Τα θερινά σινεμά της Αθήνας που λειτουργούν τώρα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Και αυτό γιατί κάπως πρέπει να ησυχάσουν και οι ανήσυχες σινεφίλ ψυχές που στερήθηκαν για αρκετό καιρό τις κινηματογραφικές αίθουσες. Μπορεί, όμως, κάθε μέρα να σε βρίσκει με διαφορετική διάθεση και να θες να δεις κάτι άλλο. Ευτυχώς, υπάρχουν επιλογές που μπορούν να σε καλύψουν κάθε μέρα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Αν, λοιπόν, είσαι:

Σε mood για κάτι ρομαντικό, θα δεις…

Μόνοι στο Παρίσι (2019)

Έχουμε μάθει ότι όταν το Παρίσι συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο τίτλο ταινίας, περιμένουμε κάτι ρομαντικό. Εδώ, βέβαια, το κλασικό στόρι “boy meets girl” συμβαίνει με κάποιες διαφοροποιήσεις. Δύο γείτονες οι οποίοι παλεύουν με το άγχος της καθημερινότητας και βλέπουν και οι δύο κάποιο ψυχοθεραπευτή, νιώθουν αρκετά μόνοι μέσα στην κατά τ’άλλα ρομαντική πόλη του Παρισιού. Όλα αυτά φυσικά μέχρι να γνωριστούν μεταξύ τους.

Μάθε πού και πότε θα δεις την ταινία εδώ

Σε νοσταλγικό mood…

Πινόκιο (2020)

Αν θες να θυμηθείς μία από τις αγαπημένες σου ιστορίες που πρωτοάκουσες ως παιδί, ο Πινόκιο υπόσχεται να φέρει αρκετή νοσταλγία. Ο Τσεπέτο και η ξύλινη μαριονέτα του μας έμαθαν από πολύ μικρή ηλικία τι πάει να πει αγάπη.

Μάθε πού και πότε θα δεις την ταινία εδώ

Σε mood για πολύ χιούμορ…

Ραντεβού με τους Μαλάουα (2019)

Εδώ η ιστορία ξεκινά σαν ανέκδοτο. Ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής ειδήσεων, ένας stand-up κωμικός, ένας ποδοσφαιριστής και μία ηθοποιός αποφασίζουν να περάσουν 2 εβδομάδες σε ένα αφρικανικό χωριό. Απώτερος σκοπός τους είναι μία τηλεοπτική εκπομπή, κανείς όμως δεν τους έχει προειδοποιήσει για το τι να περιμένουν.

Μάθε πού και πότε θα δεις την ταινία εδώ

Σε λίγο drama mood…

Η Βασίλισσα της Καρδιάς (2019)

Σε αυτή τη Δανέζικη ταινία, η Αν και ο Πίτερ υποδέχονται στο σπίτι τους τον έφηβο γιο του Πίτερ από τον προηγούμενο γάμο του. Αυτή η άφιξη όμως αναμένεται να επηρεάσει τις ζωές όλων τους και κυρίως της Αν.

Μάθε πού και πότε θα δεις την ταινία εδώ

Σε mood για θρίλερ…

Ο Αόρατος Άνθρωπος (2020)

Η Elizabeth Moss μετά το The Handmaid’s Tale συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις επιλογές στους ρόλους της. Εδώ αντιμετωπίζει μία σχέση μέσα στην οποία κακοποιείται ψυχικά και σωματικά. Όταν πια νομίζει ότι έχει ξεμπερδέψει από αυτή την ιστορία, ο πρώην σύντροφος της θα προσπαθήσει να την πείσει για το αντίθετο.

Μάθε πού και πότε θα δεις την ταινία εδώ

Σε mood για καλή ελληνική ταινία…

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς (2020)

Πόσες φορές έχει τύχει να δεις μία καλή μαύρη κωμωδία-δράμα ελληνικής παραγωγής; Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς έρχεται να γεμίσει αυτό το κενό. Η δημιουργία του Γιάννη Οικονομίδη φέτος έχει εντυπωσιάσει τα πάντα και έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές.

Μάθε πού και πότε θα δεις την ταινία εδώ

Σε οικογενειακό mood για animation…

Φύγαμε (2020)

Το Φύγαμε είναι μία από εκείνες τις φετινές ταινίες κινουμένων σχεδίων που δε μπόρεσαν να κάνουν την πρεμιέρα τους στους κινηματογράφους. Είναι όμως μία ιδανική επιλογή για μικρούς και μεγάλους σε κάποιο θερινό σινεμά της πόλης. Άλλωστε είναι και η ταινία της Disney με τον πρώτο LGBTQ+ χαρακτήρα σε animated ταινία. Βλέπουμε το τρέιλερ και αναφωνούμε: What a time to be alive!

Μάθε πού και πότε θα δεις την ταινία εδώ
Featured Image: Cine Paris