Τα ταξίδια είναι από τις σημαντικότερες εμπειρίες και τις μεγαλύτερες ευχαριστήσεις που λαμβάνει ο άνθρωπος στην ζωή του. Όλοι φιλοδοξούμε να ταξιδέψουμε, όμως το κάνουμε όλοι πράξη;

Μπορεί και εσύ να έχεις αυτόν το φίλο που έχει ταξιδέψει σε 10 χώρες και έχει ζήσει σε 2-3 από αυτές αλλά εμείς οι κοινοί θνητοί αυτά τα έχουμε δει μόνο στον ύπνο μας. Στο μυαλό μας έχουμε πάντα πολλές δικαιολογίες για να μην κάνουμε πράγματα. Το 2018 όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες, για αυτό ετοίμασε τις βαλίτσες σου.

Δεν είναι πλέον ακριβό

1-medium

Ξέρω ότι τα χρήματα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται να ταξιδέψεις. Η έλλειψη χρημάτων μάλλον είναι και η πιο συχνή δικαιολογία που χρησιμοποιείς για να το αναβάλλεις. Δεν θα σου πω ψέματα, τα ταξίδια μπορεί να γίνουν υπερβολικά ακριβά. Πλέον, όμως, υπάρχουν χιλιάδες οδηγοί για το πως μπορείς να οργανώσεις τις διακοπές σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Δώσε μεγάλη προσοχή στις προσφορές των πτήσεων για να καταφέρεις να αγοράσεις τα εισιτήρια σου τη σωστή στιγμή, έτσι ώστε να εξασφαλίσεις μια χαμηλή τιμή. Οι περισσότερες εταιρείες βγάζουν προσφορές τον Ιανουάριο – ανάλογα με τον προορισμό, για αυτό βιάσου!

Πρέπει να εκμεταλλευτείς την άδεια από τη δουλειά

2-medium

Όλοι δουλεύουμε πολλές ώρες αλλά η εργασία δεν μπορεί να μας κρατάει πίσω. Η άδεια που θα πάρεις από τη δουλειά μπορεί να γίνει μια καλή αφορμή για να απολαύσεις αυτές τις ημέρες ξεκούρασης στην χώρα που πάντα ονειρευόσουν να επισκεφθείς. Αυτό το διάλειμμα θα σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα να γίνεις πιο αποδοτική στην δουλειά σου. Ακόμα και αν το επάγγελμα σου δεν σου επιτρέπει να πάρεις άδεια πολλών ημερών, πλέον μπορείς να ανταπεξέλθεις  στις υποχρεώσεις σου και ηλεκτρονικά. Το να μου πεις ότι 365 ημέρες το χρόνο δεν σταματάς να δουλεύεις, δεν το δέχομαι.

Χρειάζεσαι χρόνο για τον εαυτό σου

3-medium

Πάντα θα έχεις ανθρώπους στην ζωή σου για τους οποίους θα νοιάζεσαι, αλλά πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και για τις δικές σου επιθυμίες. Αν θέλεις να πας ένα ταξίδι για εσένα ήρθε η ώρα να το κάνεις, αν θέλεις να πας ένα ταξίδι με τη σχέση σου και πάλι ήρθε η ώρα να το κάνεις. Φρόντισε μόνο να μην το αναβάλλεις για μια ακόμη φορά. Αν και φέτος δεν το πάρεις απόφαση, θα συνεχίσεις να λες στον εαυτό σου τις ίδιες δικαιολογίες για πάντα. Αν θέλεις να ταξιδέψεις πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός της απομάκρυνσης από κάποια πρόσωπα που αγαπάς για λίγο.

Ξεπέρασε τους φόβους σου

4-medium

Για κάποιους ανθρώπους τα ταξίδια είναι τρομακτικά. Κάποιοι φοβούνται να αφήσουν την καθημερινή ρουτίνα τους, άλλοι φοβούνται τα αεροπλάνα, φέτος όμως είναι η χρονιά που θα τα αφήσεις όλα αυτά πίσω και κυρίως τους φόβους σου. Ξέρω ότι το να ζορίζεις τον εαυτό σου σε πράγματα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει δεν είναι και το καλύτερο αλλά αυτή δεν είναι δικαιολογία που θα έπρεπε να σε εμποδίζει να επισκεφθείς τις χώρες που θέλεις. Το 2018 πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα.