Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τα ένστικτα, τις βαθιές επιθυμίες και το υποσυνείδητο μυαλό μας.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι μερικές φορές το ζώδιο του Ήλιου δεν περιγράφει πλήρως πώς αισθάνεσαι και αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου;

Για παράδειγμα, ίσως το ζώδιό σου να είναι ο Αιγόκερως και ενώ οι Αιγόκεροι είναι γνωστό ότι είναι σοβαροί και στωικοί, στην πραγματικότητα να είσαι κυκλοθυμικός και ευαίσθητος. Ψάξε: Το ζώδιο της Σελήνης.

Γνωρίζοντας το ζώδιο της Σελήνης μας μάς βοηθά να κατανοήσουμε τις ασυνείδητες επιθυμίες μας, την αίσθηση ασφάλειας και πώς επεξεργαζόμαστε το περιβάλλον μας και εκφράζουμε τα συναισθήματά μας.

Η Σελήνη ρίχνει φως στις πιο κρυφές, υποσυνείδητες και ασυνείδητες πτυχές της ύπαρξής μας και δίνει μία ισχυρή γροθιά στις πιο υπόγειες πτυχές της προσωπικότητάς μας, ιδιαίτερα σε σχέση με συναισθήματα, ασυνείδητες ορμές, ανάγκες και τάσεις.

Σελήνη στον Κριό

Τολμηροί και καινοτόμοι. Λαχταρούν αυθορμητισμό και νέα πράγματα, δεν φοβούνται καθόλου τους κινδύνους και φυσικά εμπιστεύονται τη σπίθα μέσα τους αλλά και τη σπίθα των άλλων. Είναι αρκετά προστατευτικοί με αυτούς που αγαπάνε. Δεν τους αρέσει η πίεση, έχουν αυτοπεποίθηση και ζητούν την ενθάρρυνση, αλλά δεν είναι τόσο γενναίοι για να κάνουν πολλά βήματα προς τα εμπρός.

Δύναμη: Γενναιότητα

Αδυναμία: Υπομονή

Θεραπεία: Κίνηση

Σελήνη στον Ταύρο

Έξτρα τυχεροί. Εδώ οι πρακτικές ευχαρίστησης είναι απολύτως βασικές. Η πολυτέλεια σε χρόνο, χρήμα ή ενέργεια είναι απαραίτητες. Αγαπούν τα νόστιμα φαγητά ή να αγοράζουν ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια, γενικά να φροντίζουν τον εαυτό τους. Αγαπούν την καλή ζωή κι οποιαδήποτε οικονομική αστάθεια ή οτιδήποτε άλλο διαταράσσει την ηρεμία τους και τους κάνει να μείνουν κολλημένοι μέχρι τα πράγματα να φτιάξουν.

Δύναμη: Αισθησιασμός

Αδυναμία: Υπερβολή

Θεραπεία: Χρόνος στο σπίτι

Σελήνη στους Διδύμους

Εφαρμόζουν πρακτικές που τους ηρεμούν προκειμένου να βρουν τρόπους να διατηρήσουν τον ενθουσιασμό τους κι ένας από αυτούς είναι αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να περιηγηθούν στον  εσωτερικό τους κόσμο. Η ανθεκτικότητα είναι ένα ταλέντο που έχουν φυσικά και η συναισθηματική προσαρμοστικότητά τους θα γίνει πιο έντονη μόνο όταν δίνουν στον εαυτό τους οι ίδιοι τα εργαλεία για να νιώσουν ολοκληρωμένοι.

Δύναμη: Προσαρμοστικότητα

Αδυναμία: Γείωση

Θεραπεία: Να χαμηλώνουν τον ρυθμό

Σελήνη στον Καρκίνο

Το να έχεις τη Σελήνη σου στον Καρκίνο σημαίνει ότι είσαι ο πιο φροντιστικός από όλους. Μόλις αφήσεις κάποιον να μπει στην καρδιά σου, δεν τον εγκαταλείπεις εύκολα. Δεν έχουν όλοι την ικανότητα να νοιάζονται και να παρηγορούν στο βαθμό και το βάθος που το κάνεις εσύ, κι αυτό να θυμάσαι ότι δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπούν εξίσου κι άλλοι με τον δικό τους τρόπο. Είναι σημαντικό για τους Καρκίνους να έχουν κοντά τους ανθρώπους που τους εκτιμούν πραγματικά.

