Βρισκόμαστε στο 1993—σε ένα κράμα από ξύλινα σπιτάκια, βρισιές, βρώμικα denim και στριφτά τσιγάρα—και η Cameron, η Jane και ο Adam είναι σε κόντρα με τις αρχές μιας κατασκήνωσης στην οποία πρακτικά έχουν βρεθεί με το ζόρι. Ωστόσο το “The Miseducation of Cameron Post” δεν είναι μια τυπική ιστορία εφηβικής επανάστασης.

Στην ταινία -βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα της Emily M. Danforth’s- η Chloë Grace Moretz, η Sasha Lane και ο Forrest Lane υποδύονται τρεις κατασκηνωτές που έχουν σταλεί σε μια συντηρητική χριστιανική κατασκήνωση για  να υποστούν πρακτικά μια θεραπεία που θα τους μετατρέψει από gay σε straight. Κι ενώ η όλη διαδικασία έχει σκοπό να τους επαναφέρει σε ο,τι συνηθίζεται να αποκαλείται κοινωνικά “νορμάλ”, τα τρία παιδιά καταλήγουν να ανακαλύπτουν το ποιοι είναι, να συζητούν, να αγαπούν και να… δέχονται ότι αγαπούν αυτούς που αγαπούν.

Σε μια συνέντευξή της στο L’Officiel USA, η Chloë Grace Moretz δήλωσε απόλυτα σίγουρη για τη συμμετοχή της σε όποια ταινία έχει επιλέξει μέχρι τώρα.

Ήμουν πάντα πολύ αφοσιωμένη [στην LGBTQA+ κοινότητα] επειδή δύο από τα αδέρφια μου είναι gay,” δήλωσε η Moretz στη συνέντευξη. “Ένιωσα ότι κάτι έπρεπε να κάνω για αυτή τη μισαλλοδοξία και να μιλήσω εκ μέρους τους. Παλεύω, με κάθε τρόπο, να τονίσω τις τρομακτικές πραγματικότητες που οι LGBTQA+ νέοι έχουν να αντιμετωπίσουν.”

Η ταινία που σκηνοθέτησε η Desiree Akhavan αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο μια καταστροφική πρακτική που συχνά η σύγχρονη pop κουλτούρα αγνοεί, αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή η LGBTQA+ κοινότητα αντιμετωπίζει καθημερινά.


featured photo: Variety