Οι επιλογές του Colin Firth δε διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.  Είτε έβλεπες τον Fitzwilliam Darcy στο ‘Περηφάνια και προκατάληψη‘ είτε έβλεπες τον Johannes Vermeer στο ‘Κορίτσι με το σκουλαρίκι‘, ο αγαπημένος ηθοποιός παραμένει πάντα κομψός μέσα από τον βρετανικό του αέρα.

Tι μας δίδαξε μέσα από τις ταινίες του:

Kingsman: The Secret Service Συνήθως οι κατασκοπευτικές ταινίες είναι μαύρα κοστούμια ή τζιν και jackets. Υποδύοντας τον πράκτορα Galahad ο Firth φορά σταυρωτά σακάκια, ρολόγια Bremont και κρατάει ομπρέλα όπως δε τόλμησε να κάνει κανείς μέχρι σήμερα σε ταινίες όπως ο James Bond.

Τι μάθαμε: Το επίσημο ένδυμα δεν είναι μόνο σμόκιν. Ένα γνήσιο ανδρικό ντύσιμο περιλαμβάνει τουίντ, ψαροκόκαλο και τον κανόνα των τριών χρωμάτων.

Colin Firth in Kingsman: The Secret Service
Colin Firth in Kingsman: The Secret Service

The Railway Man

Στο πρώτο μισό της ταινίας ο ηθοποιός μεταπολεμικά φοράει 70s κοστούμι, τεράστια γυαλιά, γιλέκο και έχει μουστάκι. Στο δεύτερο μισό της ταινίας, ο νεότερος πρωταγωνιστής που υποδύεται τον νεότερο ήρωα (Jeremy Irvine) οι επιλογές περιλαμβάνουν μπεζ της άμμου στρατιωτικό look, χακί και στρατιωτικά χτενίσματα της Αμερικής του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου.

Τι μάθαμε: Κομμάτια από τα 70s δεν είναι ξεπερασμένα και πολύ εκτός από τα σημερινά δεδομένα. Οι αποχρώσεις που θυμίζουν στρατό θα είναι πάντα επίκαιρες ειδικά εάν πρόκειται για καλοκαιρινά ρούχα.

therailwayman_dvdreview_splash650
Colin Firth in The Railway Man

The King’s Speech

Με εξαιρετικές επιλογές υφασμάτων και αξεσουάρ, ο άνθρωπος που εκφωνούσε τους λόγους του βασιλιά της Αγγλίας έμπαινε κυριολεκτικά στο κοστούμι του βασιλιά. Αυστηρές χρωματικές επιλογές και patterns, μάλλινα παλτό και κασκόλ και μεταξωτές γραβάτες.

Τι μάθαμε: Ό,τι κι αν φοράς το πρώτο που μετράει είναι η αυτοπεποίθηση.

Colin Firth in The King’s Speech
Colin Firth in The King’s Speech

The Bridget Jones Series

Επειδή δε σου άρεσε το πουλόβερ με τον τάρανδο δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα να μάθεις από αυτόν τον ρόλο.

Τι μάθαμε: Αρχικά μη αφήνεις τη μητέρα σου να σου διαλέγει ρούχα και δεύτερον δε ξέρεις ποτέ μα ποτέ που θα γνωρίσεις τη γυναίκα της ζωής σου, οπότε και μέχρι το περίπτερο να πηγαίνεις περιποιημένος.

61b8278b-0a15-4b67-968d-6d2b53eaebc5_darcy2