kapou-einai-panta-kalokairi-06

Μαίρη Ιακωβίδη- «Επειδή λόγω σχολής περνάω σχεδόν το μισό μου καλοκαίρι σε νησί, αυτό μου τη σπάει περισσότερο είναι οι τουρίστες που ενώ προχωράνε κανονικά στο δρόμο, ξαφνικά σταματάνε γιατί είδαν κάτι ουάου και εσύ που περπατάς ανέμελη από πίσω τους αναγκάζεσαι να πέσεις πάνω τους ή αν είσαι τυχερή και το δεις να κάνεις “παράκαμψη”. Αα και μην ξεχάσω το must του καλοκαιριού, την επιδρομή κουνουπιών.»

Φένια Μάρκου- «Εμένα μου την σπάει που πας να πάρεις κάτι κρύο να πιεις και πριν προλάβεις να πας στην ξαπλώστρα ή στο σπίτι απλά λιώνουν και ζεσταίνονται τα πάντα.»

Ναταλί Σαϊτάκη- «Εμένα αυτό που μου τη σπάει το καλοκαίρι είναι η ατέρμονη γκρίνια ορισμένων για τη ζέστη και η συνακόλουθη εκ μέρους τους υπερχρήση του κλιματιστικού, που το ρυθμίζουν έτσι ώστε να πέφτει πάνω σε μας που δεν αισθανόμαστε να μας καταπίνει η κόλαση. Γίνεσαι δηλαδή αποδέκτης και της γκρίνιας και του νευροκαβαλικέματος. Καλοκαίρι είναι, καλός καιρός σημαίνει αυτό, άμα δε σας αρέσει τόσο η ζέστη, πάτε στην Ισλανδία, να κοιτάτε τα φιορδ. Τα ‘πα και ξαλάφρωσα η γυναίκα.»

Νίκος Κορωναίος-  «Εμένα μου τη σπάει που δεν μπορώ να κόψω τις μπύρες το καλοκαίρι..»

Μαρία Κουλούρη- «Μου τη σπάει που το ούζο με κάνει κουδούνι και αν πιω όσο πραγματικά θέλω πρέπει να κοιμάμαι 3 μέρες. Και μου τη σπάει που όλα τα ωραία του καλοκαιριού παχαίνουν (ειδικά όταν τα καταναλώνεις 3 φορές την μέρα) : Παγωτά, καλαμαράκια, πατάτες, παγωτά, cocktail, παγωτά..»

Μάρθα Οστιούνη– «Καταρχάς το λατρεύω, αλλά απεχθάνομαι τις αφόρητα οικογενειακά γεμάτες παραλίες και το βλαχομπαρόκ που συνοδεύει μερικά μπιτς μπαρ στο 1ο πόδι Χαλκιδικής και μερικά μπαρ σκέτα στο ίδιο σημείο. Τύπου: αποτριχωμένα αγόρια πιο πολύ από μένα και γυαλί ήλιου καθρέπτες που λαμπυρίζουν πιο πολύ κι από τον ήλιο!»

Κλέλια Φατούρου- «Μου την σπάει όταν επιχειρώ να πάω για μπάνιο εντός του νομού και μετά το μετανιώνω, τα κουκούτσια στο καρπούζι, που πρέπει οπωσδήποτε να ερωτευτώ και θα κλαίω σαν γνήσιος καρκίνος, οι πλατφόρμες, τα φλούο νύχια και τα στενά φανελάκια.»

Λίνα Πετράκη- «Μου τη σπάει που μπαίνω για μπάνιο και μετά από 5 λεπτά αφού βγω ξανακολλάω, που βάζω τα ερκοντίσια να φυσάνε και μπορεί να μην ιδρώνω αλλά παθαίνω ψύξη, που μπαίνω στα μέσα μεταφοράς και κάθονται δίπλα μου όλοι αυτοί που το αποσμητικό τους είναι άγνωστη λέξη όπως και η λέξη μπάνιο και η ανακατωσούρα ιδρώτα με την αφόρητη ζέστη είναι ειδυλλιακή! επίσης οι ταμπλέτες για τα κουνούπια που κάνουν μια περιουσία (why????) και αν πάρεις κάτι πιο φθηνό πιο πιθανό είναι να πεθάνεις εσύ παρά το κουνούπι!!!»

Παναγιώτης Ντάικος- «Το καλοκαίρι, δεν είναι η αγαπημένη μου περίοδος· αν και εκτιμώ τις ομορφιές που χαρίζονται λόγω εποχής. Τα πράγματα, που με κάνουν έξαλλο σε σχέση με το καλοκαίρι είναι αρκετά: καταρχάς η βρώμα. Πλυθείτε people, for the love of God! Τα παιδάκια που τσιρίζουν στις ήσυχες παραλίες, τα bar με την εκκωφαντικά δυνατή μουσική, τα κουνούπια, οι κατσαρίδες(!), οι τύποι με τις ρακέτες πάνω από τα κεφάλια μας, οι παρέες που παρατάνε τα σκουπίδια τους στην παραλία και φυσικά η απροσεξία των ανθρώπων που οδηγεί σε πυρκαγιές. Καλό καλοκαίρι να έχουμε!»

Ηλέκτρα Ποϊράζογλου– «Τίποτα δε μου τη σπάει το καλοκαίρι γιατί το καλοκαίρι τα σπάει!»