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι Καρκίνοι να είναι υπερβολικά νοσταλγικοί και δεμένοι με τους άλλους, αφήνοντας τα συναισθήματά τους να τους κυριεύουν. Το νερό είναι καταπραϋντικό για εσάς. Πήγαινε κάνε μία βουτιά ή έστω ένα ντους όταν τα συναισθήματά σου σε ζορίζουν.

Δύναμη: Φροντίδα

Αδυναμία: Επιμονή

Θεραπεία: Νερό

Σελήνη στον Λέοντα

Η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να τον λατρεύουν και να τον θαυμάζουν. Λαχταρώντας για αναγνώριση και προσοχή, ο Λέων κυβερνά την καρδιά και είναι γνωστός για τη δημιουργικότητά του.

Μη φοβάστε να εκφραστείτε! Γεννηθήκατε για να λάμπετε και μαθαίνετε κι εμάς τους υπόλοιπους να αγαπάμε τον εαυτό μας. Μέσα από το παράδειγμά σας, μαθαίνουμε ότι είναι εντάξει να δίνουμε προτεραιότητα στην αγάπη, την ευτυχία, τη διασκέδαση και την έκφραση του εαυτού μας.

Δύναμη: Δημιουργικότητα

Αδυναμία: Επικύρωση

Θεραπεία: Αυτοέκφραση

Σελήνη στον Παρθένο

Αγαπούν την τάξη και είναι στα καλύτερά τους όταν τα πράγματα είναι ασφαλή και οργανωμένα. Όταν αυτή η αίσθηση ηρεμίας και τάξης δεν υπάρχει στο περιβάλλον τους, προσπαθούν να το διορθώσουν. Λόγω της ακούραστης εργασιακής ηθικής τους και της υπερβολικής δέσμευσής τους να παρέχουν μόνο το καλύτερο, υποφέρουν από άγχος ή εξάντληση. Μπορεί ακόμη και να ασκούν την τελειομανία τους στους άλλους και να γίνονται υπερβολικά επικριτικοί.

Αναζητήστε τη σύνδεση με το σώμα σας. Οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα βοηθά, και ειδικά οποιαδήποτε δραστηριότητα που επιτρέπει στο μυαλό και το σώμα να ενσωματωθούν και να εναρμονιστούν. Αυτό θα μπορούσε να είναι τρέξιμο ή πεζοπορία ή το κολύμπι.

Δύναμη: Διαθεσιμότητα

Αδυναμία: Τελειότητα

Θεραπεία: Ισορροπημένη δραστηριότητα

Σελήνη στον Ζυγό

Η έμφυτη ικανότητά σας να φέρνετε ομορφιά σε αυτόν τον κόσμο και η τάση σας να γοητεύετε τους συνανθρώπους σας, είναι δύο από τα μεγαλύτερα δυνατά σας σημεία. Ως εκ τούτου, μπορεί να δώσετε υπερβολική έμφαση στην εμφάνιση καθώς και να κλίνετε σε τάσεις που αρέσουν στους άλλους, καθώς αγαπάτε τη συμμετρία και την αρμονία.

Όταν αισθάνεστε συναισθηματικά εκτός ισορροπίας, η παιχνιδιάρικη διάθεση είναι ένα βάλσαμο για την καρδιά σας. Το να νιώθεις όμορφα και να αγαπάς είναι το κλειδί. Αναζήτησέ το κάθε φορά που νιώθεις ότι θες κάτι παραπάνω.

Δύναμη: Σχέσεις

Αδυναμία: Εμφάνιση

Θεραπεία: Ομορφιά

Σελήνη στον Σκορπιό

Ο Σκορπιός φημίζεται ως το πιο βαθύ και σκοτεινό ζώδιο. Έχει χαρίσματα διεισδυτικής επίγνωσης και είναι ένας από τους καλύτερους και πιο διορατικούς ακροατές στον πλανήτη.

Να προσέχεις πριν παραδίνεσαι σε φόβους που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, επειδή στην πραγματικότητα έχεις την τάση να ζεις το δράμα.

Και επειδή η εμπιστοσύνη είναι τόσο σημαντική για σένα, την κρατάς για εκείνους που την αξίζουν περισσότερο, ενώ τιμωρείς όσους δεν την εκτιμούν.

