Θα φτάσει για κάποιους από μας η μέρα που θα κάνουμε παιδιά. Χαρούμενοι θα θέλουμε να τους μάθουμε τα καλά του κόσμου, να τα προστατέψουμε από τα κακά, να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας. Θα φτάσει όμως και η στιγμή που το παιδί θα μεγαλώσει, θα έχει δική του αντίληψη και απορίες. Όχι μόνο απορίες γιατί ο Γιαννάκης έχει δύο μπαμπάδες, αλλά απορίες για το παρελθόν σου, και τι έκανες εσύ στα νιάτα σου. Απορίες που θα ντρέπεστε να απαντήσετε. Σαν αυτές: Selfie 

selfies

Σίγουρα θα σε στραβοκοιτάξει μόλις του εξηγήσεις από πού βγαίνει η λέξη. Αν σε βάλει να του κάνεις αναπαράσταση ή να του δείξεις δείγματα δικής σου selfie, μην απορήσεις αν το παιδί σου αρχίσει να μην σε παίρνει και τόσο σοβαρά. Αν θες να το παρατραβήξεις, μπορείς να του δείξεις και selfie, πριν την εφεύρεση της front cam, και πως στήριζες το κινητό σου σε βιβλιοθήκες, ράφια, βιβλία, τραπέζια, καρέκλες, για να πετύχεις την σωστή οπτική γωνία.

Duck face  

"Transformers: Dark Of The Moon" New York Premiere

«Και γιατί ρε συ μαμά κάνατε τα χείλια σας έτσι;» θα σε ρωτήσει εύλογα το σπλάχνο σου. Άντε εξήγησε του εσύ τώρα. Εδώ τώρα που είναι και σχετικά πρόσφατο δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί το κάναμε (όχι εγώ μια φίλη μου). Ντροπή μόνο.

Instagram

instagram

Υπάρχει βαθιά μια μικρή δειλή ελπίδα μέσα μου, το πολυαγαπημένο μου instagram να τα έχει καταφέρει στο πέρασμα του χρόνου και να είναι ακόμα μέσα στη ζωή μου, κάτι που βέβαια ξέρω ότι δεν θα γίνει (η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία). Αν έρθει ποτέ η ώρα να ρωτηθώ για την ύπαρξη του, θα μιλήσω σαν να ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό. Δεν θα πω ούτε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να φας κάτι πριν το ανεβάσεις στο «insta», και εννοείται ότι δεν θα παράγγελνες κάτι απλό και ανθρώπινο, αλλά μια μικρή υπερπαραγωγή ώστε τα like να πέσουν βροχή. Ούτε ότι ανεβάζεις μία φωτογραφία από πέρσι το καλοκαίρι στις διακοπές σαν είναι ήταν χθεσινή, μόνο και μόνο για να μην καταλάβουν οι υπόλοιποι ότι δεν έχει μία να πας ούτε μέχρι την Ανάβυσσο.

Miley Cyrus 

Miley-Cyrus-2222787-450x299

Το κουβαλάω ήδη αυτό το βάρος πάνω μου και νιώθω ήδη άσχημα προς την ανθρωπότητα. Γιατί, βασικά, ποιος άφησε τη Miley Cyrus να κάνει καριέρα στο χώρο της μουσικής; Θέλω να μιλήσω με τον υπεύθυνο, να δωθούν κάποιες εξηγήσεις. Δεν θα φέρω εγώ παιδιά σε κόσμο που κάποιος αποφάσισε να γδύσει και να κουρέψει γουλί την Hannah Montana, να της δώσει ένα σφυρί και να κουνάει τον πισινό του σαν μην πω! (δεν θα πω μην φοβάστε). Δεν το δέχομαι τέλος.

Ugg ugg  «Μαμά τι είναι αυτά τα χνουδωτά πράγματα που φορούσατε για παπούτσια;» Τρέμω στην ερώτηση τούτη. Ευτυχώς θα έχω να του πω ότι παιδί μου η μανούλα δεν φορούσε τέτοια. Αλλά όλο και κάπου θα τα πάρει το μάτι του και θα απορήσει το καημένο κι αυτό. Τι να του πεις; Ότι μια χρονιά αποφάσισαν όλοι να αγκαλιάσουν την neaterdal πλευρά τους και να φοράνε μπότες από δέρμα προβάτου; Και ότι η επιτομή του στυλ ήταν ugg με κολάν, τεράστιο πουλόβερ και κανά δυο χιλιόμετρα κασκόλ; Δεν τα λες αυτά, δεν τα λες. 

TV realities 

jersey-shore-large  Η γενιά των reality, μεγαλώσαμε βλέποντας 10 άσχετους να καλοπερνάνε μέσα σε σπιταρόνες και να κερδίζουν και λεφτά στο τέλος. Γιατί λεφτά υπήρχαν τότε. Ακόμα δεν ξέρω τι είναι αυτό που μας έκανε να δούμε όλες τις season του “Big Brother” και ακόμα χειρότερα σειρές σαν το “Jersey Shore”. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε δεν θα υπάρχουν , και κάθε αποδεικτικό στοιχείο ότι υπήρχαν να έχει καταστραφεί.

 Dance movies grease_ver2  Θα χρειαστεί πραγματική προσπάθεια να πείσεις τον οποιοδήποτε μετά από χρόνια ότι το να ξέρεις να χορεύεις το “teach my how to dougie” απαιτούσε πραγματικό ταλέντο στο χορό. Και όχι δεν ήταν κάτι που αυτοσχεδίαζες μόνο, αλλά είχες μπει και στο youtube να μάθεις κανά δυο αυθεντικές φιγούρες.

Photo albums photos  Αν ποτέ καταστραφούν τα αρχεία με τις φωτογραφίες στον υπολογιστή ή στο κινητό μας, θα νομίζει κανείς ότι μας απήγαγαν και επιστρέψαμε στις οικογένειές μας μετά από 20 χρόνια. Βγάζουμε τόσες φωτογραφίες για να κρατήσουμε στιγμές να αναπολούμε μετά από χρόνια, αλλά δεν τυπώνουμε τίποτα. Μένουμε ήσυχοι ότι θα υπάρχουν για πάντα στο σκληρό του υπολογιστή μας, λες και δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσει ποτέ και όλες μας οι αναμνήσεις να κάνουνε φτερά.

   Κωνσταντίνου και Ελένης 

KonstantinoukElenis

«Τι εννοείς ήταν μία σειρά που πρωτοπαίχτηκε το 1998 και από τότε και για τα επόμενα 20 χρόνια παιζόταν στο repeat κάθε μεσημέρι και εσείς την βλέπατε κάθε φορά ξανά από την αρχή χωρίς να κάνετε μήνυση στο κανάλι;!; Και τι σημαίνει «κατακουζίνα»; Και ποιος είναι τελος πάντων  ο Μάνθος Φουστάνος που ο μπαμπάς φωνάζει συνέχεια τον θείο Τάκη;»