Είναι μια καλή εποχή να περπατήσεις στους εμπορικούς δρόμους αλα μπρατσέτα με τον αγαπημένο σου, αγοράζοντας δώρα και μιλώντας σχεδόν τσιριχτά-χαρούμενα στο τηλέφωνο με ζευγάρια-φίλους για να κανονίσετε τι θα κάνετε την παραμονή. Είναι επίσης η εποχή που αγοράζεις πυτζάμες στον μπαμπά του φίλου σου και άρωμα στον αδερφό του για να τα προσφέρεις σε άλλο ένα γιορτινό τραπέζι με θείες και θείους που δεν θυμάσαι ποτέ τα ονόματά τους.

Και μετά έρχονται τα περιοδικά να σου θυμίσουν πως αν είσαι μόνη σου αυτές τις γιορτινές μέρες, χωρίς ταίρι, μη σε νοιάζει, μπορεί να είναι η ευκαιρία σου να φοράς ό,τι θες, να είναι μια έκπληξη οι άνθρωποι που θα συναντήσεις στα πάρτυ και να γυρίζεις ό,τι ώρα θες στο σπίτι.

Τώρα μάθε την αλήθεια γιατί είναι μια χαρά να είσαι μόνη σου στις γιορτές Savoirville

Τώρα μάθε την αλήθεια γιατί είναι μια χαρά να είσαι μόνη σου στις γιορτές:

* Θα φας όλα τα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τζιντζερμπεντ ανθρωπάκια ΜΟΝΗ ΣΟΥ. Αφού μεταξύ μας όποιο από τα εορταστικά γλυκά και αν είναι το αγαπημένο σου δεν θες να το μοιραστείς. Μπορείς να σπαταλήσεις ένα ολόκληρο βράδυ για να μελώσεις μελομακάρονα ή να ρολάρεις σε σοκολάτα μπισκότα αλλά το ξημέρωμα θα ανακαλύψεις ότι μπορείς να τα φας μόνη σου ή να τα πας στην κολλητή σου.

* Είναι η καλύτερη ευκαιρία να κάνεις ένα ταξίδι μόνη σου. Δεν είναι τόσο καταθλιπτικό όσο ακούγεται. Θα νοικιάσεις ένα όμορφο δωμάτιο σε ένα όμορφο ξενοδοχείο σε μια όμορφη πόλη. Τι άσχημο μπορεί να υπάρχει σ αυτόν τον συνδυασμό; Μπορείς να κάνεις βόλτες μόνη σου, να ανακαλύψεις μια νέα πόλη, να γευματίσεις μόνη σου και να διαβάζεις το βιβλίο σου πίνοντας την σοκολάτα σου χαζεύοντας νέες ”εικόνες” (πχ το πάρκο της πόλης που επέλεξες -κάτι που δεν βλέπεις κάθε μέρα.) Εξίσου ωραία ιδέα είναι να πάρεις μαζί σου και μια φίλη.

* Θα περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου. Είτε κάνοντας το ταξίδι που μόλις σου πρότεινα, είτε μένοντας στην πόλη σου μπορείς να κάνεις μια λίστα με πράγματα που θέλεις πολύ να κάνεις και δεν έχεις προλάβει. Θα πας να χαζέψεις νέες εκδόσεις, θα πας σινεμά να δεις ταινία, θα κάνεις ξεκαθάρισμα στο μυαλό σου σε όσα σε απασχολούν.

* Θα συναντήσεις φίλους που έχεις καιρό να τους δεις. Στην ζωή όλων μας υπάρχουν φίλοι που δεν βλέπουμε συχνά. Παλιοί συνάδερφοι, ξαδέρφια, άνθρωποι που αγαπάμε. Οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία για catch up.

* Θα γλυτώσεις οικογενειακά τραπέζια με ανθρώπους που δεν ξέρεις. Η΄με την θεία σου που σε πιέζει να φας όλη την γαλοπούλα στο πιάτο σου και τον θείο που ρωτάει πότε θα παντρευτείς. Τις ξέρουμε όλοι αυτές τις οικογενειακές μαζώξεις. Αυτά τα τραπέζια πρέπει να περιμένεις να τελειώσουν και ξέρεις, συνήθως ξεκινούν το μεσημέρι και τελειώνουν το σούρουπο.

* Και επειδή εδώ στο Savoir Ville πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε θα σου μιλήσω για τα δικά μου solo Χριστούγεννα του 2007. Επί δύο εβδομάδες άδειας ξυπνούσα ο,τι ώρα ήθελα έτρωγα βασιλικό πρωινό και συναντούσα φίλες για να πάμε βόλτες στην Ερμού ή σε μπαζαάρ στο κέντρο. Πίναμε ζεστές σοκολάτες στον δρόμο και λέγαμε τα νέα μας και τα παλιά μας. Όταν τα βράδια δεν ήμουν καλεσμένη σε κάποιο πάρτι έβλεπα αγαπημένες παλιές ταινίες και πλάνταζα στο κλάμα. Όταν ήμουν καλεσμένη σε πάρτι ανταποκρινόμουν στιλιστικά ανάλογα την διάθεση μου. Είναι η ίδια χρονιά που οι φίλοι με είδαν σε πάρτι με διαφορά μιας μέρα με φόρεμα από παγιέτες και φόρμες και αθλητικά. Ωραίες εποχές εκείνες, η κρίση ήταν μια  κάπως μακρινή ιδέα. 

* Τέλος αυτές οι χαλαρές μέρες είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα κάποιον που γνώρισες πρόσφατα και σου αρέσει. Μπορείτε να κάνετε βόλτες αλα μπρατσέτα στην Ερμού και να δείτε μερικές ταινίες μαζί. Εχμ ίσως τον κεράσεις και κανένα τζιντζερμπεντ από εκείνα που έφτιαξες, μην είσαι μονοφαγού.