Συνηθίζουμε να κάνουμε υποθέσεις για τα δαχτυλίδια που επιλέγουμε αλλά την πραγματική τους σημασία δεν είμαστε σίγουροι αν την γνωρίζουμε. Φανταζόμαστε ότι έχει κάποια σχέση με κουλτούρες και φυλές, αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να τα έχουμε επιλέξει με μόνο λόγο επειδή μας αρέσει το design στο χέρι μας. Στην πραγματικότητα οι συμβολισμοί των δαχτυλιδιών που φοράμε σχετίζονται με έξι τομείς: κουλτούρα, ιστορία, θρησκεία, φύλο, γάμο και σχέσεις και προσωπική προτίμηση.

elle

Από την άλλη, η σημασία τους εξαρτάται και από το δάχτυλο στο οποίο το φοράμε.

Tο μικρό δαχτυλάκι συνήθως υποδηλώνει άνθρωπο με διαίσθηση και γρήγορη αντίληψη αλλά και με ικανότητα στην πειθώ. Η επιλογή του αριστερού έχει συσχετιστεί με το έγκλημα αλλά και με την περίπτωση του παντρεμένου άντρα, παράδοση η οποία εγκαταλείφθηκε περίπου το 19ο αιώνα. Αντίθετα, το δαχτυλίδι στο δεξί μικρό δάχτυλο δείχνει κύρος.

Στον παράμεσο κατά κανόνα φοριούνται τα δαχτυλίδια που αντιπροσωπεύουν τις σχέσεις, την αγάπη και τη δημιουργικότητα. Στον δεξί παράμεσο δείχνει τον γάμο. Βέβαια, σε άλλες κουλτούρες συνηθίζεται να εξηγείται η επιλογή του παράμεσου ως σύμβολο της ομορφιάς, του φεγγαριού και της δημιουργικότητας.

Όσον αφορά στο μεσαίο δάχτυλο, φανερώνει μια ισορροπία ανάμεσα στα δύο χέρια. Σηματοδοτεί την υπευθυνότητα, τη δικαιοσύνη, την ομορφιά και την αυτογνωσία. Από την άλλη, ο δείκτης επιλέγεται για να συμβολίσει την εξουσία και την ηγετική ικανότητα καθώς επίσης και την υπερβολική αυτοπεποίθηση. Τέλος, το δαχτυλίδι που φοριέται στον αντίχειρα υποδηλώνει θέληση και φιλοδοξία – στο δεξί χέρι πιο πολύ αυτοπεποίθηση ενώ στο αριστερό εσωτερική αντιπαράθεση.

 

Ανεξάρτητα από τον όποιο συμβολισμό, το πιο σημαντικό είναι να τα επιλέγεις γιατί αρέσουν και ταιριάζουν σε σένα και ας μην είναι τόσο κατανοητή η σημασία τους στους άλλους.

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα υπερβολικά πολλά δαχτυλίδια σε κάθε χέρι. Προτίμησε μικρά διακριτικά δαχτυλίδια.

MODAGE
au revoir les filles
Δες ακόμα18 λόγοι που τα fashion girls αγαπούν το φθινόπωρο
featured photo: poejewelry