Είναι τέσσερις νέοι, ωραίοι και αγαπάνε τις τολμηρές ιδέες και τα ποτά. Όχι δεν πρόκειται για νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αλλά για τους δημιουργούς της εταιρείας Three Cents. Είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που παρασκευάζει premium αναψυκτικά, τα οποία παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα και ήρθαν για να μείνουν και να μας αποδείξουν πως οι τολμηρές και πρωτότυπες ιδέες πάντα επιβραβεύονται!

Three Cents Τα πρωτα premium ελληνικα αναψυκτικα ειναι εδω savoir ville (2)

Πώς θα συστήνατε το Three Cents σε κάποιον που αγνοεί την ύπαρξή του;

Τα Three Cents είναι τα πρώτα premium ελληνικά αναψυκτικά και τα συναντάμε σε 5 γεύσεις. Συγκεκριμένα υπάρχουν οι γεύσεις Tonic, Lemon Tonic, Ginger Beer, Grapefruit Soda και Aνθρακούχο Nερό.”

Τα προϊόντα σας αποτελούν κυρίως συνοδευτικό ποτών ή μπορούν να καταναλωθούν και μόνα τους;

Η βασική ιδέα είναι να συνοδεύουν αρμονικά αλκοολούχα ποτά ή και να χρησιμοποιούνται ως υλικά σε cocktail για τέλεια long drinks. Φυσικά μπορούν να καταναλωθούν και ως αναψυκτικά αφού βέβαια πρώτα τα έχουμε παγώσει ώστε να έχουμε ένα δροσερό αποτέλεσμα.”

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του Three Cents που το κάνει μοναδικό και το διαφοροποιεί στην αγορά;

Αυτό που κάνει τα προϊόντα Three Cents μοναδικά είναι πως παρασκευάζονται μόνο με φυσικά συστατικά, χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή άλλων τεχνιτών ουσιών. Οι πρώτες μας ύλες είναι κατά κύριο λόγο από την Ελλάδα όπως και η παρασκευή τους που γίνεται στο Αίγιο.”

Αφού γνωρίσαμε τα Three Cents, ας γνωρίσουμε και τους δημιουργούς της εταιρείας. Είστε οι και λέγεστε;

Η εταιρεία μας αποτελείται συνολικά από τέσσερα μέλη. Είμαστε 3 bartender, ο Δημήτρης Νταφόπουλος, ο Γιώργος Μπάγκος και ο Γιώργος Τσιρίκος. Ο τέταρτος της παρέας είναι ο Βασίλης Καλαντζής και ιδιοκτήτης της εισαγωγικής εταιρείας Granikal.”

Three Cents Τα πρωτα premium ελληνικα αναψυκτικα ειναι εδω savoir ville (1)

Πώς γνωριστήκατε μεταξύ σας;

Μάλλον το είχε η μοίρα θα μπορούσαμε να πούμε! Εμείς οι τρεις ως bartender γνωριζόμασταν μεταξύ μας, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Ο Δημήτρης γνώριζε τον Βασίλη και κάπως έτσι μια μέρα συναντηθήκαμε όλοι μαζί τυχαία και πάνω στην κουβέντα έπεσε στο τραπέζι και το θέμα της δουλειάς και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.”

Επομένως η ιδέα της δημιουργίας του Three Cents δεν ήταν κάτι που σκεφτόσασταν καιρό αλλά μια αυθόρμητη ιδέα που έγινε πράξη.

Ακριβώς έτσι έγιναν τα πράγματα. Επειδή δέσαμε αμέσως σαν άτομα και ξεκινήσαμε σχεδόν αυθόρμητα να μιλάμε για projects και όλοι είχαμε πολλές ιδέες στο μυαλό μας. Εκείνη την περίοδο ο Μπάγκος είχε ξεκινήσει να φτιάχνει τα δικά του αναψυκτικά σε μικρές παραγωγές στο μπαρ που δούλευε. Έτσι το ένα έφερε το άλλο και είπαμε να ξεκινήσουμε τα 3 Cents, μια διαδικασία που όμως κράτησε αρκετούς μήνες έρευνας και δοκιμών.”

