Τι σημαινει να εισαι Καρκινος Savoir Ville

Για να διαβάζεις αυτό το κείμενο ή είσαι καρκίνος ή έχεις γκόμενο καρκίνο. Κανένα άλλο ζώδιο δεν ενδιαφέρεται για εμάς και γι’ αυτό το λόγο συνηθίζουμε να κλαίμε στο ντους σε εμβρυακή στάση, έχοντας στο μυαλό μας όλες τις φορές που κάποιος μας απέρριψε και μας φέρθηκε άδικα ενώ εμείς το μόνο που θέλαμε είναι να να δείξουμε την αγάπη μας και να κάνουμε μαζί 6 παιδιά με ευαίσθητες καρδούλες σαν τις δικές μας. Και κάπως έτσι έκανα μια σούμα απο όλα τα κλισέ που έχουν ειπωθεί για τους καρκίνους κατά καιρούς, τα οποία είναι πολλά.

Κλισέ Νο1: Οι καρκίνοι είναι ευαίσθητοι

Ναι παιδιά, εντάξει οι καρκίνοι είναι ευαίσθητοι αλλά όχι με τεράστια διαφορά απο τον μέσο άνθρωπο. Κλαίμε συχνά, όχι γιατί θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή ΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΟΝΤΕΣ αλλά επειδή αυτός είναι ο τρόπος μας να εκφράσουμε αυτό το ενδιάμεσο συναίσθημα αγανάκτησης, αυτό που ούτε είσαι καλά αλλά ούτε έχεις φτάσει στο σημείο να θες να τα σπάσεις όλα. Η ευαισθησία των καρκίνων δεν έχει τόσο να κάνει με το ότι είναι ευάλωτοι, όσο με το ότι ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ διαφόρων ειδών ψυχικές καταστάσεις και τους είναι πολύ εύκολο να νιώσουν μεγάλη γκάμα συναισθημάτων. Επίσης έχουν διαολεμένο ένστικτο, που σημαίνει ότι για παράδειγμα ότι καταλαβαίνουν πότε κάποιος τους λέει ψέματα ακόμα κι αν δεν λέει. Κάποιοι το λένε παράνοια και ψύχωση, οι καρκίνοι το λέμε διαίσθηση και αυτοί οι κάποιοι είστε ηλίθιοι.

Κλισέ Νο2: Οι καρκίνοι είναι θύματα

Οι καρκίνοι δεν είμαστε θύματα και αυτό μπορώ να σας το επιβεβαιώσω και εγώ και 3  θύτες πρώην μου. Αυτό που οι άλλοι καταλαβαίνουν και μεταφράζουν ως θυματοποίηση, είναι η τάση των καρκίνων να θέλουν να βοηθήσουν τους πάντες και να περνάνε ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ δίνοντας συμβουλές, συμπόνια και παγωτό σε κάποιον χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. Η διαφορά είναι ότι το κάνουν τελείως συνειδητοποιημένα και όταν αποφασίσουν ότι δεν αξίζει να ασχοληθούν περισσότερο, συγγνώμη αλλά τους χάσατε για πάντα.

Κλισέ Νο3: Οι καρκίνοι θέλουν συνεχώς αγάπη,προσοχή και ζουζουνίσματα

Πολύ σημαντική πληροφορία για εσάς που θέλετε να ρίξετε έναν καρκίνο οπότε τους δείχνετε συνεχώς την αγάπη σας με γλυκόλογα, λουλούδια και ταξίδια στο Παρίσι εχμμμ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.  Οι Καρκίνοι δεν νιώθουν πάρα πολύ άνετα με την υπερβολική, παρανοϊκή εκδήλωση αγάπης και αυτό που περιγράφεται ως ανάγκη για προσοχή, είναι απλά ανάγκη για ασφάλεια, για τη νορμάλ ασφάλεια και ηρεμία που χρειάζεται κάποιος ο οποίος ήδη έχει αρκετά ανεβοκατεβάσματα λόγω της κυκλοθυμίας του γιατι, περιμένετε, έρχεται ΤΑΤΑΜ ΤΑΤΑΑΑΑΜ…

Κλισέ Νο4: Οι καρκίνοι είναι κυκλοθυμικοί

Εντάξει. ΕΙΠΑΜΕ ΕΝΤΑΞΕΙ. Οι καρκίνοι είναι κυκλοθυμικοί και αυτό δεν είναι κλισέ, είναι κατάρα για τον ίδιο και για τους άλλους. Λόγοι που μπορεί να αλλάξει η διάθεση μας ξαφνικά; Αν νιώσουμε ότι κάποιος μας δουλεύει, αν δούμε ότι συμβαίνει κάτι άδικο, αν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά, αν παραγγείλαμε  σουβλάκια και ο ντιλιβεράς  αργεί πάνω απο 10 λεπτά, αν δε βρίσκουμε τι να φορέσουμε, αν δυσκολευόμαστε να ανοίξουμε ένα βαζάκι με γλυκό του κουταλιού, αν δεν βρίσκουμε υπότιτλους για την ταινία που θέλουμε να δούμε, αν κάποιος αναπνέει κάπως περίεργα.  Η κυκλοθυμία του καρκίνου εκτείνεται σε μια τεράστια γκάμα συναισθημάτων, μέσα στην οποία  μέσα σε 2.5 δευτερόλεπτα μπορεί να κλάψει, μετά να θέλει να σε πλακώσει στις σφαλιάρες και ταυτόχρονα να σε λατρεύει όσο τίποτα στον κόσμο.

Γενικά δεν πρόκειται για ένα εύκολο ζώδιο λόγω του πολύ συναισθήματος που τον διακατέχει, το οποίο άλλα ζώδια δυσκολεύονται να εκφράσουν ( ΓΚΟΥΧΟΥ ΓΚΟΥΧΟΥ ΣΚΟΡΠΙΕ)  αλλά είναι αξιαγάπητο μωρε. Και σε γενικές γραμμές τα πάμε αρκετά γαμάτα, αν σκεφτείς ότι κυρίαρχος πλανήτης του καρκίνου είναι η σελήνη, Η ΣΕΛΗΝΗ ΡΕ ΦΙΛΕ, που 800 τόνοι πλανήτης και κάθε μέρα αλλάζει φάσεις και είναι διαφορετική απο την προηγούμενη μέρα, η Κατερίνα απο το Παγκράτι θα μένει ίδια;

(Φωτογραφία: Brigitte Sire)