Κατάφερε να περπατήσει σε κόκκινα χαλιά, να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και να κατακτήσει το λεγόμενο “αμερικάνικο όνειρο”. Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει κάνει τον κόσμο του κινηματογράφου να μιλάει γι’ αυτόν, να περιμένει την επόμενή του δουλειά και έχει καταφέρει να γνωρίσει την καταξίωση που θα ήθελε κάθε σκηνοθέτης. Η ταινία του «Κυνόδοντας», που αμφισβητήθηκε από το κοινό, ήταν υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, το 2010, ενώ οι «Άλπεις» του τιμήθηκαν με το Βραβείο Osella Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ της Βενετίας, έναν χρόνο μετά. Το 2015, «Ο Αστακός» κατέκτησε το Βραβείο Κριτών στο Φεστιβάλ Καννών.

Τρία χρόνια μετά, λοιπόν, ο Γιώργος Λάνθιμος με την ταινία «The Favourite», μπαίνει και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται εάν είναι το νέο οσκαρικό του στοίχημα.

Μεταφερόμαστε στον 18ο αιώνα, τότε που η Αγγλία ήταν σε πόλεμο με τη Γαλλία και «παρόλο αυτά» όπως λέει και το teaser χαρακτηριστικά «οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά έκαναν θραύση μεταξύ των γαλαζοαίματων».

Η υπόθεση

«Η εύθραυστη Βασίλισσα Άννα καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή φίλη της Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, φροντίζοντας παράλληλα την υγεία και την ιδιοσυγκρασία της Βασίλισσας. Όταν μία νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκέιλ καταφτάνει στο παλάτι, η Σάρα γοητεύεται και την παίρνει υπό την προστασία της. Για την Άμπιγκέιλ είναι μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου στέκονται εμπόδια για τη Σάρα, η Άμπιγκέιλ παίρνει τη θέση της στο πλευρό Βασίλισσας. Η ανερχόμενη φιλία τους δίνει στην Άμπιγκέιλ την ευκαιρία να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, κανένα άντρα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν στο δρόμο της».

Μπορεί να ακούγεται σαν ένα κλασσικό αγγλικό δράμα, ωστόσο, έχει αρκετή τρέλα και εκκεντρικότητα, με ίντριγκες και βασιλικές δολοπλοκίες.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.


featured photo: sywixnews.tk