Νύχτες με φίλους, με οικογένεια, με φίλους ζευγάρια. Αυτό είναι ο χειμώνας. Οι γιορτές των Χριστουγέννων ειδικότερα χαρακτηρίζονται από βραδιές που μαζεύονται όλοι στο σπίτι -αντί να βγουν έξω για φαγητό ή ποτό- για να παίξουν κάποιο επιτραπέζιο και να κάνουν ατελείωτες συζητήσεις με μερικά μπουκάλια κρασί.

IMG_3979

Παρακάτω θα βρεις τα δικά μας αγαπημένα επιτραπέζια και το ιδανικό finger food για το καθένα τους.

Falafel + Μπιρίμπα

Κολάζ173 Αποφασίσαμε να ταιριάξουμε το πιο κλασικό και αγαπημένο παιχνίδι τράπουλας με ένα ανερχόμενο food trend στην ελληνική αγορά, το φαλάφελ. Το λιβανέζικο κεφτεδάκι από ρεβύθια μοιάζει να έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές μας αφού μπορούμε να το απολαύσουμε τυλιγμένο σε μια αραβική πίτα με σως γιαουρτιού ή και σκέτο. Δεν θα καταλάβεις πότε τελείωσαν.

Spring Rolls + Jungle Speed

Κολάζ172 Ένα παιχνίδι από το 1991, που δεν είχε εξαπλωθεί πολύ, μέχρι πριν από 5 χρόνια. Από τότε όμως, βλέπεις παρέες γεμάτες γρατζουνιές στα χέρια να τρέχουν να προλάβουν το totem. Όπως βλέπεις δηλαδή και παρέες που τρώνε κινέζικο να τρέχουν να προλάβουν τα spring rolls. Το κοινό που έχουν το jungle speed και τα spring rolls λοιπόν, είναι πως το πιο γρήγορο χέρι κερδίζει.

Mini Burgers & Chips + Monopoly

Κολάζ176

Το επιτραπέζιο που ευθύνεται για τους περισσότερους τσακωμούς ήταν ανέκαθεν η Monopoly. Έχουν χαλάσει πολλές αδελφικές σχέσεις για ένα ενοίκιο, πολλές φιλίες για ένα πέρασμα από την αφετηρία. Ίσως η Monopoly να είναι και το μοναδικό παιχνίδι από το οποίο όλοι φεύγουν μουτρωμένοι και τσαντισμένοι, εκτός από εκείνον με τα περισσότερα χρήματα και σπίτια. Κάτι που θυμίζει λίγο την πραγματική ζωή, σε έναν λίγο πιο υπερβολικό τόνο. Δεν έχει όμως και τόση σημασία το πόσο θα τσακωθείς με τους αγαπημένους σου, όσο το πως μετά θα σου προσφέρουν ένα από τα λαχταριστά mini burgers του Papaspirou και τα χειροποίητα τσιπς από πραγματική πατάτα. Στα δύο burgers ξεχνάς την εικονική χρεοκοπία σου.

Μπόμπα + Buzz

Κολάζ174Εκρηκτικός συνδυασμός που σκοτώνει. To Buzz είναι ένα παιχνίδι γνώσεων στο Playstation που σου πετάει τούρτες, σε ρίχνει μέσα στη γλίτσα και αφήνει τις βόμβες να σκάσουν πάνω σου σε κάθε λάθος απάντηση. Το Buzz είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει τα γρήγορα αντανακλαστικά, το μυαλό που δουλεύει και το πόσο καλό pokerface έχουν στην κάθε ομάδα. Με λίγα λόγια, όπου πάει το Buzz γεννιέται ένα πάρτυ, και όπου γεννιέται κάποιο πάρτυ, δεν μπορεί να λείπει η μπόμπα, το αγαπημένο και χαρακτηριστικό σνακ τους.

Αραβική πίτα + Taboo

Κολάζ175 Για να ξεπεράσεις τα ταμπού της καθημερινότητάς σου. Ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους με όρια λέξεων στην περιγραφή ενός αντικειμένου. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το να περιγράψεις ένα πιάτο χωρίς να πεις τις λέξεις κουζίνα, φαγητό και μαχαιροπίρουνα; Όσο δύσκολο είναι να ξεπεράσεις τα ταμπού με τα οποία έχεις μεγαλώσει. Η αραβική πίτα είναι ένα σνακ που προτιμάμε για να αποφύγουμε το πολύ ψωμί και να μη βαρυστομαχιάσουμε.

Banoffee ταρτάκια + Scene it

Κολάζ171 Αν είσαι και εσύ από εκείνους που δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι το Scene it, θα εκστασιαστείς. Ένα παιχνίδι που μπαίνει σαν dvd και σου δίνει αποσπάσματα, γρίφους και πρόσωπα από ταινίες ελληνικές και ξένες, μοιάζει να καθηλώνει οικογένειες και παρέες αφού συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο πιο καλλιεργημένος στην μικρή και την μεγάλη οθόνη.  Το Scene it θα ταίριαζε απίστευτα με τα ταρτάκια του Papaspirou έτσι ώστε να γλυκαίνεσαι από την κάθε πίκρα που θα τρως όταν δεν θα θυμάσαι κάποιο όνομα σκηνοθέτη ή ηθοποιού (που θα έπρεπε). Το ταιριάξαμε με το banoffee για χάρη της Αγγλίας και των πολλαπλών φεστιβάλ κινηματογράφου.

Από το 1940 το όνομα Παπασπύρου αντλεί έμπνευση από την οικογενειακή του παράδοση και με βασική αξία την ποιότητα δημιουργεί μοναδικά χειροποίητα προϊόντα από τις καλύτερες και πιο αγνές πρώτες ύλες. Πρωτοπόροι στη δημιουργία σπιτικού φαγητού καθώς και στην διοργάνωση Catering συνδυάζουν πετυχημενα τους παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής των προϊόντων με τα μυστικά που περνάνε από γενιά σε γενιά 75 χρόνια τώρα.

Δες τα μενού στο www.papaspirou.gr

Facebook: papaspirou.gr

Instagram: @papaspirou