Βιβλίο της εβδομάδας : “The Light Between Oceans” της M.L. Stedman. Μετάφραση στα ελληνικά : Δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά. Στα αγγλικά το βρίσκετε από τις εκδόσεις Black Swan.

Τι θα διαβάσεις : Μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τομ επιστρέφει στην Αυστραλία και κάνει αίτηση για τη θέση του φαροφύλακα στο Janus Rock, ένα μικρό νησάκι που απέχει μισή μέρα ταξίδι από το κοντινότερο λιμάνι. Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του γνωρίζει την  Ίζαμπελ και δειλά ξεκινά μια ιστορία αγάπης που καταλήγει σε γάμο. Τα χρόνια περνούν κι ενώ στην αρχή όλα είναι ειδυλλιακά για το νέο ζευγάρι , μετά από δυο αποβολές και ένα νεκρό παιδί στη γέννα, η ρήξη στη σχέση τους φαίνεται αναπόφευκτη. Μέχρι που ξεβράζεται μια βάρκα στη στεριά με έναν νεκρό άντρα κι ένα μωράκι που κλαίει…

Κανονικά ο Τομ θα πρέπει να το αναφέρει στις αρχές όμως η Ίζαμπελ είναι ενθουσιασμένη με το «θείο δώρο» τους κι έτσι αποφασίζουν να το κρατήσουν μυστικό και να το μεγαλώσουν σαν παιδί τους. Όταν όμως επιστρέψουν μετά από μερικούς μήνες στη στεριά τότε θα έρθουν και αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πράξης τους (κλασικά). Περίμενα να συγκινηθώ αλλά δεν.. πιο πολύ τσαντίστηκα με τις δολοπλοκίες και τα ψέματα της ηρωίδας. Αν σε ενοχλούν αυτού του είδους οι ιστορίες τότε δεν είναι για σένα.

Στυλ : Ναυτικό βεβαίως.

Inspo : Μαρινιέρες, καραβάκια και άγκυρες. Φάροι στη μέση του πουθενά. Η απεραντοσύνη της θάλασσας.

The look :  Να είχε και λίγο ζέστη (και ήλιο) ωραία θα ήταν… Μαρινιέρα (σε πουλοβεράκι) και κόκκινες λεπτομέρειες για να ζωντανέψει λίγο το σύνολο. Πολύ μαυρίλα θα αναφωνήσεις αλλά …έδεσε με τον καιρό.

Soundtrack options : Interpol  “The Lighthouse” και το “Send me an angel” των Real Life. Είπαμε… ο καιρός!

Βάσια Καρκούλη (themodisher)