Carrie and Big

Το 1998 ξεκίνησε μια σειρά που έμελλε να γίνει οδηγός επιβίωσης για κάθε γυναίκα του 21ου αιώνα. Για μας guys ήταν απλώς 4 χαζογκόμενες που δεν είχαν κανένα άλλο ενδιαφέρον συζήτησης παρά το sex, τους άνδρες και τη μόδα. Ήταν ένα οπτικοακουστικό μανιφέστο του φεμινιστικού κινήματος στον 21ο αιώνα. Το sex and the city δίδαξε τις γυναίκες πώς να ντύνονται, να είναι ανεξάρτητες, αλλά και να είναι σεξουαλικά απελευθερωμένες. Κι όλες μαζί να ελπίζουν πως μια εκ των ημερών στο διάβα τους θα βρεθεί ένας άνδρας σαν τον Mr Big ή περίπου σαν αυτόν.

Στους άνδρες όμως τι μπορεί να δίδαξε μια γυναικεία σειρά; Ήρθε η ώρα να το μάθουμε.

1. Οι γυναίκες συζητάνε για όλα. Για όλα όμως…

..με έναν μοναδικό τρόπο που μόνο οι γυναίκες διαθέτουν. Συζητάνε για όλα για το πρώτο φιλί, για το σεξ, για εκατοστά (ναι, και γι΄αυτό), για βλέμματα, για πράγματα που εμάς μας φαίνονται ανούσια, αλλά με τα οποία εκείνες μπορούν να καλύψουν ώρες, να κάνουν συζητήσεις επί συζητήσεων.

2. Ανακαλύψαμε πως οι γυναίκες έμαθαν…

…ότι τους λέμε και ψέματα μάγκες… Μέσα από τη σειρά οι γυναίκες κατάλαβαν πως δεν είμαστε εντελώς ειλικρινείς πολλές φορές μαζί τους. Παράλληλες σχέσεις, φούμαρα για μεγάλους έρωτες και δήθεν πρίγκιπες είναι από χρόνια ξεπερασμένα. Οι γυναίκες μεγάλωσαν και δεν πιστεύουν πια σε παραμύθια. Την κάτσαμε!

3. Το φιλί

Το πρώτο φιλί έχει για τις γυναίκες την ίδια σημασία (αν όχι και μεγαλύτερη) με το σεξ. Ας είναι καλά η Charlotte που μας το έμαθε αυτό.

Ενώ για εμάς το φιλί αποτελεί απλώς το εναρκτήριο λάκτισμα και δεν βλέπουμε την ώρα να τρέξουμε τη φάση για να φτάσουμε στη γραμμή τερματισμού για τις γυναίκες το φιλί πρέπει να περικλείει μέσα του όλον τον πόθο και την ένταση της ερωτικής πράξης!

4. Προειδοποίηση

Μη μπλέξεις ποτέ με γυναίκα που χώρισε πρόσφατα. Θα σε χρησιμοποιήσει ως δεκανίκι για να ξεπεράσει τον πρώην της ή ακόμα χειρότερα θα γυρίσει έστω και στιγμιαία σε αυτόν (ακόμα κι αν εκείνος είναι παντρεμένος). Τα ίδια δεν πέρασε και ο καημένος ο Aidan από την Carrie;

5. Συναισθήματα

Οι γυναίκες έχουν συναισθήματα. Ε, καλά αυτό το ξέραμε. Αυτό που δεν είχαμε αντιληφθεί όμως, είναι ότι μάλλον τους τα πληγώνουμε μερικές φορές, όπως για παράδειγμα όταν εξαφανιζόμαστε χωρίς λόγο, κάθε φορά που λέμε θα σου τηλεφωνήσω και δεν το κάνουμε ποτέ, κάθε φορά που πουλάμε έρωτες κι αγάπες και λουλούδια και μετά το κυρίως πιάτο φεύγουμε χωρίς να πληρώσουμε.

6. Ιδανικό άλλο μισό

Πιστεύετε ότι οι γυναίκες ψάχνουν να βρουν το ιδανικό άλλο τους μισό; Μέγα λάθος. Αν ήταν έτσι η Carrie είχε σύμφωνα με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς 6.384 άλλα μισά. Πάζλ έγινε το ζητηματάκι. Τα πράγματα άλλαξαν γραμμή πλεύσης μετά το sex and the city. Κάθε γυναίκα ψάχνει να βρει έναν άνδρα που θα έφτανε μέχρι την άκρη της γης για να την βρει και να την φέρει πίσω.

7. Δίλημμα

Μη βάλεις ποτέ μια γυναίκα να διαλέξει ανάμεσα σε εσένα και στα παπούτσια της. Εσύ θα μείνεις χωρίς γκόμενα κι εκείνη θα αγοράσει τρία τέσσερα ζευγάρια Manholo Blanik για να ξεπεράσει το χωρισμό σας. Πρόσεχε: το χωρισμό σας είπαμε, όχι εσένα, μην αυταπατάσαι…

8. Και μια πανανθρώπινη αλήθεια…

Μέσα σε όλη αυτή την αιώνια πάλη των δύο φύλων ανακαλύψαμε και μια πανανθρώπινη αλήθεια: Η πιο συναρπαστική και ταυτόχρονα η πιο σημαντική σχέση της ζωής σου, είναι αυτή που έχεις με τον εαυτό σου. Αν καταφέρεις να βρεις κάποιον που θα σε αγαπάει με τον τρόπο που αγαπάς τον εαυτό σου, τότε αυτό είναι απλώς…υπέροχο.