telikaposokoketessalonikiessavoirvillegr

Φήμες λένε πως η Θεσσαλονίκη είναι η ομορφότερη πόλη, κάποιες άλλες φήμες πάλι λένε πως η Θεσσαλονίκη είναι η ομορφότερη πόλη λόγω των κατοίκων της και συγκεκριμένα των γυναικών της. Ίσως πρόκειται για κάποιο μαγικό κόλπο που έχει τη δύναμη να «ρουφάει» την ομορφιά κάθε γωνιάς της και να τη μεταφέρει σε όλες τις γυναίκες. Ή απλώς η ομορφιά της σε εμπνέει να περιποιηθείς τον εαυτό σου, όπως ένας κηπουρός περιποιείται τον κήπο του.

Για να μην καταντήσω γραφική και πολυλογού, ναι, λοιπόν, σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις όχι απλά για ένα ακόμη κλισέ της Θεσσαλονίκης, αλλά για μία πραγματικότητα που παίρνει σάρκα και οστά κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι σου και κυκλοφορείς σε αυτή την πόλη ή έστω την επισκέπτεσαι. Λίγες μέρες διαμονής εδώ, αρκούν για να σε πείσουν!

Ως γνήσια Θεσσαλονικιά φοιτήτρια που σέβεται τον εαυτό της και την εμφάνισή της, οφείλω να ομολογήσω πως όλες οι γυναίκες στη Θεσσαλονίκη δεν αφήνουμε την εμφάνισή μας στην τύχη. Είναι αυτό που θες να βγεις άβαφτη και με φόρμες στο συνοικιακό καφέ, αλλά γνωρίζεις ήδη πριν περάσεις το κατώφλι της πολυκατοικίας σου, πως τα βλέμματα όλων -από τη σερβιτόρα μέχρι τον σκύλο του τύπου στον απέναντι δρόμο- θα πέσουν πάνω σου σαν ακτίνες Χ. Ξέρεις πως οι άνδρες δεν θα σε παρεξηγήσουν που βάφτηκες πολύ για να πας για καφέ (εντάξει, όχι και κλόουν) ή ότι αποφάσισες να βάλεις ψηλοτάκουνα για να πας για καφέ. Ξέρουν πως νιώθεις άνετα με την εμφάνισή σου και αυτό τους αρέσει.

Με μια έκφραση, το στυλ της Θεσσαλονικιάς χαρακτηρίζεται ως street style με πινελιές urban chic. Συνδυάζουν πετυχημένα τα λευκά sneakers τους με φαρδιά παλτό α λα Kendall Jenner, τις φόρμες τους με ρομαντικά και τελειοποιημένα buns, το αγαπημένο τους ζευγάρι ψηλοτάκουνα με δερμάτινα leggings και αυστηρά σακάκια, ενώ σίγουρα δεν θα διστάσουν να φορέσουν τη faux γούνα τους με ένα καπέλο για έναν καφέ στην Προξένου Κορομηλά.

Όσο για μένα; Όσες φορές κι αν με ρωτήσεις αν θα άλλαζα το στυλ μου φεύγοντας από εδώ, θα σου πω αρχικά πως είναι θέμα προσαρμογής και πόλης. Μένοντας σε μια πόλη αρκετά χρόνια, δεν είναι ότι ήθελα να μιμηθώ τις άλλες κοπέλες ώστε να αποτελέσω ιδανικό μέλος της, αλλά ότι κάθε φορά που περιποιούμαι τον εαυτό μου -σε όποια πόλη κι αν βρίσκομαι- η αυτοπεποίθησή μου ανεβαίνει πιο γρήγορα κι από την πίεσή σου κάθε φορά που μπαίνεις σε γεμάτο αστικό της Θεσσαλονίκης. Όσο για σένα; Μπορείς να ντυθείς όπως θες, ταμπού δεν υπάρχουν, αλλά σίγουρα ερχόμενη εδώ σκέφτηκες να ξεθάψεις από την ντουλάπα σου εκείνο το μπορντώ καπέλο που αγόρασες πριν δυο χειμώνες, αλλά ακόμη δεν κατάφερες να φορέσεις.

Και επειδή κάπου εδώ θα συνεχίσω να εκθειάζω περισσότερο τη Θεσσαλονίκη και θα με μισήσεις, Αθηναία αναγνώστρια, πρέπει να σταματήσω. Όπως και να ‘χει, όμως, εκείνο που τις κάνει όλες όμορφες και σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει περισσότερο στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι ούτε το μακιγιάζ ούτε το έντονα στυλιζαρισμένο μαλλί ούτε τα outfits που ακολουθούν πιστά τις τάσεις της μόδας, αλλά η άνεση, η αυτοπεποίθηση και τα χαμόγελά τους που τα συνοδεύουν.