Σε αυτήν την ζωή υπάρχουν συγκροτήματα και συγκροτήματα. Αυτά που σου αγγίζουν την ψυχή με την μουσική και τους στίχους κυρίως, και φυσικά αυτά που θέλεις απλώς να διαλυθούν. Οι Smiths είναι από εκείνα που απλώς ποτέ δεν ήθελες να έχουν τέτοια κατάληξη και ας συνέχισε ο Moz μόνος (πολύ ευχαριστημένοι και με αυτό έστω). Όμως σε αυτό το κείμενο δεν θα μιλήσουμε τόσο για την μουσική των Smiths όσο για τους στίχους τους και τον συνδυασμό τους με τον αγαπημένο μας Peanuts. Τι εννοώ; Θα σου εξηγήσω αμέσως.

Ο Peanuts του Charles Schulz είναι η αγαπημένη πολλών ανθρώπων (που έχουν περάσει τα 30 και μη) και μοιάζει να μην έχει καμία απολύτως σχέση με το εξίσου αγαπημένο εναλλακτικό ροκ συγκρότημα του ’80, The Smiths (εκτός από την προφανή). Σε πρώτη σκέψη λοιπόν, μάλλον κάνουμε λάθος. Γιατί μόλις βάλεις να ξανακούσεις το “There is a Light that Never Goes Out” θα καταλάβεις. Ο Charlie Brown και ο Morrissey θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι το ίδιο άτομο. Ή μήπως είναι;

Υπάρχει ένας γραφίστας από το Oakland που ονομάζεται Lauren LoPrete και έχει δημιουργήσει μια σειρά από σκηνές κόμικ του Peanuts σε συνδυασμό με τους στίχους των Smiths. Μια σειρά μεγαλείο που παραλληλίζει την σοφία του Moz με την αξιολάτρευτη γελοιότητα του Charlie Brown.

Η σειρά αυτή ονομάζεται “This Charming Charlie,” και μάλλον θα μας κάνει να θέλουμε λίγο ακόμη από την “όμορφη θλίψη” του Morrissey.