Όταν ερωτεύεσαι σε μια μικρή πόλη, τα πάντα φαίνονται «μεγάλα». Ειδικά όταν ερωτεύεσαι το κορίτσι που αρέσει στον φίλο σου. Και είσαι κορίτσι. Στο The Half Of It, λοιπόν, ο έρωτας μπερδεύεται ακόμη περισσότερο με ένα ερωτικό τρίγωνο εφήβων που δεν περίμενες να δεις. Ειδικά στο Netflix.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας είναι της Alice Wu και ακολουθεί την ιστορία της Ellie Chu (Lewis). Η Ellie είναι μια χαμηλών τόνων μαθήτρια που προσλαμβάνεται από τον Paul (Daniel Diemer). Αυτό που θέλει από εκείνη είναι να του γράφει τα ραβασάκια που προορίζονται για ένα από τα πιο δημοφιλή κορίτσια του σχολείου, την Aster (Alexxis Lemire). Όμως, όσο αυτοί οι δύο γίνονται πολύ καλοί φίλοι, η Ellie συνειδητοποιεί πως ίσως έχει αρχίσει να αισθάνεται κάτι παραπάνω απ’ ό,τι περίμενε για την Aster.

imdb

Αυτή είναι ίσως η πρώτη και πιο αληθινή αμερικανική κωμωδία που επικεντρώνεται στην  queer εφηβεία και όλα αυτά που αντιμετωπίζεις όταν μεγαλώνεις σε μια συντηρητική κωμόπολη

Η πρωταγωνίστρια του The Half Of It λέει στο Elite Daily πως: «Πάντα με τραβούσαν οι διαφορετικές ερωτικές ιστορίες. Ειδικά όταν αυτές συμβαίνουν στην εφηβεία που ο καθένας από εμάς ξεκινά να ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά του και τη θέση του μέσα σε μια φιλία. Υπάρχουν τόσα πολλά που ακουμπά αυτή η ταινία. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ζουν όπως ο χαρακτήρας μου και αυτές τις ιστορίες δεν τις λέει κανείς.»

Κάπως έτσι, το The Half Of It έρχεται να βρει τη θέση του δίπλα στο To All The Boys I’ve Loved Before. Η αλήθεια είναι, όμως, πως σε αυτή την περίπτωση, οι άνθρωποι δεν μπορούν να σε αποδεχθούν με την ίδια ευκολία. Κοινώς, αυτή η ταινία δεν θα καταλήξει όπως περιμένεις.

«Μεγαλώνουμε όλοι βλέποντας ρομαντικές κομεντί όπου όλοι είναι ευτυχισμένοι στο τέλος και αυτό είναι που κάνει τις ιστορίες τόσο ψεύτικες. Οι σχέσεις δεν λειτουργούν πάντα», συνεχίζει η Lewis. Γιατί για εκείνη, ο στόχος αυτής της παραγωγής είναι να μεταφέρει σε όλους τους νέους που παλεύουν με θέματα ταυτότητας και σεξουαλικότητας πως έχουν φωνή και κάποιος ακούει.

featured image: Decider