Δύναμη: Επίγνωση

Αδυναμία: Καχυποψία

Θεραπεία: Εμπιστοσύνη

Σελήνη στον Τοξότη

Χρειάζεσαι περιπέτεια και μάθηση για να νιώθεις πληρότητα. Η εξέλιξη είναι η λέξη-κλειδί για σένα με όλες τις έννοιες. Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνεις γειωμένος σε ένα μέρος, δουλειά ή σχέση. Είστε πάντα πρόθυμος να περιπλανηθείς σε ανοιχτούς ορίζοντες, συλλέγοντας εμπειρίες από ανθρώπους, κατοικίδια και ιστορίες.

Να αναζητάς βιωματικές περιπέτειες, όπως ταξίδια ή ακόμα και σε φιλοσοφικές συζητήσεις ως εργαλείο γείωσης και να θυμάσαι ότι χρειάζεσαι διασκέδαση με φίλους και αγάπη.

Δύναμη: Ελευθερία

Αδυναμία: Να διατηρήσει τη δύναμή του

Θεραπεία: Ελευθερία

Σελήνη στον Αιγόκερω

Δεν είναι ότι δεν θέλετε να έχετε συναισθήματα, απλά προστατεύετε τους δικούς σας βάζοντας όρια. Ένα από τα πιο ευρηματικά και πρόθυμα ζώδια συνεισφέρουν τις ποικίλες και σημαντικές δεξιότητές τους για να απαλύνουν και να διαγράψουν κάθε συναισθηματική αναστάτωση που μπορεί να παρουσιαστεί, στη δική τους ζωή ή στη ζωή των αγαπημένων τους.

Είναι σημαντικό να επιτρέψεις στον εαυτό σου να είναι ευάλωτος. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό ή αφύσικο στην αρχή, αλλά να θυμάσαι, ότι εκεί βρίσκεται η ανάπτυξη και ο Αιγόκερως πάντα θέλει να χτίζει ένα καλύτερο βασίλειο για τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα – συναισθηματικά ή με άλλο τρόπο.»

Δύναμη: Όρια

Αδυναμία: Ευπάθεια

Θεραπεία: Μικρά ρίσκα

Σελήνη στον Υδροχόο

Ένα από τα μεγαλύτερα δυνατά σημεία της Σελήνης στον Υδροχόο είναι η ικανότητά να αισθάνεστε συνδεδεμένοι με κάποιο τρόπο με όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το πόσο λίγα ή πόσα κοινά μπορεί να έχουν μαζί σας. Πιστεύετε ότι όλοι αξίζουν να νιώθουν ελεύθεροι και είστε στην ευχάριστη θέση να το υποστηρίζετε για τον εαυτό σας και τους άλλους. Ενώ πολλές φορές οι Υδροχόοι υπερηφανεύονται που είναι αναίσθητοι, αυτό τελικά δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Στην πραγματικότητα είναι αρκετά ευαίσθητοι στο συναίσθημα, ακόμα κι αν δεν τους είναι οικείο. Μπορεί να είστε αποστασιοποιημένοι, αλλά έχετε πραγματικά αισιοδοξία και πίστη στην ανθρωπότητα και αυτό επηρεάζει τη συναισθηματική σας εμπιστοσύνη στις σχέσεις με τους άλλους, με ευεργετικό τρόπο.

Δύναμη: Αντικειμενικότητα

Αδυναμία: Αποκόλληση

Θεραπεία: Χώρος

Σελήνη στους Ιχθύς

Με τη Σελήνη στους Ιχθύς, έχετε βαθιά σχέση με το ασυνείδητο, το αόρατο και ουσιαστική επαφή με τα συναισθήματα σας. Η διαίσθησή σας σάς κάνει ένα βαρόμετρο για τους φίλους και τους αγαπημένους σας, πριν αποφασίσουν να κάνουν κάτι.

Επειδή η ενσυναίσθηση και η επίγνωσή σας είναι απεριόριστες, είναι σημαντικό να δίνετε άδεια στον εαυτό σας για διαλείμματα.

Δυνατό σημείο: Κατανόηση

Αδυναμία: Σταθερότητα

Θεραπεία: Να λυγίζει που και που