερβιέτα. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μια ημέρα – που δεν έχεις περίοδο – και να διαπιστώσεις αν προκαλεί κάποια συγκεκριμένη αντίδραση στο σώμα σου. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από τέτοιου είδους προβλήματα είναι να επιλέξεις βιολογικές σερβιέτες, όπως οι Flower, οι οποίες δεν έχουν υποστεί λεύκανση με χλώριο και δεν περιέχουν αρώματα, όπως οι υπόλοιπες σερβιέτες που προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα. Οι Flower είναι φτιαγμένες από 100% οργανικό βαμβάκι – όχι πλαστικό και άλλα βλαβερά συστατικά που θέλοντας ή μη απορροφώνται από τον οργανισμό – είναι υποαλλεργικές και αφήνουν το δέρμα να αναπνέει. Όντας πιο προσεκτική όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής της σερβιέτας σου και με την επιλογή μιας βιολογικής σερβιέτας μπορείς να απαλλαχθείς από ενοχλήσεις, αλλεργίες και μυκητιάσεις στην ευαίσθητη περιοχή οι οποίες κατά καιρούς κάνουν την εβδομάδα της έμμηνου ρύσης ακόμη πιο δύσκολη.

Εναλλαγή ανάλογα με την ώρα της μέρας

Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει, οι ανάγκες σου κατά την περίοδο το πρωί είναι διαφορετικές από το βράδυ. Το πρωί έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις σερβιέτα, να ρυθμίσεις οτιδήποτε έχει πάει στραβά καθώς και να ελέγξεις αν όλα είναι υπό έλεγχο ή αν υπήρξε κάποιο ατύχημα. Το βράδυ, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις και πολλά πράγματα όσον αφορά τη ροή οπότε θα ήταν καλό να επιλέξεις μια μεγαλύτερη σερβιέτα – σχεδιασμένη ειδικά για αυτό το σκοπό – ώστε να νιώθεις ασφαλής. Ούτως ή άλλως, το βασικότερο ζήτημα στην επιλογή σερβιέτας για τον ύπνο είναι να σου δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας, ώστε να μπορείς να βολευτείς, να μην καταπιέζεις το σώμα σου και να μπορείς να απολαύσεις τον ύπνο σου κανονικότατα.