Μπορεί το όνομα του να μην σου θυμίζει κάτι, πέραν της απορίας: Συγγενής του Ryan; Και εδώ  έρχομαι εγώ λοιπόν να σου λύσω την απορία. Όχι καμία σχέση δεν έχει τούτος εδώ με τον γνωστό ηθοποιό.

THEO GOSSELIN Η ομορφια κρυβεται στα περιθωρια savoir ville (2)

Αντιθέτως ο Theo είναι ένας λίγο πιο υποτονικός καλλιτέχνης, χωρίς πολλά φώτα και paparazzi να τον ακολουθούν. Τι χωρίς πολλά, χωρίς καθόλου θα ήταν πιο σωστό. Ο Theo Gosselin είναι φωτογράφος, ζωγράφος σκηνοθέτης και πολλά άλλα στα οποία αποδεικνύεται, πως όταν είσαι αληθινός καλλιτέχνης, δεν υπάρχουν περιορισμοί στα ταλέντα σου.

Γεννημένος στο γκρίζο, και κάπως παγερό σκηνικό της Le Favre στην Νορμανδία το 1990, είχε πολλά ερεθίσματα, έτσι ώστε να τον προσελκύσει αργότερα, αυτή η indie/bohemian υποκουλτούρα και οι μικρές μα σημαντικές στιγμές που κρύβονται στην ζωή του περιθωρίου. Οι απέραντες δασικές εκτάσεις, οι μουσικές επιρροές και γενικά το υποτονικό vibe της περιοχής, είναι ίσως η αιτία μα και η αφορμή να τον οδηγήσει στο να σπουδάσει graphic designer και να αποφοιτήσει το 2002, από την σχολή καλών τεχνών Amiens.

THEO GOSSELIN Η ομορφια κρυβεται στα περιθωρια savoir ville (3)

Ο Theo G. ήταν παθιασμένος με το σχέδιο, την μουσική και τον κινηματογράφο, ωστόσο διάλεξε το μονοπάτι της φωτογραφίας. Όλα ξεκίνησαν το 2007 και από εκείνη την στιγμή και μετά, η φωτογραφία έγινε ο λόγος να ζει, να δημιουργεί και να υπάρχει-όπως λέει και ο ίδιος-.

Στην δουλειά του, του αρέσει να αποτυπώνει τις απλές εκφάνσεις της ζωής. Όλες τις πτυχές της αγάπης, του πάθους, του πόνου μα και της χαράς. Για τον T.G. όλα τα συναισθήματα, όλες οι στιγμές, ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλες ή το πόσο μικρές, έχουν την δική τους ομορφιά. Την δική τους μαγεία. Αποφασίζοντας να ταξιδέψει σε Ευρώπη και Αμερική με ένα μικρό βαν, αποτύπωνε οτιδήποτε-οποιαδήποτε- στιγμή. Αυθόρμητα, χωρίς στημένα σκηνικά ή μοντέλα με προσεγμένο χτένισμα και μακιγιάζ. Φωτογραφίζει τους καθημερινούς ανθρώπους, σε στιγμές που είναι πολύ πολύτιμες για να περάσουν απαρατήρητες.

THEO GOSSELIN Η ομορφια κρυβεται στα περιθωρια savoir ville (4)

Αφουγκράζεται τον πόνο, τις δυσκολίες αλλά ακόμη και τις πιο βαρετές ίσως ώρες της ζωής τους. Σου δίνει την αίσθηση πως κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του διαβάζεις ποίηση, ή αναβιώνεις κάποιο σενάριο, κάποιου περίπλοκου πίνακα.

Αναλαμβάνει commissions διάφορων θεματικών κύκλων, πολλές γκαλερί φιλοξενούν τις εκθέσεις του- όπως η τελευταία ‘Goodbye Horses’ Vilnius Lithuania τον Ιούλιο του 2014.

Έχει κερδίσει πολλούς διαγωνισμούς, έχει διακριθεί με το βραβείο Nikon, Picture of the week, Le voyage, Paris, FR τον Νοέμβριο του ‘14 και μεταδίδει τις γνώσεις και την αγάπη για την δουλειά του σε διάφορες ομιλίες στις οποίες καλείται να παρουσιάσει τόσο τον εαυτό και το έργο του μα και να εμπνεύσει άλλους νεότερους σπουδαστές και καλλιτέχνες.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια ανοιχτή έκθεση, μα μπορείς να καταλάβεις γιατί ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης μας έχει συνεπάρει τόσο εάν επισκεφτείς την ιστοσελίδα του: www.theogosselin.fr/, αλλά και στο facebook.

YOUNG.FREE&IMMORTAL.

THEO GOSSELIN Η ομορφια κρυβεται στα περιθωρια savoir ville (1)