Μπορεί να τον γνωρίζεις. Μπορεί και όχι. Όπως και να ‘χει όμως, ο Terry Richardson ήταν, είναι και θα είναι ένας και μοναδικός.  Γεννημένος την 14η Αυγούστου του 1965, στην Νέα Υόρκη και μεγαλωμένος στο Hollywood ο Terry είχε μια ιδιόμορφη οικογένεια. Γονείς φωτογράφοι, ενσωματωμένοι στον χώρο του θεάματος και της φήμης. Ο πατέρας του έπασχε από σχιζοφρένεια με ροπή στις καταχρήσεις και η μητέρα του ακινητοποιήθηκε μετά από ένα τροχαίο όταν ο Terry ήταν μόλις εννέα.

large

Ίσως το γονίδιο, ίσως το περιβάλλον του τον οδήγησαν να καταπιαστεί κι ο ίδιος με την φωτογραφία. Όλα ξεκίνησαν με μερικά μαθήματα στο Λύκειο όπου αναδείχθηκε και το ταλέντο του, παρά την ντροπαλή του φύση ως έφηβος.

Την πρώτη του δουλειά την έκλεισε μέσω της μητέρας του. Εργάστηκε ως βοηθός του διεθνούς φήμης φωτογράφου Tony Kent. Μέσα από την δουλειά του, έμαθε πώς να αποτυπώνει σε μια εικόνα το περιβάλλον του, τους ανθρώπους γύρω του και τα συναισθήματα του με έναν μοναδικό τρόπο.  Γρηγορότερα απ’ ότι θα περίμενε κανείς το όνομα του εξαπλώθηκε στον χώρο και σύντομα φωτογράφιζε ανθρώπους όπως τους Leonardo DiCaprio, Jared Leto, Lindsay Lohan, Mickey Rourke και πολλούς άλλους…

tumblr_md5516KzLC1qare3jo1_250

Έχει αναλάβει συνεργασίες με διάσημους οίκους μόδας όπως η Hugo Boss, Gucci, Dolce&Gabbana δίνοντας στις καμπάνιες αυτές μια διαφορετική οπτική, συνήθως λιγάκι πιο εξτρεμιστική ή ακόμη και πορνογραφική. Πολλές φήμες περί  κακοποίησης, εκβιασμού ακόμη και βιασμού μοντέλων και συνεργατών του, έχουν προκύψει κατά καιρούς και απασχόλησαν τα μέσα. Ωστόσο για όσους βρέθηκαν να τον κατηγορήσουν, υπήρξαν και  εκείνοι  οι οποίοι τον υπερασπιστήκαν καθώς και ο ίδιος είχε δηλώσει δημόσια πως οι δουλειές του μπορεί να απασχολούν με την τάση τους προς την πορνογραφία, ακόμη και την ωμή χυδαιότητα μα οι συνεργασίες του βασίζονται στον αλληλοσεβασμό και την κατανόηση και των δύο πλευρών.

tumblr_static_5jcwhvx3ufoc4gs8c4cc8skok 1

Το 2012 ο Terry Richardson αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του έκθεση φωτογραφίας στο Los Angeles. Η έκθεση παρέμεινε ανοιχτή από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάρτιο στην γκαλερί OHWOW και ονομάστηκε Terrywood. Ακόμη την ίδια χρονιά ανακοινώθηκε από την Lady Gaga πως ο Terry Richardson θα σκηνοθετήσει ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ, για την ζωή της.

beyonce-by-terry-richardson-for-gq-february-2013-5 tumblr_mhk4hySbmu1r607aso1_r1_1280

Ο T.R. είναι πρωτοπόρος, ακραίος και πλέον καθόλου ντροπαλός. Έχει συνθέσει βιβλία φωτογραφικού υλικού όπως: Too Much, Hong Kong, Mom&Dad, Son of Bob και Hysteric Glamour. Συνεχίζει να δημιουργεί, να σκηνοθετεί μουσικά βίντεο, όπως το δημοφιλές Wrecking Ball by Miley Cyrus, και να χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές αποτυπωμένες σε κάποιο βιβλίο ή δημοσιευμένες σε κάποια έκθεση.

WE LUV TERRY!