Τo facial gua sha τεχνικά δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά έχει γίνει η νέα beauty εμμονή το τελευταίο διάστημα στον χώρο της ομορφιάς.

Και παρόλο που το αισθάνεσαι τόσο ωραία όσο ακούγεται, τα οφέλη στην πραγματικότητα εκτείνονται πέρα από την χαλάρωση και μείωση της έντασης – συνδέονται με καθαρότερο δέρμα, λιγότερες ρυτίδες και γενικά υπόσχεται μια πιο νεανική εμφάνιση. Διάβασε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα γύρω από αυτό το νέο trend.

Τι είναι το Gua Sha και πώς μπορεί να αλλάξει το δέρμα σου
herbivorebotanicals.com

Τι ακριβώς είναι

Είναι μια περιποίηση προσώπου που περιλαμβάνει μασάζ στο πρόσωπο ενός επίπεδου νεφρίτη ή ροζ χαλαζία με ανοδικές κινήσεις για να χαλαρώσει τους τραβηγμένους από την ένταση μύες και να βοηθήσει στην ανάπλαση ιστών. Αλλά σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό μασάζ Gua Sha, δεν θα αφήσει αυτά τα τρομακτικά σημάδια που ίσως έχεις δει, από μελανιές στο πρόσωπό σου, καθώς γίνεται με πολύ ελαφρύτερο χέρι. Α, και το καλύτερο απ’ όλα μπορείς να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι.

Τι ακριβώς κάνει

Μετακινεί λεμφικά υγρά και διασπά την ένταση στους μυς. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος και μειώνει το πρήξιμο κυρίως κάτω από τα μάτια. Η αύξηση της κυκλοφορίας λέγεται ότι  ενισχύει την ενυδάτωση της επιδερμίδας για να αποκτήσει αυτή την επιθυμητή νεανική λάμψη ενώ βοηθάει ακόμη και το δέρμα να αποβάλλει και να καθαρίζει φυσικά τα έλαια και τους ρύπους από το περιβάλλον.

Τι είναι το Gua Sha και πώς μπορεί να αλλάξει το δέρμα σου
beautybungalowspa.com

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις

Ξεκίνα από το λαιμό και συνέχισε ανοδικά προς το λαιμό και τέλος στο μέτωπο. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείς μια διαδρομή για τα υγρά του προσώπου σου να αποβληθούν. Θα έχεις καλύτερα και ορατά αποτελέσματα αν το εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα, αλλά καθώς ακόμη το να θυμάσαι να παίρνεις τις βιταμίνες σου μας κάθε μέρα έχει αποδειχθεί αρκετά δύσκολο, οι ειδικοί σε διευκολύνουν λέγοντας πως δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα είναι υπεραρκετές.

Τι αποτελέσματα έχει τελικά;

Λιγότερο πρησμένα μάτια και πιο έντονα ζυγωματικά είναι δύο από τα πιο άμεσα αποτελέσματα του Gua Sha, αλλά το να το κάνεις 2-3 φορές τη βδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της ακμής, της ξηρότητάς της επιδερμίδας και των ρυτίδων. Οκ, το παραγγέλνουμε τώρα από το Amazon. Δες επίσης: Γιατί το body masking είναι το τελευταίο beauty trend που θα θες να δοκιμάσεις
featured image: purewow.com