Το όνομα πως προέκυψε;

Ως bartender είμαστε άνθρωποι που μας αρέσουν τα προσεγμένα και όχι τα πολύ βιομηχανοποιημένη προϊόντα. Έτσι κοιτάζοντας στην ιστορία των αναψυκτικών μια εποχή που μας ενέπνευσε ήταν η περίοδος της ποτοαπαγόρευσης οπού και υπήρξε η άνθηση των αναψυκτικών και της βιοτεχνικής παραγωγής τους στην Αμερική. Όταν το 1929 η μεγάλη ύφεση “χτύπησε” την Αμερική, τα μπαρ που σέρβιραν σόδες είχαν την τιμή του ανθρακούχου νερού, ότι πιο φθηνό δηλαδή μπορούσε να αγοράσει κανείς, στα 2 cents. Για αυτό το λόγο ονομάσαμε και το ανθρακούχου μας two cents plain όπως το παράγγελναν τότε. Αν ήθελες να προσθέσεις και ένα σιρόπι για γεύση έπρεπε να δώσεις άλλο 1 cent οπότε το κόστος ανέβαινε στα 3 cents εξού και το όνομα της εταιρείας.”

Three Cents Τα πρωτα premium ελληνικα αναψυκτικα ειναι εδω savoir ville (5)

Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινάς μια νέα επιχείρηση στην Ελλάδα σήμερα;

Ζούμε σε μια περίοδο όπου οποίος ξεκινάει κάτι, παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο διότι δεν πρόκειται να βρει βοήθεια από πουθενά αν χρειαστεί, παρά μόνο από τον εαυτό του. Οι ιδέες πλέον στην Ελλάδα έχουν καταλήξει να είναι συντηρητικές και όλοι να κάνουν τα ίδια και τα ίδια. Οι πρωτότυπες και τολμηρές ιδέες πάντα θα σε ανταμείψουν στο τέλος ή αλλιώς όπως λένε και στο χωριό μας Go Βig or Go Home!”

Συνεργάζεστε και με το εξωτερικό;

“Μας πετυχαίνετε ακριβώς στην περίοδο όπου όλα έχουν ξεκινήσει να τρέχουν και εμείς από πίσω τους για να τα προλάβουμε. Ξεκινήσαμε ήδη εξαγωγές σε τρεις χώρες και τώρα περιμένουμε για μια τέταρτη να κλείσει η συμφωνία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την απήχηση του προϊόντος και την αγάπη που έχει δεχτεί.”

Πώς μπορεί να προμηθευτεί κάποιος τα προϊόντα σας και να επικοινωνήσει μαζί σας;

“Τα προϊόντα ήδη υπάρχουν στις μεγαλύτερες κάβες της Ελλάδας και σε πάρα πολλά μπαρ, καφετέριες και ξενοδοχεία. Οποίος ενδιαφέρεται για τα προϊόντα μπορεί πάντα να μας στείλει email στο [email protected]

Three Cents Τα πρωτα premium ελληνικα αναψυκτικα ειναι εδω savoir ville (3)

Θέλω να μου δώσετε μια συνταγή για ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ ή ποτό που θα μπορούσε να κάνει κάποιος μόνος του με ένα από τα προϊόντα σας.

Η κλασσική Paloma, το εθνικό ποτό του Μεξικό δροσιστικό και εύκολο στην παρασκευή του.

Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε αλάτι στα χείλια το γεμίζουμε με πάγο, προσθέτουμε 50ml λευκή τελικά και απογεμίζουμε με 3 Cents Grapefruit Soda. Για το τελείωμα γαρνίρουμε με μια φέτα ροζ γκρέιπφρουτ!”

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα προϊόντα εδώ και να επικοινωνήσετε για παραγγελίες στο [email protected]