Αλέξης ΘεμιστοκλέουςTo κανονικό όνομά του είναι Αλέξης Θεμιστοκλέους. Τα τελευταία χρόνια όμως ακούει στο “Theo Mass-Lexileictous”. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «Superhero» και δεν υπάρχει κανείς να τον αμφισβητήσει σ’αυτό γιατί είναι ένας πραγματικός σούπερ ήρωας. Η αλήθεια είναι πως εγώ δεν τον γνώριζα μέχρι που είδα σε μια ιστοσελίδα τον τίτλο «Theo Mass-Lexileictous – Ο μεταλλαγμένος επιστρέφει». Απόρησα  και ήθελα να ψάξω, να μάθω για αυτόν, το έκανα και η λέξη “εντυπωσιάστηκα” είναι απλά λίγη.

Από μικρός του άρεσε να μεταλλάσσεται, έστω κι αν οι άλλοι δεν καταλάβαιναν σε τί ακριβώς είχε μεταλλαχθεί, αυτός το έκανε με κέφι και ένιωθε ωραία… ή πιο σωστά, ένιωθε ο εαυτός του. Κάποιος αν παρακολουθήσει τις εκθέσεις του, τα περφόρμανς του που κάνει κατα καιρούς παγκοσμίως θα έλεγε πως απλά του αρέσει να προκαλεί. Δεν ξέρω αν αυτός είναι σκοπός του, το σίγουρο είναι πως αυτό που κάνει, το κάνει με πολύ αγάπη, πάθος και με έναν δικό του μοναδικό τρόπο που εμένα με εκπλήσσει και με κάνει σχεδόν να ζηλεύω για την τόλμη και το ιδιαίτερο ταλέντο του.

Αλέξης Θεμιστοκλέους

Δεν είναι το πιο απλό και εύκολο πράγμα ξαφνικά να αλλάζεις στην κυριολεξία και να ζεις μια ζωή πίσω από μια … μάσκα! Στην ουσία όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν για πρώτη φορά ο Τheο Mass αποφάσισε να διεισδύσει για τα καλά στον κόσμο της τέχνης χρησιμοποιώντας τα τρία δυνατά μέσα για τον ίδιο: την μόδα, το χρήμα και τα media. Xωρίς αυτά όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του δεν θα κατάφερνε τίποτα καθώς οι στόχοι και οι απαιτήσεις του ήταν πολύ υψηλοί και έπρεπε να χρησιμοποιήσει τις «υπερδυνάμεις» . Γι’αυτό άλλωστε ονομάζεται και σούπερ ήρωας. Έπρεπε να το πιστέψει για να τα καταφέρει, και έγινε! Από τότε πήρε πλώρη για όλους τους μακρινούς προορισμούς και κατάφερε να φέρει το όνομα του πολύ ψηλά με τα εντυπωσιακά γεμάτο παράνοια περφόρμανς του και να κατακτήσει τον σεβασμό όλων στον κόσμο της τέχνης. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της τέχνης και της μόδας σε Αυστρία, Λος Άντζελες, Βιέννη, Λονδίνο κ.α. και έχει δώσει συνετεύξεις για πολλά παγκοσμίως διάσημα περιοδικά.

Δεν είναι βέβαια λίγοι αυτοί που μιλούν αρνητικά για τη δουλειά του, όμως ίσως κάπου εκεί να κρύβεται η απόδειξη της επιτυχία του, γιατί αυτό σημαίνει πως κάνει αίσθηση έστω κι αν είναι αρνητική καθώς δεν περνάει ποτέ, μα ποτέ απαρατήρητος. Έχει όμως πιστό και φανατικό κοινό. (τώρα έχεις και εμένα Τheo, να το ξέρεις)

Αλέξης Θεμιστοκλέους

Εκτός από χαρτονομίσματα δολαρίων με το όνομα του, ο Τheο Mass έχει δημιουργήσει το Τheο Mass Τime, μια εφημερίδα που αρχικά έγινε για να την παραχωρούν δωρεάν στους άστεγους του Λονδίνου με σκοπό αυτοί να την πουλήσουν και να πάρουν όσα χρήματα πιστεύουν πως χρειάζονται. Πλέον το Τheο Mass Τime βρίσκεται στην 7η έκδοση που ονομάζεται #postdigitalism_ΙΙ-Extraterrestrial και είναι σε μορφή βιβλίου/περιοδικού.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Theo Mass-Lexileictous όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι Κύπριος και προσωπικά νιώθω περήφανη γι’αυτόν κι ας μην τον ξέρω προσωπικά. Tέτοιο πείσμα και όρεξη για δημιουργία σπανίζει και μπράβο του!

http://theo-mass.tumblr.com/

Αλέξης Θεμιστοκλέους