Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Youtube, καταλαβαίνει ότι κάτι αλλάζει στο χώρο της μουσικής. Ή βασικά άλλαξε ήδη, απλά εμείς αργήσαμε να το καταλάβουμε. Με τις δισεκατομμύρια προβολές των τραγουδιών του, ο Maluma από ό,τι φαίνεται κατακτά τον κόσμο – και δεν το έχει καταλάβει ούτε ο ίδιος.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο GQ ο Maluma μίλησε για όλα αυτά – μιας και ανακηρύχθηκε Man of the Year για το 2019 από το συγκεκριμένο περιοδικό. Μίλησε για την εντύπωση, ας πούμε, που του έκανε όταν ήρθαν στην Αμερική για συναυλία του φανς από την Κίνα. Το πιο εκπληκτικό ακόμα είναι ότι του είπαν πως έχει τεράστιο fanbase στην Κίνα κι ας μην έχει πάει ούτε μία φορά. Ξέρουμε ήδη πως θα ξεκινήσει η επόμενη περιοδεία του.

Αν υπάρχει κάτι που θέλει κάθε δημοσιογράφος να ρωτήσει τον Maluma, αυτό είναι η υποτιθέμενη κόντρα του με τον J Balvin. Κονταροχτυπιούνται στα νούμερα και τα στατιστικά και αναπόφευκτα δημιουργούν ενδιαφέρον γύρω από τα ονόματά τους. Ωστόσο, ο Maluma δείχνει πολύ άνετος για να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Σέβεται τον J Balvin και την μουσική που εκείνος υποστηρίζει. Αν υπάρχει κόντρα ανάμεσα τους είναι αυτή που δημιούργησε ο κόσμος. Γιατί ο Maluma ήταν φαν του J Balvin και πήγαινε στις συναυλίες του πριν γεννηθεί ο “Maluma Baby”. Να τα λέμε κι αυτά. Κι αν πρέπει να αποδεχτούμε κάτι ακόμα είναι ότι ο Maluma παλεύει -και φαίνεται να καταφέρνει- να δημιουργήσει το δικό του είδος στη μουσική σκηνή.

Όταν όλοι θέλουν να τον κατατάξουν απλά στο είδος της reggaeton, εκείνος αρνείται

Κάνει R&B μαζί με reggaeton μαζί με salsa μαζί με ό,τι άλλο προκύψει και του αρέσει. Κι αν και μιλάει άπταιστα Αγγλικά, εκείνος θέλει να τραγουδάει μόνο στα Ισπανικά. Αυτό ίσως είναι πιο σημαντικό από ό,τι φαντάζεσαι. Γιατί o Maluma κατακτά τον κόσμο κρατώντας την ταυτότητά του και τραγουδώντας στη μητρική του γλώσσα. Έτσι όχι μόνο διαδίδει από άκρη σε άκρη την ισπανική κουλτούρα, αλλά δίνει χώρο και σε άλλους καλλιτέχνες να κάνουν το ίδιο.

“Κάθε φορά που τραγουδάω στα Αγγλικά δεν συνδέομαι με το τραγούδι. Νιώθω ότι απλά το διαβάζω.”

Ο ίδιος δεν είναι ότι δεν θέλει να του αποδίδουν αυτή την ιδιότητα, ξέρει, ότι κατακτά τον κόσμο σταδιακά με τη μουσική του. Απλά θέλει να το κάνει παραμένοντας ο Λατίνος τραγουδιστής από την Κολομβία που τραγουδά στα Ισπανικά. Και αυτό είναι παραπάνω από ΟΚ. Άλλωστε μέχρι στιγμής αυτό είναι που τον έφερε εδώ και τον συζητάμε σήμερα. Και τον έφερε μάλιστα στην πρώτη του ταινία, στο πλάι της JLo. Για την ακρίβεια η ταινία Marry Me θα είναι το ντεμπούτο του στις κινηματογραφικές οθόνες ως ο αρραβωνιαστικός της JLo που την απάτησε.

Ταινίες, στιχογραφία, views στο Youtube, streamings στο Spotify και περιοδείες. Ο κόσμος του Maluma συμπυκνωμένος σε μια φράση. Και ο Maluma να μην δέχεται να συμβιβαστεί σε κανένα από αυτά.